30 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD: Barrières bij terugkeer

HomeMediaAD: Barrières bij terugkeer
Jeanne-Marie-Francisca-225x300
Vinden van werk en huisvesting vormen knelpunten voor terugkeer naar Curaçao

Willemstad – Het vinden van een baan op Curaçao is voor veel Curaçaoënaars in Nederland een knelpunt in het tot uitvoer brengen van het voornemen om te remigreren. Dat is één van de bevindingen van een onderzoek over remigratie dat onlangs aan minister Jeanne- Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn is aangeboden en dat in het bezit is van deze krant.

Morgen wordt dit rapport, dat de naam ‘Ayó of te aweró’ draagt, openbaar gemaakt. Bij het onderzoek, dat in opdracht van het ministerie van SOAW is gedaan, is er gekeken naar de bedoeling van Curaçaoënaars die na hun middelbare school richting Nederland vertrokken om te studeren. Jaarlijks verlaten honderden getalenteerde jongeren het eiland om elders te gaan studeren.

In het onderzoek is gekeken of de studenten direct na afloop van hun studie terug willen keren of ervoor kiezen om eerst een paar jaar in Nederland te blijven. Hierbij zijn vier verschillende groepen onderzocht en in totaal 800 mensen bevraagd. Uit het onderzoek blijkt dat de wens om terug te keren naar Curaçao sterk leeft bij vele Curaçaoënaars, maar dat er vaak praktische problemen zijn die de daadwerkelijke terugkeer belemmeren.

,,Voor veel mensen is het vinden van werk een cruciale eerste stap en juist dat proces is vaak zeer moeilijk vanuit Nederland. Terugkomen naar Curaçao staat daardoor in schril contrast met het jaarlijks vertrek van de bursalen en studenten naar Nederland”, aldus het rapport.

Het vinden van een baan is al eerder beschreven als knelpunt in het tot uitvoer brengen om te remigreren. ,,Werkgelegenheid heeft verschillende aspecten, het gaat over een baan, carrièreperspectief, werkcultuur maar voor sommigen ook over mogelijkheden tot deeltijdwerk waar ze in Nederland aan gehecht zijn geraakt.

Mensen maken de afweging of ze het idee hebben dat ze kunnen remigreren, teveel barrières zorgen ervoor dat deze stap niet wordt gezet.” Een andere barrière die vaak naar voren is gekomen heeft te maken met huisvesting op Curaçao.

,,Voor starters is het moeilijk om geschikte huisvesting te vinden, ook al zijn de huizen op Curaçao goedkoper dan in Nederland. Zelfs als mensen een vast contract hebben, krijgen ze niet altijd een hypotheek. Niet iedereen ziet het zitten om weer bij zijn of haar ouders in te trekken na jaren zelfstandigheid in Nederland. Ook hier is het contrast groot met het vertrek.”

Als aanbeveling voor de toename van remigratie onder Curaçaose studenten opperen de onderzoekers Maartje Groot, Renske Pin en Diego Vasquez Villaseca een beleid dat gericht is op ‘Brain Gain’ in plaats van ‘Brain Drain’:

,,De focus moet daarbij liggen bij de arbeidsmarkt. Het vindbaar maken van vacatures, het coördineren van een programma om professionals terug te laten keren, regelingen die mensen kunnen stimuleren terug te keren, het matchen van de vraag van werkgevers met de mensen die werk zoeken en het gebrek aan feedback op sollicitaties zijn punten die aandacht nodig hebben. Het ministerie van SOAW kan hierin een coördinerende rol spelen vanuit haar verantwoordelijkheid voor arbeidsmarktbeleid en de vacaturebank die in 2013 een nieuwe opzet heeft gekregen.”

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties