28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Ontvoerde kinderen moeten terug

HomeMediaAD | Ontvoerde kinderen moeten terug
De Libanees/Mexicaanse zakenman Hussein El Sahili laat zijn kinderen terughalen uit Nederland
De in Curacao wonende Libanees/Mexicaanse zakenman Hussein El Sahili laat zijn kinderen terughalen uit Nederland

Willemstad – Twee ontvoerde, minderjarige tieners die op dit moment in Nederland verblijven bij hun moeder, moeten onmiddellijk terug naar Curaçao om daar te verblijven bij hun vader.

Dit is gevonnist in hoger beroep waarbij het Verdrag inzake de burgerrechtelijke aspecten van internationale ontvoering van kinderen (HKOV) als uitgangspunt is genomen. De kinderen moeten uiterlijk op 18 maart 2015 terug naar Curaçao.

,,Het Hof zal, conform het bepaalde in de Uitvoeringswet internationale kinderontvoering, de afgifte van de minderjarigen, met eventueel de benodigde reisdocumenten, aan de vader bevelen voor het geval de moeder nalaat de minderjarigen terug te brengen naar Curaçao”,

zo eindigt het vonnis. Het gaat om een nog niet officieel gescheiden echtpaar dat in 2001 in Mexico getrouwd is. Uit dat huwelijk zijn 3 kinderen geboren, een in 2001, een in 2003 en een in 2011. Op 30 juni 2014 is het echtpaar met de kinderen voor een vakantie naar Nederland vertrokken.

De terugkeer naar Curaçao was gepland op 1 augustus 2014. De vader is op 1 augustus 2014 alleen teruggekeerd naar Curaçao. De moeder is met de kinderen in Nederland gebleven, sindsdien verblijven zij in Nederland. De moeder heeft de Nederlandse nationaliteit, de vader de Mexicaanse en de Libanese.

Op 4 september 2014 heeft de vader zich tot de Nederlandse Centrale Autoriteit gewend, omdat hij niet instemt met het verblijf van zijn kinderen in Nederland. De twee oudste kinderen gaan in Nederland naar school. Uit de pleidooien van zowel vader als moeder, staat niet ter discussie dat de oudste twee kinderen eigen inbreng kunnen hebben in de vraag of zij bij vader of moeder willen wonen.

De moeder voert aan dat de rechter in eerste aanleg alleen naar de verklaring van de kinderen voor het gerecht heeft geluisterd, terwijl zij op meerdere momenten verklaringen hebben afgelegd.

De vader voert aan dat de andere verklaringen in ongunstige omstandigheden plaatsvonden waarbij de moeder in een ‘safe house’ verbleef en de kinderen niet naar school gingen. De moeder is van mening dat de kinderen niet alleen vanwege loyaliteit naar de moeder toe in Nederland willen blijven, maar dat er méér speelt.

De vader vindt echter dat de kinderen in een loyaliteitsconflict zijn beland waarbij de moeder de kinderen probeert te manipuleren.

,,De moeder handelt niet in het belang van de kinderen”,

zo voert de vader aan. Beide partijen aangehoord hebbende, oordeelt het Hof uiteindelijk als volgt:

,,Het Hof leidt, evenals de rechtbank, uit het horen van de kinderen af dat hun onwil om terug te keren naar Curaçao, uitsluitend lijkt te zijn gelegen in hun onwil om bij de vader te verblijven die zij strenger vinden dan de moeder, en hun wens om bij de moeder te blijven.

In de periode voor het vertrek naar en tijdens het verblijf in Nederland hebben de man en vrouw vaak ruzie en strijd gehad in het bijzijn van de kinderen. Het Hof is met de rechtbank van oordeel dat het verzet van de kinderen in belangrijke mate voortvloeit uit een loyaliteitsconflict waarin zij gekozen hebben voor de moeder.

De druk waaronder de minderjarigen staan wordt nog verhevigd door het feit dat de moeder heeft aangegeven dat zij zelf onder geen beding naar Curaçao zal terugkeren.

Het Hof is van oordeel dat onder deze omstandigheden de mening van de kinderen niet van doorslaggevende betekenis kan zijn om hun terugkeer naar Curaçao te weigeren.

Dat de kinderen een voorkeur hebben voor een verblijf bij de moeder in Nederland boven een terugkeer naar Curaçao, maakt niet dat sprake is van verzet tegen terugkeer, als bedoeld in het ontvoeringsverdrag.”

Bron: Antilliaans Dagblad

7 reacties

 1. En jij ben boos omdat mijn liefe vader geen blauwbay pas heeft gegeven om gratis naar de strand te gaan, en we weten dat jij bent de ex collega van mijn moeder.

 2. Wat ben jij een stom weiv zeg.
  Om zo iets te zeggen over adelbaren rechters.
  En we weten heel goed dat jij bent een vriedin van mijn moeder.
  En om te beginnen is het helemaal niet jouw probleem.

 3. Ik ben de dochter van hussein el sahili en ik ben een die is terug gekomen met mijn broertje en zusje en ik ben heel blij om hem als vader te hebben we waren in een trauma en nu weten heel goed wat we willen met onze vader voor altijd blijven omdat hij de beste vader is van de wereld, en wat hij doet en heefd gedaan heb ik nooit gehoord dat een andere vader heeft gedaan voor hun kinderen.

 4. Of de rechter in deze is omgekocht en dit op het eiland te verhalen vind ik wel ver gaan, ergo lijkt me stug, het betreft ongetwijfeld een Ned. rechter die de internationale verdragen moet volgen. Uiterst triest zou het zijn als de kinderen niet gehoord zouden zijn. Heel moeilijk vind ik het om als buitenstaander te reageren eigenlijk, dus stop er dan ook mee.

 5. Schandalig dit
  En de kinderen mogen nu niet naar hun moeder
  En natuurlijk komt de moeder niet terug naar Curaçao, dat zou ze niet overleven.
  De rechter is vast omgekocht, wat een eiland zeg…

 6. Vreselijk dit zo. Lees alleen maar nare dingen van deze man. Zou mij niets verbazen als in dit verhaal ook dingen niet kloppen. Was hij niet ook de eigenaar achter de valse Zara zaak?! En nu ook onschuldige kinderen in het spel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties