27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | Deadline maandag

HomeNieuwsAD | Deadline maandag
Coalitie probeert dit weekeinde tot een nieuwe meerderheid te komen
Coalitie probeert dit weekeinde tot een nieuwe meerderheid te komen

Willemstad – De coalitiepartijen Pueblo Soberano, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran proberen dit weekeinde tot een nieuwe meerderheid te komen of een oppositiepartij te vinden die de coalitie gedoogt.

De regering heeft nu met het opstappen van PAIS-Statenlid Marilyn Moses slechts 10 van de 21 zetels in het parlement. De coalitie acht het op dit moment niet verstandig voor het land om nieuwe verkiezingen te hebben.

Dat heeft partij- en Statenvoorzitter Mike Franco van PAIS gisteravond bekendgemaakt tijdens een persconferentie waarin de partij haar visie gaf over het vertrek van Moses. De persconferentie werd gehouden nadat de coalitiepartijen in de middag met elkaar overleg hadden gevoerd over de gevolgen van het ontslag van Moses.

Gisteren kondigde Moses per brief haar ontslag aan als parlementariër voor regeringspartij PAIS. Ook kondigde zij in een andere brief aan dat ze geen lid meer van de partij is.

Tijdens de persconferentie wilde Franco niet ingaan op de vraag welke oppositiepartijen hij op het oog heeft voor een herstel van de meerderheid in het parlement of een gedoogsteun. Na het weekeinde zal blijken hoe reëel een herstel van de meerderheid, c.q. een gedoogsteun voor de coalitie is; alle oppositiepartijen verklaarden tot gisteren nog dat zij daar niet aan zullen meewerken.

,,PAIS bestudeert de situatie nu van dag tot dag en bekijkt of de huidige regeringssteun van 10 zetels in het parlement uitgebreid kan worden naar twaalf,” aldus de partijvoorzitter.

De ontslagbrief van Moses werd door Franco als een bittere en zure pil omschreven. Volgens Franco waren er geen signalen dat het Statenlid ontevreden was over de koers van de partij, zoals dat door Moses in haar ontslagbrief aan de partij werd gesteld. Naar het oordeel van
Franco is de brief een  dekmantel voor andere redenen van meer persoonlijke aard, waar hij niet nader op in wilde gaan omdat het onethisch zou zijn.

Het woord is nu eigenlijk aan Moses om uit leggen waarom ze uit de fractie is gestapt en besloten heeft als onafhankelijk Statenlid verder te gaan, aldus de partij. Een van de aanwezige journalisten stelde dat het bekend was dat Moses financiële problemen had en de partij had benaderd om daar een oplossing voor
te vinden. Maar Franco ging daar verder niet op in.

Wel stelde de partij dat Moses er destijds tegen was om in het kader van de verlaging van overheidskosten, de helft van haar vakantievergoeding in te leveren.

Zowel Franco als de andere aanwezige PAIS-leden, minister Stanley Palm, fractiemedewerker Allison Manuel, bestuurslid Jerry Semper en bestuurslid Marshall waren duidelijk ontgoocheld door de gang van zaken. Zo merkte de Statenvoorzitter op dat je een partijlid niet kunt verbieden om bij een breuk de zetel in het parlement mee te nemen.

,,Maar toch verwacht je dan dat iemand zich aan een gentleman’s agreement houdt en dat niet doet.”

Bestuurslid Jerry Semper merkte terloops op dat Moses het in haar brief heeft over het leed dat haar volk is aangedaan door de maatregelen van deze regering.

,,Het is overigens niet haar volk maar ons volk,”

aldus Semper. Het bestuurslid merkte ook op dat Moses nu ageert tegen maatregelen van de regering die zij in het verleden zelf ook heeft goedgekeurd en waar zij tijdens Statenvergaderingen mee in heeft gestemd.

De partij heeft naar eigen zeggen gisteren de hele dag geprobeerd om in contact te komen met Moses, maar zij nam de telefoon niet aan. In een kort gesprek met Radio Direct op de parkeerplaats van een supermarkt verklaarde Moses gisteren op korte termijn nadere uitleg te zullen geven:

,,Houd uw ogen en oren open.”

PAIS wil de handelwijze van Moses niet als verraad omschrijven, zo merkte Franco op. Op de vraag wat de partij zou doen indien Moses zich bedenkt, haar excuses aanbiedt en naar de partij terug wil keren, antwoordde de partijvoorzitter dat de deur altijd voor haar openstaat.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties