30 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 19:20

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Premier Rhuggenaath naar raffinaderij van Klesch Group

Premiers Mark Rutte en Eugene Rhuggenaath

Willemstad – Premier Eugene Rhuggenaath zal komende vrijdag, 18 oktober, een bezoek afleggen aan de Heide-raffinaderij in Hemmingstedt, waar hij een rondleiding zal krijgen.

De raffinaderij maakt deel uit van de Klesch Group, de voorkeurskandidaat voor overname van de Isla-raffinaderij na 2019.

Raffinerie Heide, oftewel de Heide-raffinaderij, is volgens de eigen website een partner voor mobiliteit en verwarming in Noord-Duitsland en is de meest noordelijke raffinaderij van ruwe olie in Duitsland. Op de website staat verder:

- Advertentie -

,,Minerale olie heeft een lange traditie in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, en met name in het district Dithmarschen. Oliekrijt en ruwe olie worden hier immers al meer dan 150 jaar gewonnen en geraffineerd aan de Noordzeekust. Elk jaar verwerkt Raffinerie Heide meer dan vier miljoen ton ruwe olie op zijn plant van 134 hectare in Hemmingstedt.

Ondertussen is een aanzienlijk deel van de benzine en diesel die tegenwoordig in Sleeswijk-Holstein wordt verbruikt afkomstig van onze olieraffinaderij, die in zijn huidige vorm sinds 2010 deel uitmaakt van de Klesch Group.”

Sinds gisteren is de minister-president in Brussel, waar hij tot morgen zal verblijven. Daarvoor bracht Rhuggenaath een bliksembezoek aan Den Haag, waar hij premier Mark Rutte, staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de ambassadeur van China voor het Koninkrijk bezocht om de laatste ontwikkelingen op Curaçao te bespreken.

Met Knops werd uitgebreid gesproken over de voortgang met betrekking tot de uitvoering van het Groeiakkoord. Een voortgangscommissie bestaande uit Albert ‘Chos’ Romero als voorzitter, Adèle van der Pluim-Vrede en Aimee Kleinmoedig-Francisco is al opgericht. Enkele stappen voor wat betreft de financiële aanpassingen en maatregelen zijn al genomen en op andere onderdelen, zoals de investeringsagenda en de sociale ontwikkelingsagenda, is grotendeels het voorbereidende werk afgerond en moet de Curaçaose regering nu voortvarend aan de slag gaan, aldus de regering in een persbericht.

- Advertisement -

,,De regeringen blijven in gesprek over mogelijke ondersteuning bij capaciteitsontwikkeling en het uitvoeren van de vastgestelde prioriteiten.”

Tijdens het onderhoud met premier Rutte, hebben de ministers-presidenten stilgestaan bij de succesvolle deelname van de hele Koninkrijksdelegatie aan de algemene vergadering van de Verenigde Naties voor wat betreft het buitenlands beleid en het aantrekken van internationale kennis en investeringen voor de landen. Daarna kwam zowel het Groeiakkoord, als de ontwikkelingen rond de raffinaderij, de effecten van de crisis in Venezuela zoals de migratie en de inspanningen die gedaan worden om de economie van Curaçao aan te jagen, aan bod.

Als laatste heeft Rhuggenaath de ambassadeur van China, Xu Hong, ontmoet voor een kennismakingsgesprek. Volgens de premier verliep het gesprek ‘zeer positief met een uitwisseling van ideeën om de samenwerking tussen de twee landen verder te verbeteren’. China is aangewezen als een van de twaalf focuslanden voor het buitenlands beleid van Curaçao.

Specifieke onderwerpen die aan de orde zijn gekomen, zijn toerisme, de logistieke hubfunctie en de financiële sector, acties tegen klimaatverandering zoals hernieuwbare energie en ook culturele uitwisseling. De premier heeft de ambassadeur uitgenodigd om Curaçao te bezoeken en heeft ook bevestigd de uitnodiging om een bezoek aan China af te leggen, te aanvaarden.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Klesch is gewoon zoals gewoonlijk hier op curacrim een zoethoudertje om het al op genaaide kl.tjes volk rustig te houden tot dat de ISLA het hek dicht gooit, als het zover is is breekt voor een paar dagen de hel los op Curacrim met de Cabouters Cova en Gerrit de Raaf voor op, let op mijn woorden.

  2. De redenen dat Shell deze geheel door Shell gerenoveerde raffinaderij aan de Klesch Group verkocht is weten we niet, maar om de Curaçaose raffinaderij te moderniseren tot zo’n gelijkwaardige raffinaderij wat heden ten dagen milieutechnisch normaal zou moeten door deze Klesch Group blijft een grote vraag.
    Deze raffinaderij in Noord Duitsland is zover bekend de enige raffinaderij in het bezit van Klesch , dus wat ervaring in raffinage.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -