30 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AD | Bijstand SDKK afgerond

HomeMediaAD | Bijstand SDKK afgerond
De militairen waren duidelijk zichtbaar rond het SDKK. Op de luchtfoto zijn zij rond de buitenste ring van de gevangenis te zien.
De militairen waren duidelijk zichtbaar rond het SDKK. Op de luchtfoto zijn zij rond de buitenste ring van de gevangenis te zien.

Willemstad – Gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) wordt niet langer extra beveiligd. Het ministerie van Defensie liet gisteren weten dat na twintig dagen de militaire bijstand is afgerond.

Dat betekent dat de dreiging dat gedetineerden zouden ontsnappen zo ver is ingeperkt dat de militairen niet langer nodig zijn. Op donderdag 25 december werd de beveiliging flink aangescherpt.

Ruim honderd militairen hielpen mee in en om de gevangenis. Bovendien werden twee gedetineerden getransporteerd naar Nederland ‘om veiligheidsredenen’.

Vorige maand werden er twee cellen ontdekt waar in de tralies was gezaagd in een poging de gevangenis te ontvluchten. De half doorgezaagde tralies werden ontdekt tijdens een ‘Ta basta awor’-controle in het SDKK.

,,In verband met deze vluchtpoging is er een onderzoek gestart. Naar aanleiding daarvan is de bewaking verscherpt”,

aldus gevangenisdirecteur Urny Florán toentertijd. De militairen ondersteunden het ministerie van Justitie op Curaçao. De landmachters werkten samen met het Korps Politie Curaçao en het Vrijwilligers Korps Curaçao. De militairen werden aangestuurd door het operatiecentrum van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied (CZMCARIB), dat vierentwintig uur per dag is bezet.

Mike Snoek, compagniescommandant ritmeester is tevreden over het verloop van de inzet.

,,Door de zwaar beveiligde en steeds verder uitgebouwde opstellingen en waarnemingsposten lukte het ons met de autoriteiten de dreiging te verminderen. Door verkenningspatrouilles en direct reageren op verdachte situaties, smoorden we elke potentiële dreiging in de kiem. De inzet verliep door de professionele inspanningen van iedereen goed.”

De militairen waren gedurende de inzet goed zichtbaar in en rond de Koraal Spechtgevangenis. Door waarnemingsposten en wegblokkeringen was het terrein nagenoeg hermetisch afgesloten.

De ‘Raven’, een onbemand vliegtuigje, hield alles vanuit de lucht in de gaten. Volgens hoofd Maritiem Hoofdkwartier Carib kapiteinluitenant- ter-zee Rob Pulles is hiermee aangetoond dat CZMCARIB een belangrijke veiligheidspartner is in het Caribisch Gebied.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties