28 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Verzoek tot ontslag RvC CPA is eruit

HomeNieuwsVerzoek tot ontslag RvC CPA is eruit

steven martinaWillemstad – Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft een brief gestuurd aan elk van de leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Curaçao Ports Authority (CPA) met daarin het verzoek om hun ontslag in te dienen.

Dat heeft de minister tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd.

,,Hiermee geef ik hun zelf de kans om hun ontslag in te dienen”

, aldus Martina.
De minister stuurde op 15 april een brief naar Stichting Bureau Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) waarin hij het voornemen bekendmaakte om de voltallige RvC van CPA te ontslaan.
Het besluit om hiertoe over te gaan was eerder tijdens een vergadering van de ministerraad genomen en was ontstaan nadat bekend was geworden dat CPA een gebouw aan de Pletterijweg te Parera wilde kopen.
Dit gebouw, zo bleek later, behoorde gedeeltelijk toe aan oud-minister van Financiën en tevens de halfbroer van de presidentcommissaris van de RvC, George Jamaloodin.
In haar reactie, gedateerd 18 april, ging SBTNO akkoord met het voornemen van de minister van Economische Ontwikkeling om de RvC van CPA te ontslaan.

,,Onverlet kan gesteld worden dat er een schijn van belangenverstrengeling is tussen de president-commissaris en de eigenaar dan wel de aandeelhouder van The Safety Zone nv.
Het feit dat dit in de Staten aan de orde is gekomen en dat bij de minister dan wel de aandeelhouder ook deze schijn is gewekt, is hiervoor voldoende.
Benadrukt wordt immers dat de Code stelt dat elke vorm en schijn van belangenverstrengeling vermeden moet worden”

, zo meldde SBTNO in haar rapport.
Minister Martina meldt dat hij geen deadline heeft gegeven voor het reageren op het verzoek, maar dat normaal van een periode van maximaal tien dagen wordt uitgegaan.
Ook kon hij vertellen dat inmiddels al een aantal leden van de RvC heeft gereageerd.
Om wie het precies ging, wilde de minister nog niet bekendmaken.
De volgende stap in het proces is dat de ontslagaanvraag door de Raad van Ministers moet worden besproken en vervolgens goedgekeurd waarna een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) moet plaatsvinden waarbij het ontslag voor de voltallige raad wordt afgerond.
Inmiddels is ook het proces voor het vormen van een nieuwe RvC voor het overheidsbedrijf begonnen.
Volgens de minister van Economische Ontwikkeling zijn reeds minstens vier kandidaten voor screening naar SBTNO gestuurd.

,,Als deze personen door SBTNO zijn goedgekeurd, kunnen ze worden benoemd.
Als het proces zonder problemen verloopt, kunnen we binnen twee weken tijd een nieuwe raad hebben.
Mochten we op hindernissen stuiten, dan kan het langer duren en verwacht ik dat er over uiterlijk zes weken een nieuwe RvC voor CPA is.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties