29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 20:40

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | KLM breekt met Insel

Insel-cfo André Delger vind de conclusies die de KLM trekt en actie buitenproportioneel

Willemstad – Reizigers die met de KLM vanuit Nederland naar de ABC-eilanden of Sint Maarten vliegen, kunnen voorlopig niet op hetzelfde ticket verder reizen naar een bestemming met Insel Air.

Zij moeten een apart ticket kopen voor hun vervolgreis en op de betreffende luchthaven eerst hun bagage afhalen en opnieuw inchecken.

Dat komt omdat de KLM het zogenaamde ‘Interline e-ticket agreement’ met Insel Air ‘ten gevolge van de slechte operationele prestaties’ heeft opgeschort. In een dergelijke overeenkomst wordt geregeld dat passagiers van een aansluitende vlucht, die door een andere luchtvaartmaatschappij wordt uitgevoerd, gebruik kunnen maken zonder dat zij tijdens de transfer hun bagage hoeven op te halen en opnieuw moeten inchecken. Vanaf nu moeten KLM-reizigers, net zoals dat al het geval is met andere maatschappijen, twee aparte tickets boeken als zij met Insel Air verder vliegen naar hun eindbestemming.

- Advertentie -

Insel-cfo André Delger geeft toe dat de Curaçaose maatschappij eind januari, begin februari een ‘moeilijke week’ doormaakte toen beide F-50-toestellen aan de grond stonden en vluchten grote vertraging opliepen of werden gecanceld.

,,Maar ik vind de conclusies die de KLM nu trekt en deze actie buitenproportioneel.”

De financieel directeur had gisteren zelf nog geen contact gehad met het KLM-management over de kwestie, maar gaat wel om toelichting vragen. ,,Zonder back-up blijft het een kwetsbare operatie, maar de afgelopen week hebben we toch weer behoorlijk volgens schema kunnen vliegen. Daar zal ik de KLM op aanspreken”, zegt Delger.

Met het opschorten van de overeenkomst treft de KLM volgens de Insel-cfo vooral de passagier. Die moet voor een doorreis met Insel Air naar een van de ABC-eilanden, Sint Maarten of Suriname een extra ticket kopen en zal bij aankomst op de luchthaven, in plaats van rustig zijn vervolgvlucht af te wachten in de transithal, eerst via de immigratie zijn bagage moeten afhalen en opnieuw moeten inchecken bij de balie van Insel.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. Met het opschorten van de overeenkomst treft de KLM volgens de Insel-cfo vooral de passagier. Die moet voor een doorreis met Insel Air naar een van de ABC-eilanden, Sint Maarten of Suriname een extra ticket kopen en zal bij aankomst op de luchthaven, in plaats van rustig zijn vervolgvlucht af te wachten in de transithal, eerst via de immigratie zijn bagage moeten afhalen en opnieuw moeten inchecken bij de balie van Insel.

  Geen probleem aangezien Insel toch vertraging heeft,

 2. Delger, KLM waardeert haar klanten vandaar dat zij ervoor zorgt dat zij niet onnodig gedupeerd worden. Zou InselAir, voor de grap, eens moeten proberen.
  By the way, wanneer gaat de stekker er definitief uit? Dit ‘onnodig lijden is allang geen nieuws meer.

 3. Directeurtje Delger (40K salaris per maand bij Insel) gaat toch naar Kooyman?

  Eens kijken wat hij daar doet met leveranciers die niet op tijd leveren.

  Ik denk exact hetzelfde als wat KLM deed met Insel dat niet op tijd of helemaal niet leverde.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -