30 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Jeugdzorgcentrum cruciaal voor Sint Maarten

HomeMediaNTR | Jeugdzorgcentrum cruciaal voor Sint Maarten
Het jeugdcentrum is vernoemd naar Eulalie Meyers - foto | Hilbert Haar
Het jeugdcentrum is vernoemd naar Eulalie Meyers – foto | Hilbert Haar

PHILIPSBURG – Minister van Justitie Dennis Richardson heeft woensdag het Miss Lalie jeugdzorgzcentrum geopend. Het centrum heeft plaats voor twintig jongeren tussen twaalf en achttien jaar die met justitie in aanraking zijn gekomen. Het centrum gaat in bedrijf op 16 december. Dan komen de eerste jongeren aan. Roland Duncan kwam in 2012 op het idee het gebouw in Cay Bay niet als weeshuis, maar als jeugddetentiecentrum te bestemmen, maar die term van zijn voorganger beviel Richardson niet.

“De focus ligt niet op detentie maar om jongeren weer op het rechte pad te brengen.”

Het centrum is vernoemd naar Eulalie Meyers, de moeder van het UP-parlementslid Franklin Meyers. “Dit is een grote eer,” zegt Meyers.

“Onze moeder heeft haar leven gewijd aan het dienen van anderen.”

Miss Lalie begeleidde voor meer dan veertig jaar gevangenen in Pointe Blanche.

Meyers: “Ze zei vaak tegen hen: je hebt drugs en stelen geprobeerd. Probeer nu God maar eens.”

Plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie Karola van Nie benadrukt dat het centrum er niet uitsluitend is om terug te slaan naar jongeren die een fout hebben gemaakt.

“Het gaat ook om opleiden, begeleiden en perspectief bieden. We zetten ze niet aan de kant omdat ze iets fout hebben gedaan.”

Met de vestiging van het jeugdzorgcentrum voldoet St. Maarten aan de vereisten van de Conventie van de Rechten van het Kind.

“Er zijn momenten in je leven dat je erg trots bent. Dit is er een van,” vindt minister Dennis Richardson. “Dit centrum is cruciaal. Met liefde en doorzettingsvermogen gaat het lukken.”

Door Hilbert Haar Bron: Caribischnetwerk.NTR

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties