27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Curaçao is bestemd voor meer

Curaçao is bestemd voor meer | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Chata heeft haar ledenvergadering gewijd aan nieuwe projecten en kansen in de toeristische sector. In de huidige campagnes ligt de nadruk op het promoten van Curaçao als meer dan alleen een strandbestemming.

De ledenvergadering vond eerder deze week plaats in het Hilton Hotel. Dit kwartaal gaven Curaçao Tourist Board (CTB), Corendon Beach Curaçao, Grant Thornton en Curaçao Financial Group (CFG) een update van ontwikkelingen.
Ceo Paul Pennicook van de CTB gaf inzicht in de prestaties van 2018 en de doelstellingen voor 2019.

Voor 2018 werden in totaal 431.701 stay-over toeristen genoteerd, 8 procent meer dan in 2017. Pennicook lichtte de marketingstrategieën toe, die erop gericht zijn te communiceren dat Curaçao meer is dan strand. De CTB lanceerde daarom onlangs de ‘Feel it for yourself’-campagne. Deze is bedoeld om niet alleen zon- zee- en strandreizigers te trekken, maar ook om op te vallen tussen alle andere eilanden in de regio.

General manager Caroline Hartel vertelde over toekomstplannen van Corendon Beach Curaçao. Op dit moment is Livingstone Jan Thiel Resort de enige Corendon-locatie. Het plan is om de huidige 204 kamers uit te breiden tot 320 in 2020. Bovendien wordt tegen het einde van 2019 het Holiday Beach/Veneto Hotel met 220 kamers gerenoveerd en omgebouwd tot een 5-sterren hotel met meer dan 800 kamers. Binnenkort gaat de werving van nieuw personeel van start.

Managing director CFG Nick Bhojwani vertelde tijdens zijn lezing ‘Harvesting heritage’ (oogsten van erfgoed) over de vele historische en verborgen monumenten met investeringspotentieel. Curaçao heeft 860 geregistreerde historische monumenten, dus minstens zoveel investeringsmogelijkheden, aldus Bhojwani. Een bekend voorbeeld is de wijk Pietermaai waar oude gebouwen veranderen in boetiekhotels, bars en restaurants. Volgens Bhojwani kunnen locaties in Punda en Otrobanda tezamen meer dan 1.500 nieuwe hotelkamers kunnen opleveren.

Advisory director van Grant Thornton Roy Jansen sprak over het belang van ‘ethiek en compliance’ als onderwerp voor een business-strategie die integriteit van medewerkers kan waarborgen.

Chata-president en ceo Miles Mercera en marketing- en productmanager Maurik Henriquez gaven een update van de huidige Chata-projecten. Mercera weidde uit over belangenbehartigingsinitiatieven zoals het faciliteren van vergunningen, het immigratieproces voor buitenlandse werknemers, en de invoering van een certificatieprogramma waarbij werkzoekenden worden opgeleid op beginnersniveau. Bovendien is Chata gewezen op het belang van veiligheid op het eiland.

Mercera presenteerde de resultaten van de ledenenquête. In het algemeen zijn de leden optimistisch. Zeker 75 procent verwacht een stijging van de hotelbezettingsgraad en 88 procent anticipeert op een toename van de ADR (Average Daily Rate) en dat vertaalt zich in een toename van de RevPAR (Revenu Per Available Room). Henriquez presenteerde de marketingactiviteiten voor 2019, waaronder initiatieven om de jeugd bij de branche te betrekken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. Het wordt tijd dat Chata wat reële cijfers laat zien, op die manier kunnen wij zien of de inspanningen van Chata echt zode aan de dijk zet. Ik ken mensen die een appartement runnen en die doen zelf inspanningen om hun appartementen in het buiten land te promoten vervolgens gaat Chata met de eer strijken. Het zal me niet verbazen als het daar ook volgevreten geldverslindende leden zijn.

  2. Vraag me af hoe Grant Thornton, ontstaan uit de afvalbak van PWC Curacao (u weet wel, van Ralf BMWieriks) in deze ledenvergadering terecht is gekomen.

    Met een totaal uit de toon vallende lazing over ‘ethiek en compliance’.

    Dat uitgerekend PWC / Grant Thornton het durft te hebben over ethiek en compliance. Dan heb je erg veel lef of spoort totaal niet.

    Zeg het maar, Ralf BMWieriks.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...