31 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Aandacht voor situatie Venezuela

HomeMediaAandacht voor situatie Venezuela
Ongeveer 50.000 mensen protesteerden woensdag tegen het beleid van Maduro, die in april vorig jaar werd gekozen tot staatshoofd.
Ongeveer 50.000 mensen protesteerden woensdag tegen het beleid van Maduro, die in april vorig jaar werd gekozen tot staatshoofd.

Willemstad – Een groep van ongeveer dertig Curaçaose Venezolanen is zaterdag bijeengekomen op het Brionplein. De situatie in hun geboorteland lijkt te escaleren en de Venezolanen willen dat de wereld hier aandacht aan besteedt.

Antonio Rebolledo heeft zich samen met zijn vrouw en dochtertje aangesloten bij het protest. Hij woont sinds 1983 op Curaçao maar heeft familie wonen in Venezuela.

Advertentie

,,Het lijkt net of de wereld zijn ogen sluit voor de situatie in Venezuela.”

Elke keer als hij zijn familie opbelt, krijgt hij schrijnende verhalen te horen. Ongeveer 50.000 mensen protesteerden woensdag tegen het beleid van de Venezolaanse president Nicolás Maduro, die sinds april aan de macht is.

De demonstranten vinden dat Maduro te weinig doet tegen corruptie en misdaad en een slecht economisch beleid voert, waardoor er gebrek is aan basisbenodigdheden zoals wc-papier. Tientallen demonstranten zijn gearresteerd nadat de betogingen woensdag uit de hand waren gelopen. Daarbij vielen drie doden.

Volgens Rebolledo gaat het om veel meer dan 50.000 mensen.

,,De onafhankelijke media staan op zwart. Mensen kunnen niet de waarheid op Twitter zetten. De regering wil laten geloven dat het om een klein groepje demonstranten gaat.”

Het consulaat van Venezuela op Curaçao heeft via een persbericht laten weten de protesten tegen Maduro af te keuren. Het consulaat meldt dat de protesten onrechtvaardig zijn, omdat de president in gesprek zou zijn met alle sectoren en er een nationaal plan is aangenomen. Ook Alfredo Limongi is bij het bescheiden protest, dat zaterdag spontaan tot stand is gekomen. Zo spontaan, dat de politie de groep wegstuurt, omdat ze geen vergunning hebben.

,,Wij zijn hier op een vredige manier verzameld om internationale aandacht te vragen voor de situatie in Venezuela”, zegt Limongi. ,,Elke manifestatie of protest wordt gezien als een coup. Er zijn veel mensen vermist en er zijn drie mensen omgekomen. Wij hopen dat landen die zaken doen met Venezuela, druk kunnen uitoefenen op de Venezolaanse regering.”

Door: Door Leoni Leidel-Schenk

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties