28 C
Willemstad
• vrijdag 3 mei 2024

Extra | Journaal 30 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 29, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Schoonheid en leefbaarheid van de eilanden staan onder druk

HomeLandenArubaParadiseFM | Schoonheid en leefbaarheid van de eilanden staan onder druk
Tijdens haar recente reis naar de zes eilanden heeft ze gezien dat de regeringen dit nog onvoldoende voor ogen hebben.

Klimaatverandering vormt een grote bedreiging voor de Caribische landen binnen het Koninkrijk. Dat schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens haar is het des te belangrijker om te werken aan behoud van de natuur en de zorg voor het milieu.

Tijdens haar recente reis naar de zes eilanden heeft ze gezien dat de regeringen dit nog onvoldoende voor ogen hebben. Hierdoor wordt de leefomgeving van bewoners verstoord. Ook ontstaan er risico’s voor natuur en milieu. Het tast de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de landen aan, terwijl toerisme juist belangrijk is.

Dat geldt volgens Van Huffelen ook voor het cultureel erfgoed, dat ook van grote waarde is voor de samenleving én voor het toerisme. Het verdwijnen of beschadigen daarvan kan grote gevolgen hebben.

Bron: ParadiseFM

6 reacties

  1. Zucht, weer dat gezeur en gezanik over klimaat verandering. Ja natuurlijk veranderd het klimaat. Dat doet het al eeuwen, millennia en miljoenen jaren. Weer wordt milieu en klimaat, al dan niet moedwillig, door elkaar gehaald. Ja we moeten stoppen met alles in het milieu te dumpen. Ik houd ervan te lopen en te fietsen en kom vaak in de bossen en natuur. Ik erger me dood aan al het afval dat daar ligt. Mondkapjes, sigarettenpeuken, flessen, blikjes, plastic bekers en noem maar op. En ik weet zeker dat dat op Curacao en in Nederland niet anders is. Daar zou aandacht naar toe moeten gaan. Voer het Maleisisch model in of het beleid van Singapore. Ransel al die rokers af die hun peuken niet naar behoren in de daarvoor bestemde bak gooien. Stop maar met roken of vreet die peuk maar op als er geen peukenbak te vinden is. Zweepslagen voor een ieder die denkt dat hij of zij zijn plastic flessen op de grond moeten gooien. Mondkapje of kauwgom gooien op de grond? Hier een pak voor je donder. Dat zet zoden aan de dijk. Niet gejammer en geblaat over het klimaat. De mens moet eens stoppen met denken of zij wat aan het klimaat kunnen veranderen. Ruim je rommel op dat helpt. Maar ja daar moet je visie en verstand voor hebben. Laat dat nou net ontbreken bij dit schattige maar niet gespeend met verstand van zaken vrouwtje

  2. Tijdens haar recente reis naar de zes eilanden heeft ze gezien dat de regeringen dit nog onvoldoende voor ogen hebben.

    Jawel, dat hebben ze wel als ze thuis in het zwembad hangen. Dan denken ze aan hun toekomst.
    Eenmaal in functie dan denken ze alleen maar aan het vergaren van inkomsten en voordelen t.b.v. hun toekomst.

    gelukkig/hopelijk op een goede na.

    En @Dislect; om van dit type of “bestuur” af te komen is een lang F&F verhaal en het is tijd om er nu mee te starten.

    Gelukkig/hopelijk op een enkele na.

    @Robert, misschien de makamba’s? Zitten ook foute bestuurders tussen maar de ‘tent’ draait prima.

  3. Helaas is ons “bestuur” een veel acutere dreiging voor de leefbaarheid van de eilanden als klimaat verandering. Bovendien is klimaatsverandering iets waar de hele wereld bevolking iets aan moet doen en daarmee buiten onze invloed.
    Wel zouden we het hele eiland CO2 neutraal te maken. Dit is doenbaar, zei het niet met dit “bestuur”. Maar dat zou maar een druppeltje in de klimaatverandering.
    Het “bestuur” daar kunnen we wel wat aan doen.

  4. De permafroste vlaktes en de ijsbergen smelten, de zeespiegel stijgt. Ik zie het flotilla vissersboten en pleziervaartuigen al aanmeren bij Vela de Coro bv. Laat daar nou indertijd een paar sloepjes met vluchtelingen richting Korsou te zijn vertrokken. Zij werden verwelkomd door kustwachters die “manos ariba” schreeuwden, terwijl ze hun wapens richtten op de vrouwen, mannen en kinderen in de boot.Als criminelen werden ze behandeld. In barakken gestopt. Ook al toen het allemaal begon, probeerden een paar, met hulp van vrienden op Curacao, isla hermana, met het vliegtuig het regime en de chaos te ontvluchten. De norse blikken van de machtswelluste immigratie en douaniers was hun deel. Niet genoeg geld bij? Je oom daar aan het hek staat volledig garant? Terug met eerst beschikbare vlucht. Wij doen hier niet aan vluchtelingen.
    Bienvenidos a La Vela de Coro. Reciprocity es una mierda.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties