30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

AD | Bijstand SDKK afgerond

HomeMediaAD | Bijstand SDKK afgerond
De militairen waren duidelijk zichtbaar rond het SDKK. Op de luchtfoto zijn zij rond de buitenste ring van de gevangenis te zien.
De militairen waren duidelijk zichtbaar rond het SDKK. Op de luchtfoto zijn zij rond de buitenste ring van de gevangenis te zien.

Willemstad – Gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) wordt niet langer extra beveiligd. Het ministerie van Defensie liet gisteren weten dat na twintig dagen de militaire bijstand is afgerond.

Dat betekent dat de dreiging dat gedetineerden zouden ontsnappen zo ver is ingeperkt dat de militairen niet langer nodig zijn. Op donderdag 25 december werd de beveiliging flink aangescherpt.

Ruim honderd militairen hielpen mee in en om de gevangenis. Bovendien werden twee gedetineerden getransporteerd naar Nederland ‘om veiligheidsredenen’.

Vorige maand werden er twee cellen ontdekt waar in de tralies was gezaagd in een poging de gevangenis te ontvluchten. De half doorgezaagde tralies werden ontdekt tijdens een ‘Ta basta awor’-controle in het SDKK.

,,In verband met deze vluchtpoging is er een onderzoek gestart. Naar aanleiding daarvan is de bewaking verscherpt”,

aldus gevangenisdirecteur Urny Florán toentertijd. De militairen ondersteunden het ministerie van Justitie op Curaçao. De landmachters werkten samen met het Korps Politie Curaçao en het Vrijwilligers Korps Curaçao. De militairen werden aangestuurd door het operatiecentrum van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied (CZMCARIB), dat vierentwintig uur per dag is bezet.

Mike Snoek, compagniescommandant ritmeester is tevreden over het verloop van de inzet.

,,Door de zwaar beveiligde en steeds verder uitgebouwde opstellingen en waarnemingsposten lukte het ons met de autoriteiten de dreiging te verminderen. Door verkenningspatrouilles en direct reageren op verdachte situaties, smoorden we elke potentiële dreiging in de kiem. De inzet verliep door de professionele inspanningen van iedereen goed.”

De militairen waren gedurende de inzet goed zichtbaar in en rond de Koraal Spechtgevangenis. Door waarnemingsposten en wegblokkeringen was het terrein nagenoeg hermetisch afgesloten.

De ‘Raven’, een onbemand vliegtuigje, hield alles vanuit de lucht in de gaten. Volgens hoofd Maritiem Hoofdkwartier Carib kapiteinluitenant- ter-zee Rob Pulles is hiermee aangetoond dat CZMCARIB een belangrijke veiligheidspartner is in het Caribisch Gebied.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties