30.4 C
Willemstad
• maandag 7 oktober 2024

Extra | Journaal 4 Oktober 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, October 3, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 Oktober 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, October 2, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 Oktober 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, October 1, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Apri staat achter MDPT

HomeMediaAD | Apri staat achter MDPT
Gherrel Remilia van Apri vakbond | Jeu Olimpio

Willemstad – Het huidige MDPT geniet de steun van vakbond Apri, de bond voor kader en hoger personeel van de Isla-raffinaderij. Dat heeft voorzitter Gherrel Remilia desgevraagd tegenover deze krant verklaard.

,,Er is een tijd geweest dat de bond niet vertegenwoordigd was in het MDPT, dat was in de periode dat onze vertegenwoordiger Errol Cova door de vorige voorzitter Wiels buitengesloten werd. Nadat Clift Christiaan de voorzitter werd, hebben wij in een ontmoeting met hem gezegd dat wij graag weer in het team vertegenwoordigd willen zijn. Dat is ook gebeurd. Als vakbond waren wij daardoor op de hoogte van alle stappen die geleid hebben tot de vernietiging van het akkoord met GZE. Christiaan voelde zich aam het begin van de rit erg ongemakkelijk dat de due diligence niet in de Heads of Agreement was opgenomen.”

De voorzitter merkt op dat wat de bond betreft het huidige team door kan gaan met de onderhandelingen. ,,Wij staan achter het werk van het MDPT ook al is het niet aan ons om te beslissen of dat team in de huidige samenstelling verdergaat. Het allerbelangrijkste is dat wij als bonden ook vertegenwoordigd zijn binnen dat team”, aldus Remilia in reactie op de verklaring van de fractie van de coalitiepartij MAN.

Over de vernietiging van het akkoord met GZE verklaarde Remilia dat hij daar begrip voor heeft. ,,De bond vindt dat GZE niet de technische en financiële capaciteiten heeft zoals die aan ons zijn afgeschilderd. Het zag er in het begin heel rooskleurig uit. GZE is met heel veel fanfare gepresenteerd als onze redding. Nu blijkt dat niet zo te zijn. Dat is pijnlijk, De regering is nu weer terug bij af.”

Alle partijen moeten nu alles op alles zetten, en ook eensgezind handelen om in een recordtijd het maximale voor Curaçao eruit te halen, aldus de voorzitter. Apri en PWFC hebben in verband met de recente ontwikkelingen rond GZE een vergadering aangevraagd met het MDPT. De verwachting is dat die vergadering volgende week plaatsvindt. De twee Islabonden hadden eerder hun versie voor een zogeheten plan B aan de regering voorgelegd. Door de vakbondsacties van afgelopen december zijn de bonden er niet aan toegekomen om het plan met de regering en het MDPT te bespreken.

Het nieuws over de vernietiging van het akkoord met GZE heeft voor veel onrust en spanning onder de leden gezorgd, aldus de voorzitter. ,,Onze leden komen nu al door de onzekerheid over de raffinaderij niet in aanmerking voor een lening bij de bank. Het gaat economisch heel slecht met het land. Er moet koste wat het kost voorkomen worden dat de raffinaderij de deuren sluit.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

  1. @hoedanook. Saudi Arabia heeft de grootste olie voorraden ten wereld. Venezuela op plaats 2.

    MDPT is een rovers club en daar staat de apri achter?

  2. Het lijkt alsof vakbond Apri ook van MDPT wilt vreten. In dit stadium heeft het weinig zin om een vakbond er bij te betrekken. Meer mensen maken de besluitvorming alleen moeilijker. Ik hoorde een politicus onlangs op de radio vertellen dat van de 19 miljoen gulden die het MDPT heeft gekregen alleen 4 miljoen is verantwoordt de rest is spoorloos. Het probleem is hier dat de media en politici onbetrouwbaar zijn maar als dit waar is moeten ze niet in Centro di Korrekshon nieuwe gevangenisuniforms bestellen? Maat XXL?

  3. De wagens worden gecirkelt. MAN roept om naar huis sturen van MDPT (dit was 04-12-2018 in Extra), dus vandaag, een dag later, een interview met een andere ‘sociale partner’, middels Gherrel Remilia in AD. Zo gaat dat hier op het eiland, totdat ook Clift en zijn clubje betaald zijn (dat is de hoop). Ook in AD; MAN fractie zingt een ‘toontje lager’.

    Feit is dat Venezuela de grootse olie-reserves ter wereld heeft. De dollar is gekoppeld aan oilie. VS, door de MAGA beleid van Trump, verliest elke dag terrein op het wereldtoneel. VS Minister van binnenlandse zaken, Ryan Zinke, heeft wetgeving voorgesteld om overal, waar mogelijk, in de VS wateren te ‘boren’ om zo de positie van de VS in de komende jaren te kunnen waarborgen (nu niet mogelijk). VS heeft 1.5 trillion dollar van China geleend voor haar nieuwe belasting wetgeving. De Chinese Renminbi (RMB) Yuan (“The People’s Currency”) heeft goud als dekking. Venezuela moet ‘onstabiel’ blijven zodat er een eventuele ‘drukmiddel’ is om China tot orde te kunnen roepen. Maduro heeft met het vervangen van PdVSA kopstukken met militairen een gedeelte van het probleem aangepakt.

    Clift hoopt dat zijn werk m.b.t. het ontdoen van de GZE-deal ook een aardig ‘pensioen-potje’ oplevert. Echter, het afblazen van de GZE-deal dreunt ook door in de Curaçaose financiele wereld.

  4. “Het gaat economisch heel slecht met het land Curacao”, zegt voorzitter Gherrel Remilia. Het is daarom goed dat de vakbond aan de onderhandelingstafel zit in de zoektocht naar mogelijke kandidaten die de raffinaderij verder willen en kunnen helpen. In gezamenlijke verantwoordelijkheid met de regering kan dan het beste worden bereikt voor ‘s lands economie en dus ook de werknemers en toeleveranciers van de raffinaderij. De basis van een betere economische toekomst ligt in handen van het onderwijs op het eiland. Dat is een noodzakelijke investering om de jongeren voor te bereiden op banen voor die toekomst. Dat zijn banen die er nu nog niet zijn en die wij nu nog niet kennen. De sleutel voor een betere economie is goed onderwijs en dus goed onderwijs met een visie. Investeer daar nu in en doe dat met grote passie en ambities. Iedereen wil helpen, kijk om je heen en aanvaard die hulp. Een land (stadje) met 150.000 inwoners is te klein om alle voorzieningen te treffen, dat is onbetaalbaar voor de inwoners. De vakbond doet er dus goed aan om met de regering te spreken over een duurzame ontwikkeling van het land Curacao met ondersteuning van het totale onderwijs. De olie-industrie is op zijn retour en de raffinage dus ook. Kijk niet alleen naar de tegel die vlak voor je ligt, maar kijk naar de tegels ver voor je uit. Dat voorkomt dat je valt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties