Willemstad – Guangdong Zhenrong Energy (GZE) heeft in een brief aan de regering de mogelijkheid voor een minnelijke schikking voorgelegd. Dat verklaart premier Eugene Rhuggenaath desgevraagd tegenover deze krant.
,,De regering gaat nu juridisch advies inwinnen. ‘Fairness’ is wat ons betreft het uitgangspunt, de focus is erop gericht om de belangen van Curaçao te dienen en daarvoor op te komen”, aldus de minister-president. Rhuggenaath benadrukte dat er geen sprake is dat het besluit om het Memorandum of Understanding (MoU) te vernietigen wordt teruggedraaid.
Het Antilliaans Dagblad benaderde de premier hierover naar aanleiding van een bericht dat afgelopen zaterdag op persoonlijke titel is verstuurd door journalist Richeron Balentien van Radio Direct. Daarin werd melding gemaakt dat de advocaat van GZE de premier een brief had gestuurd met de strekking dat op grond van commerciële verdragen tussen China en het Koninkrijk het niet mogelijk is om eenzijdig het MoU, Heads of Agreement (HoA), en Addendum nietig te verklaren.
,,Het geval doet zich nu weer voor dat er informatie wordt rondgestuurd nog voordat de officiële brief de regering heeft bereikt. Als men denkt de regering op deze manier onder druk te kunnen zetten, kan ik daar heel kort over zijn. Wij zullen het besluit (de vernietiging van MoU, red.) niet terugdraaien, integendeel”, aldus Rhuggenaath.
GZE heeft op 30 december vorig jaar van de regering te horen gekregen dat de tot dan toe gemaakte afspraken worden vernietigd nadat onderzoek uitwees dat het bedrijf technisch en financieel niet in staat is om de modernisering van de Isla-raffinaderij op zich te nemen. In een officiële reactie verklaarde GZE teleurgesteld te zijn. Het bedrijf schreef ook te overwegen om de zaak aan arbitrage voor te leggen.
Vorige week maandag had GZE een overleg met het MDPT. Het is niet bekend wat daarbij is besproken. Woordvoerder Chau Lu van GZE verklaarde dat het bedrijf in afwachting is van een reactie van het MDPT op de laatste vergadering
Bron: Antilliaans Dagblad
@hoedanook. Aan de andere kant. Je moet ook leveren en afspraken kunnen nakomen. Als GZE dat niet kan dan zitten zij op de blaren. Benieuwd wie het contract heeft opgesteld. Ik hoop niet de latina byside van Werner Wiels die was aangesteld als juriste en 12000 per maand kreeg en nooit op kantoor verscheen.
Fout. De Curaçaose overheid wil dit schikken. Een schadeclaim van GZE is anders het gevolg. Hoe bestendig deze regering is tegen zo’n claim is nog maar de vraag.
@ tv direct en Balentien moet je gewoon zien als de vazalen en trollen van Gerrit de Raaf ( MFK/KFO ) ze blijven de regering en het land curarim destabiliseren en terorriseren met hun FAKE nieuws, en de mondy bewoner blijft in die dikke stront van hun trappen
Werner Wiels mag de schikking uit Eigen zak betalen!