AD | CTB wordt NTO na reorganisatie

CTB wordt NTO na reorganisatie | Jeu Olimpio

Willemstad – Het Curaçaose toeristenbureau CTB zal gereorganiseerd worden en voortaan de National Tourism Organization (NTO) gaan heten.

NTO zal zich voortaan ook ontfermen over het cruisetoerisme. Deze taak zal dus weggehaald worden bij de Curaçao Ports Authority (CPA). CPA zal zich alleen nog bezighouden met de megapieren. Dat staat in het nieuwste regeerakkoord van de partijen PAR, MAN en PIN. In NTO zal ook de private sector vertegenwoordigd zijn.

De gereorganiseerde toeristenorganisatie zal voornamelijk belast zijn met de uitvoering van het Strategic Tourism Masterplan 2015-2020. Naast het Masterplan is de regering al bezig met het ontwikkelen van een integraal plan voor Bándabou, Oostpunt en de zuidkust van het eiland. Verder wil de regering midden- en kleinbedrijven stimuleren binnen de toeristische ontwikkeling en zich richten op eco- en wellnesstoerisme.

Om toerisme te promoten moet er meer gebruik gemaakt gaan worden van ‘smart technology’ en relevante gegevens van Big Data (‘Internet of Things’).

De regering wil ook terreinen in kaart brengen met toeristische bestemming die nog niet ontwikkeld zijn. ,,Samen met andere ministeries moeten er vormings- en trainingstrajecten opgezet worden voor personen binnen de toeristische sector of mensen die daarin zouden willen werken”, zo staat nog geschreven. En ook: ,,De regering zal de voorwaarden die gelden voor het geven van ‘tax holiday’ evalueren en waar nodig aanpassen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | CTB wordt NTO na reorganisatie

 1. Domeinnaam vanaf 5 guldens.
  Website kan elke kind maken.
  Logo en logo plaatsen kost niets.
  Visitekaartjes 500 voor 40 guldens
  Advertenties in de media kost ook niets.

  Alleen als er oplichterij meespeelt wordt het duur.

 2. Joep Meloen

  Velen maken zich kennelijk druk over de naam, ik maak me liever druk over de inhoud !
  Feit is dat velen op Curacao geen kaas hebben gegeten van toerisme. Ze snappen de toerist niet, hebben geen idee wat de toerist zoekt en denken dat de hele wereld bestaat uit mulit miljonairs, die met liefde hier duizenden dollars komen besteden.
  Zou goed zijn wanneer er bij het CTB eens wat mensen gaan werken die ZELF ook toerist zijn geweest. Die weten wat er rondgaat in 90 % van de toeristen en niet in de 10 % waar Curacao op wil mikken.

  Met het huidig beleid maakt Curacao zich uitermate kwetsbaar en laat het veel geld liggen door niet te willen focussen op de toerist die niet op zoek is naar luxe of activiteiten.

 3. Dat alles kost niets.

 4. Johannes

  Dus zelfde domainnaam?
  Denk van niet, dus nieuwe, kost niet veel. Omzetten wel en vaak nog veel extra nasleep (email).
  Zelfde logo? Nee dat zal aangepast worden.
  Zelfde banners, nee nieuwe nodig.
  Visite kaartjes…nobo nobo
  Wijziging bekend maken , kost geld
  En ga zo maar verder.

  Het overhevelen van werkzaamheden cpa naar ctb zal misschien nuttig zijn. Geen oordeel over, ik heb het over naamswijziging.

 5. Naamswijzigingen en website kosten niets. Goed dat de cruisetoerisme is weggehaald bij de Curaçao Ports Authority (CPA). Reden hiervoor kan je terugvinden op Konsenshi Sivil.

 6. Nieuwe website?
  Dat blijft gewoon curacao.com, alleen een paar tekstuele wijzigingen. Verder wordt het logo van CTB ook amper gebruikt. Overal zie je het Curacao logo met zonnetje. Er wordt niets gezegd over het feit dat dat aangepast gaat worden. Internationaal is NTO een betere benaming dan Tourism Bureau. Erg Europees hoe het nu is.

 7. Johannes

  Want we hebben geld genoeg ?
  Naamswijzigingen kosten klauwen met geld, nieuwe huisstijl, website etc.
  Er wordt geen verklaring gegeven waarom deze naamswijziging nodig zou zijn.
  Zonde zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *