26 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

AD | Insel Air zonder toestel

Het toestel is achtergebleven op Sint Maarten

Philipsburg – Een toestel van Insel Air moest gisteren kort na vertrek vanuit Sint Maarten terugkeren naar Princess Juliana International Airport vanwege problemen met de motor. De luchtvaartmaatschappij heeft hierdoor momenteel geen eigen toestellen tot haar beschikking.

Na het opstijgen vanuit Sint Maarten kreeg de cockpit een melding dat er een probleem was met een motor. Conform de procedure is deze motor uitgeschakeld en heeft de piloot het toestel op gecontroleerde wijze aan de grond gebracht. Dit blijkt niet alleen uit een verklaring vanuit de directie van Insel Air, ook op video’s die omstanders hebben gemaakt is te zien dat er geen sprake is van paniek, brand of een kwijtgeraakte motor – zoals wordt gesuggereerd in verschillende media.

Het toestel is achtergebleven op Sint Maarten. Vandaag zal een onderhoudsteam met het benodigde onderdeel – een brandstofpomp – vanuit Curaçao naar het bovenwindse eiland vliegen voor het volbrengen van de reparatie. De directie van Insel Air hoopt dat het toestel snel weer de lucht in kan. Sinds vrijdag staat de enige andere Fokker 50 namelijk ook aan de grond in afwachting van een onderdeel. De luchtvaartmaatschappij heeft daardoor op dit moment geen eigen toestellen tot haar beschikking.

Dit is een direct gevolg van de aanvullende financiering die na ruim een maand nog steeds niet rond is. Het gaat hierbij om het consortium van banken – MCB Bank, Vidanova Pensioenfonds, Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) en PSB Bank – en Curaçao Airport Holding (CAH). Zij zouden garant staan voor 3,6 miljoen dollar die Insel Air onder meer wil besteden aan een derde F50, zodat deze kan dienen als back-up voor als een vliegtuig uitvalt.

Gisteren is Aruba Airlines de Curaçaose luchtvaartmaatschappij te hulp geschoten op de ABC-route op basis van wetlease, waarbij zowel het toestel als de bemanning wordt ingezet. De directie hoopt voor de route naar Sint Maarten vandaag een oplossing te vinden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Dus in feit heeft Divi Divi meer vliegtuigen en dat gaat wel redelijk maar zij kregen geen miljoenen steun. Denk ook niet dat Divi Divi daar 5 managers hebben rondlopen voor 35.000 per maand per person.

 2. Dat Insel nu alweer zonder vliegtuig zit toont wel aan dat er bij deze maatschappij tussen de oren iets volledig fout zit. Men krijgt het niet voor elkaar om de maatschappij op een professionele wijze te runnen, voornamelijk doordat het geld wordt uitgegeven aan allerlei andere zaken. Prio 1 behoort het in de lucht houden van de kisten te zijn. Prio 2 behoort het tevreden houden van de klanten te zijn en helemaal achteraan in het lijstje komt dan het salaris van de bestuurders.
  Helaas heeft Insel deze volgorde omgekeerd. Het eigen salaris is het belangrijkste en dat gaat ten koste van de inzetbaarheid van de vliegtuigen.

  Met zo’n mentaliteit zou ik als bank geen geld in Insel steken. Je weet immers dat het in no-time weer is verdwenen en dan staan ze weer aan je deur te kloppen.

 3. Een vliegtuigmaatschappij zonder 1 vliegtuig in de lucht dat ons nog 230 miljoen moet terugbetalen.

  30 miljoen lening en 200 miljoen schuld aan belastingdienst en SVB.

  Het heeft niet eens voldoende inkomsten om deze maand de salarissen (35,000 per persoon) van Heerenveen, Lippinkhof, Delger en de bejaarde Canadees te betalen!

  Maar commissaris Frielink zag dat het goed was.

 4. Wanneer gaat dit eens echt fout, vorige week ook de eerste van de twee geland op Hato met een defecte motor. En nu deze, is dit toeval of zijn de machines in een constante slechte staat van onderhoud dat dit nu twee keer binnen een week voorkomt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -