32 C
Willemstad
• maandag 22 juli 2024

Extra | Journaal 19 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, July 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, July 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, July 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Maatregelen na diefstal in CMC

HomeMediaAD | Maatregelen na diefstal in CMC
Gilbert Martina | Extra

Willemstad – Het Curaçao Medical Center (CMC) overweegt om de tassen van het schoonmaakpersoneel en de bezoekers bij de in- en uitgang van het ziekenhuis te controleren. Dat bevestigt Gilbert Martina, directeur HNO Transitie en Exploitatie tegenover deze krant.

Een week na de opening heeft het CMC namelijk al te maken gehad met diefstal. Zo zijn er tussen de 30 en 40 douchekoppen en een magnetron gestolen. Het is niet bekend wie de daders zijn, omdat er op die plekken geen beveiligingscamera’s hingen. Het CMC heeft nu de beveiliging bij de in- en uitgang versterkt. Ook worden er meer camera’s geplaatst.

Verder worden auto’s bij de uitrit van de parkeergarage extra gecontroleerd. Zo mag de desbetreffende bewaker de kofferbak openen om te controleren of de bezoeker geen items uit het ziekenhuis heeft meegenomen. ,,Veel bezoekers zijn het daar niet mee eens en hebben geklaagd, maar de maatregel wordt toch doorgevoerd”, zei Martina.

Hij vindt het onacceptabel en betreurt dat er al zoveel is gestolen uit een ziekenhuis dat net zijn deuren heeft geopend. Ook in het Sehos vond regelmatig diefstal plaats, bevestigt Martina.

,,Het geeft aan in wat voor gemeenschap we leven. Er is een gebrek aan bewustzijnsniveau en normen en waarden.” Hij spreekt onder andere van een slechte opvoeding en verpauperde school- en overheidssystemen. ,,De normen en waarden moeten hersteld worden.”

De douchekoppen en de magnetron worden inmiddels vervangen, zodat patiënten er snel weer gebruik van kunnen maken.

Het ziekenhuis heeft daarnaast de volgende richtlijnen voor bezoekers ingesteld: maximaal twee bezoekers kunnen tegelijkertijd een patiënt bezoeken om zo de andere patiënten op de kamer niet tot last te zijn; roken is nergens toegestaan; bezoekers dienen zich netjes en respectvol te kleden; kinderen mogen niet spelen in de gangen, liften of op trappen; ongevraagd fotograferen of filmen is niet toegestaan; huisdieren zijn niet toegestaan; het meenemen van etens- en drinkwaren zonder overleg is niet toegestaan; het CMC is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal in welke vorm dan ook; stilte is noodzakelijk voor het genezingsproces van de patiënten; en zieke personen worden dringend verzocht om niet op bezoek te komen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

27 reacties

 1. Gilbert Martina ik ben een vrouw van 71 jaar hoop dat voor ik mijn ogen sluit jij en je sekwasnan worden berecht en alles maar al het geroofde geld van jullie afpakken.Ook het verlies van de klanten van Ennia jouw aansprakelijk zullen stellen

 2. @CR “managers die niet van kritiek gediend zijn, of slecht tegen kritiek kunnen “.
  Dat is een kenmerk van een “entitled” manager (= een manager die er niet terecht is gekomen vanwege de kwaliteiten, maar vanwege zijn politieke (of huids-) kleur of vanwege een broer, zus of oom etc)

 3. @Knoek-koe: het vreemde is dat wij ook niet leren van onze fouten. Mensen als Gilbert en Etienne Ys hebben al verschillende keren aangetoond niet capabel te zijn en vooral bezorgd te zijn over hun eigen vergoeding. In een normale samenleving wordt dit soort mensen op een gegeven moment bedankt voor bewezen diensten maar op Curacao gaan ze van het ene ramp project naar het volgende ramp project.
  Maar daar mogen wij van drechi geen kritiek op hebben want dan zijn wij racistisch…

 4. De rouwe waarheid, dat we gewoon totaal incapabele directeuren hebben op bepaalde posten, waar van alles onnodig misgaat (gestolen wordt) vanwege een lousy (zeg maar gerust domme) en managementstijl, daar jaag je mensen nog het meest de kast mee op.

 5. @drechi,
  -Noem mij 1 overheids nv die wel functioneert.
  -Noem mij drie zaken in punda in handen van een YDK.
  -Noem mij wel integere YDK beleidsmakers.
  etc etc etc etc etc etc etc etc Nos mes por hahahahha
  Antwoord, dat kan ik niet, want ergens anders doen ze het ook….
  Lekker bezig pik.

 6. @william: eens alleen mogen wij op dit forum niet kritisch zijn op de YDK van drechi omdat er in Nederland nog grotere boeven rondlopen.

  Beflapas is eigenlijk mijn enige YDK rolmodel omdat het de enige YDK is die ik ken met zelf spot

 7. opvallend dat Gilbert M na jarenlang zijn Ogen gesloten te hebben Voor de malaise binnen Ennia meteen toen bekend werd dat zijn grote vriend van de MAN minister werd enorme goedbetaalde promoties kreeg toebedeeld! En er nu eigenlijk bij de HNO weet een zooi van heeft gemaakt!!!

 8. @drechi: iedere samenleving heeft zijn rolmodellen alleen heeft onze samenleving niet veel YDK rolmodellen afgezien van beflapas

 9. @CR(Chupado Repugnante):
  Wie denk jij wel dat je bent? Je hebt niets te vragen, en zeker aan mij niet. Als je je adem lang genoeg inhoudt, dan val je vanzelf wel in zwijm.
  “Ik wacht nog steeds”….. Fijn dat je wacht, maar die bus komt niet.
  Oreo: Zwart van buiten en wit van binnen. Bah!!!!

 10. “Jarenlang je ogen gesloten voor de geldonttrekking van Ansary van de polishouders Ennia. ”
  terechte constatering.

  @Drechi: ik wacht nog steeds op onze 3 YDK rolmodellen. Martina valt helaas voor mij af, hoop dat je je daarin kan vinden

 11. In Zuid-Afrika, land waar 1e harttransplantatie ooit uitgevoerd is, hebben ze ook de directie vervangen (weggequoted) met type managers als Gilbert. De resultaten zijn desastreus voor de bevolkingsgezondheid.

 12. @CR:
  OTRO chupado….. Ta un kontest bosnan tin di ken ta chupa mas tantu???? Lo ta…
  Abo ta na kaminda pa bira e kampeon chupero, no di Korsou, pero di REINADO…… :)

 13. Martina Martina, goed voorbeeld doet goed volgen. Hoe heb je jou weekendhuis op Westpunt gekocht?? Jarenlang je ogen gesloten voor de geldonttrekking van Ansary van de polishouders Ennia. Jarenlang hele dikke bonussen geregeld met je compaan Palm terwijl er geen geld was voor winstbijschrijvingen voor de levenpolishouders. Shame on you dat je hier nog rond durft te lopen en deze opmerkingen maakt…..hoop dat de CBSC je alle ontneemt….

 14. “Jij en je kompanen stalen echter MENSENLEVENS…………..”
  Typische YDK redenatie: omdat iemand anders het nog veel slechter doet/heeft gedaan mag er geen kritiek komen op de YDK.
  Zoals aangegeven door de andere forumleden: goed voorbeeld, doet goed volgen en de heer Martina is door zijn zelfverrijking bepaald geen goed voorbeeld.
  ook eens met de constatering dat de heer Martina weer achter de feiten aanholt (net zoals bij ENNIA al gebeurd is)

 15. Er is een gebrek aan bewustzijnsniveau en normen en waarden.” Hij spreekt onder andere van een slechte opvoeding en verpauperde school- en overheidssystemen. ,,De normen en waarden moeten hersteld worden.”

  Heeft Gilbert Martina zelf wel normen en waarden ?
  Die hele HNO roofkliek jat in een maand meer weg dan al die kruimeldieven in een jaar wegjatten.

 16. Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat het publiek het “voorbeeld” van veel politici volgt. Als je spreekt over erosie van moreel besef, dan mag toch de “zakkenvullerij” en “baantjes toeschuivers” door personen die voorbeeldgedrag zouden moeten vertonen niet ongenoemd blijven. En wie zijn trouwens verantwoordelijk voor school- en overheidssystemen die verpauperd zijn?

  Ik weet het, vuil op de trap veeg je naar beneden weg.

 17. Een “slimme” visionaire en risicogeorienteerde directeur had vanaf inceptie van het nieuwe Ziekenhuis gezorgd dat er basic preventive controls in place zouden die dit soort risico’s aanzienlijk reduceren.

  Maar Gilbert Martina is duidelijk een brandjesblus ipv een brandje voorkom directeur die niet in “control” is en pas achteraf moet vaststellen dat er van alles mis is.

 18. ,,Het geeft aan in wat voor gemeenschap we leven. Er is een gebrek aan bewustzijnsniveau en normen en waarden.” Hij spreekt onder andere van een slechte opvoeding en verpauperde school- en overheidssystemen. ,,De normen en waarden moeten hersteld worden.”

  Waar is Drechi?

 19. na het stelen van een paar douchekoppen en een magnetron stellen wij een groot onderzoek in.

  Na het stelen van consultancy fees van Martina, Betrian en Walle doen wij helemaal niets.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties