27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | Huurman spant zaak aan tegen Land

HomeMediaAD | Huurman spant zaak aan tegen Land
Soap Romer/VMSC vs Huurman, deel 3: Kort geding | Extra| Jeu Olimpio

Willemstad – Inspecteur-generaal van de Volksgezondheid Jan Huurman heeft een zaak aangespannen tegen het Land/de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) om zijn schorsing aan te vechten.

De zaak staat morgen om 09.00 uur op de rol. Huurman wordt bijgestaan door advocaat Barbara Nagelmakers van Nagelmakers Advocaten.

Huurman werd onlangs in beginsel voor een maand op non-actief gesteld en bovendien de toegang tot de dienstgebouwen van GMN ontzegd. Direct na de schorsing liet de inspecteur-generaal tegenover deze krant weten in gesprek te zijn met een juridisch adviseur over mogelijke vervolgstappen.

Vrijdag verklaarde Gezondheidsminister Suzy Camelia-Römer (PIN) dat zij een commissie heeft ingesteld om feitenonderzoek te doen naar alle rumoer rond kinderarts Sonja Faries en dat dit de aanzet was tot de schorsing van Huurman.

De zaak had, zo stelt Camelia-Römer, zo veel commotie in de samenleving veroorzaakt, dat de minister dat niet kon negeren. Zij verwees ook naar een instructie die in het verleden is opgesteld, over hoe de inspecteur-generaal naar buiten zou moeten treden.

,,Niet elke aanwijzing hoeft in de krant. De inspecteur kan ook bijvoorbeeld elk kwartaal een overzicht geven van de maatregelen die zijn genomen en op welk gebied, zonder namen te noemen.”

Wanneer wordt gevraagd naar de rechtszaak die hij heeft aangespannen, laat Huurman tegenover deze krant weten dat de krant zelf kennis kan nemen van de rol. In reactie op de instructie van de minister over de wijze van communiceren door de inspecteur-generaal, stelt Huurman dat ‘de minister haar eigen woorden kiest’.

Verder commentaar weigert de geschorste inspecteur-generaal te leveren.
Camelia-Römer laat in een reactie het volgende weten: ,,Ik heb hem uit zijn functie ontheven. Dat hij een zaak zou beginnen, was te verwachten.” Het Land wordt in deze zaak bijgestaan door raadsman Luigi Virginia.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. “De zaak had, zo stelt Camelia-Römer, zo veel commotie in de samenleving veroorzaakt, dat de minister dat niet kon negeren. Zij verwees ook naar een instructie die in het verleden is opgesteld, over hoe de inspecteur-generaal naar buiten zou moeten treden.”

    De Minister weet duidelijk niet hoe een onafhankelijke toezichthouder opereert, namelijk ONAFHANKELIJK. Of is het een geval van schofferen door hogerhand om zo een instituut om zeep te helpen om daarna met schimmige praktijken voort te kunnen gaan ten gunste van een kliekje partijleden.

  2. Een kort geding om zijn schorsing aan te vechten, heeft weinig zin. Het enige wat Huurman nu overblijft is een riante ontslagvergoeding proberen uit te slepen. Als de werkrelatie verstoord is, houdt het op.

    Helaas heeft niemand Huurman van te voren gewaarschuwd, van bepaalde personen moet je afblijven, blijkbaar heeft deze kinderarts Sonja Faries zoals the lucky few op dit eiland, ook honing aan haar kont.

  3. De snoepreizen en het baantjes uitdelen aan Alvin Daal, Suzy’s gigolo, hebben ook veel maatschappelijke commotie veroorzaakt maar gaatn gewoon door.

    En de door Suzy Romer geschorste Gershi Pereira, inspecteur gezondheidszorg, zit al 2 jaar thuis met behoud van riant salaris. Schandalige verkwisting van gemeenschapsgeld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties