AD | Aangifte tegen premier Aruba

Volgens Tromp heeft Wever-Croes persoonlijk geregeld dat het advocatenkantoor van haar vader, advocatenkantoor Croes, Wever & Ruiz, vrijwel alle juridische werkzaamheden verricht voor de utiliteitsbedrijven | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – Statenlid Melvin Tromp (AVP) heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen minister-president Evelyn Wever-Croes. Hij verdenkt haar van zelfverrijking, machtsmisbruik, onrechtmatige bevoordeling, voorkeursbehandeling en belastingontduiking.

Volgens Tromp heeft Wever-Croes persoonlijk geregeld dat het advocatenkantoor van haar vader, advocatenkantoor Croes, Wever & Ruiz, vrijwel alle juridische werkzaamheden verricht voor de utiliteitsbedrijven. De premier heeft de utiliteitsbedrijven in haar portefeuille, waardoor ze persoonlijk aandeelhouder Land Aruba vertegenwoordigt.

Ze verbrak kort na haar aantreden de relaties met de advocaten die destijds belast waren met de juridische zaken van WEB, Elmar, RDA en Utilities. Het advocatenkantoor van haar vader verdient veel geld aan deze zaken, geld dat volgens Tromp na haar politieke loopbaan bij Wever-Croes terechtkomt.

Wat Tromp ook onjuist vindt is dat de premier bekenden, familieleden en partijgenoten heeft benoemd in raden van commissarissen van deze staatsbedrijven. Zo kon het volgens hem gebeuren dat momenteel een lening ter waarde van 700 miljoen florin voor herfinanciering van Utilities wordt afgesloten, onder leiding van ‘loan agent’ Financial Quest, waarbij zowel Utilities als Financial Quest gebruikmaakt van de diensten van Croes, Wever & Ruiz.

Saillant detail is dat Aruba Investment Bank deze financiering tegen veel lagere kosten had kunnen regelen, maar werd gepasseerd, zo meldt Tromp.

Het Statenlid dringt er bij het OM op aan om een strafrechtelijk vooronderzoek te starten tegen deze in zijn ogen kwalijke zaken.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | Aangifte tegen premier Aruba

 1. De kruimeldief gaat op deze eilanden de bak in, en de grote boeven worden je politieke leiders, Ministers, en directeuren.

 2. Kansloze missie. Dit is gewoon een reaktie op het onderzoek van hun geliefde partijgenoot (ex-minister) Benny Zievinger, die voor corruptie en witwas praktijken momenteel wordt onderzocht. Een andere minister van de AVP, Paul Croes, is al veroordeeld en moet 5 jaar gaan brommen. Tijdens de regeringsperiode van Mike Eman (2009-2017) hebben deze gasten het eiland leeggeplunderd, maar zoals ze op het eiland zeggen…..God slaapt niet!

 3. Curacao revisited

  @joop savaneta: een ander model is gewoon het franse model introduceren. Wie betaalt, bepaalt, dus of deel maken van Nederland of zelf je zaken regelen

 4. Op Aruba geldt blijkbaar ook het motto: Ask not what you can do for your country, but how you can disgraciously “milk” the resources of your country.

 5. joop savaneta

  Het wordt tijd dat de door en door verrotte partijen MEP en AVP van het toneel verdwijnen en er nieuwe integere partijen aan het bewind komen die een frisse wind laten waaien door het vermolmde corrupte systeem van family and friends.

 6. Dit is een zeer gebruikelijke “usance” bij deze eilandelijk geformateerde “mi saku promé” politici.

  Gebeurde altijd al.
  Emily de Jong-El Hage met haar familie lease auto afaire.
  Suzy Camelia Römer.
  Chong met zijn torenhoge Hollywood palmtrees.
  Maar ook als we verder terug in de tijd gaan , de familie ISA die via politieke familieleden nepotistisch het monopolistische alleenrecht had gekaapt om monopolistisch auto’s en brood ( gevangenis) te mogen leveren aan overheidsinstituten en daar zéér maar dan ook zéér goed aan verdiend heeft.

  Transparantie is derhalve geboden bij dit soort “dienst leverrechten” toekenning

  Maar ook mooi om te zien dat de burger deze flagrante familie nepotisme (corruptie) niet meer duldt en steedsruchtbaarder wordt.

 7. Curacao revisited

  van de zaak Martina heb ik geleerd dat als je niet direct belanghebbende bent, je machteloos staat tegenover corrupte politici

 8. Die aangifte liegt er niet om.

  Als het waar is, is Aruba echt door en door verrot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *