27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Accountancy | Grant Thornton neemt Antilliaanse tak PwC over

HomeLandenArubaAccountancy | Grant Thornton neemt Antilliaanse tak PwC over
Businessmodel niet meer passend

Grant Thornton heeft met ingang van 1 augustus de Antilliaanse activiteiten van PwC overgenomen. Het gaat om de vestigingen in Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. Grant Thornton heeft zelf al dertien vestigingen in het Caribisch gebied.

Het werkgebied van de overgenomen kantoren strekt zich ook uit tot Saba, Sint Eustatius en Suriname. “Het Nederlandse Caribische gebied is een strategisch belangrijke markt, met aanzienlijke handelsstromen naar de Verenigde Staten en sterke zakelijke en culturele banden met Nederland, dat toegang biedt tot de grootste consumentenmarkt ter wereld in Europa”, aldus Grant Thornton.

Businessmodel niet meer passend

De partners van PwC Dutch Caribbean maakten afgelopen voorjaar in de Antilliaanse media al bekend dat ze zich per 1 juli los wilden maken van het PwC-netwerk. Het huidige businessmodel zou niet langer in het voordeel zijn van de markt waar de Antilliaanse tak actief is. De partners waren toen al in gesprek over aansluiting bij een organisatie die niet tot de Big Four behoort. Op de vier kantoren werken in totaal 160 mensen.

Marktleider op de Antillen

Steve Vanenburg (foto) krijgt vanuit Curaçao als managing partner de leiding over Grant Thornton Dutch Caribbean. Zijn vier medepartners zijn Edsel Lopez en Hans Ruiter (Aruba) en Paul van Vliet en Herbert Beldman (Sint-Maarten). Het bedrijf stelt marktleider te zijn op de Antillen met een uitgebreide dienstverlening, variërend van tax en assurance tot administratie, payrolling en advisering. De klantenkring is gevarieerd, waarbij de focus ligt op de reis- en vrijetijdsindustrie en de branche financiële diensten.

Vorig jaar stapte al een Caribische tak van een Big Four-organisatie over naar een kleinere concurrent: KPMG Eastern Caribbean ging toen over naar BDO. Dat betrof vier vestigingen en 130 medewerkers.

Bron: AccountancyVanMorgen.nl

2 reacties

  1. Het gaat een beetje ver om Ralf BMWierks de schuld van dit alles in de schoenen te schuiven, maar als je als Dr. RA je naam verbindt aan deze porkeria moet het zwijggeld wel erg goed geweest zijn.

  2. ‘De klantenkring is gevarieerd, waarbij de focus ligt op de reis- en vrijetijdsindustrie’

    Zo zou je de voormalig partners van PWC Curacao ook kunnen omschrijven: hun focus lag eveneens op de reis en vrijetijdsindustrie, maar niet op de audits maar het gebruik daarvan.

    Zo was het budget van de jaarlijkse pagara party van PWC Curacao vele malen groter dan dat van de post vaktechniek. En die post bestond waarchijnlijk alleen uit de lease van de peperdure BMW van het hoofd.

    Gerucht dat de ronde deed was dat PWC, in een Caribische variant op Enron, aan het eind van elk jaar haar audit files aan het eind de pagara vastbond en in rook liet opgaan. En ik sluit dat niet uit, want bij interne dossieronderzoeken door het hoofdkantoor van PWC waren deze files nergens meer te vinden.

    Inmiddels zijn diverse grote klanten van voormalig PWC Curacao naar andere kantoren overgestapt. Naar verluid moeten de klanten die wel gebleven zijn en naar de eerste Grant Thornton Curacao eindejaarsviering komen dan ook hun eigen flikkersterretje meebrengen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties