26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 04:42

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoVerzoek tot ontslag RvC CPA is eruit

Verzoek tot ontslag RvC CPA is eruit

steven martinaWillemstad – Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft een brief gestuurd aan elk van de leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Curaçao Ports Authority (CPA) met daarin het verzoek om hun ontslag in te dienen.

Dat heeft de minister tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd.

,,Hiermee geef ik hun zelf de kans om hun ontslag in te dienen”

, aldus Martina.
De minister stuurde op 15 april een brief naar Stichting Bureau Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) waarin hij het voornemen bekendmaakte om de voltallige RvC van CPA te ontslaan.
Het besluit om hiertoe over te gaan was eerder tijdens een vergadering van de ministerraad genomen en was ontstaan nadat bekend was geworden dat CPA een gebouw aan de Pletterijweg te Parera wilde kopen.
Dit gebouw, zo bleek later, behoorde gedeeltelijk toe aan oud-minister van Financiën en tevens de halfbroer van de presidentcommissaris van de RvC, George Jamaloodin.
In haar reactie, gedateerd 18 april, ging SBTNO akkoord met het voornemen van de minister van Economische Ontwikkeling om de RvC van CPA te ontslaan.

,,Onverlet kan gesteld worden dat er een schijn van belangenverstrengeling is tussen de president-commissaris en de eigenaar dan wel de aandeelhouder van The Safety Zone nv.
Het feit dat dit in de Staten aan de orde is gekomen en dat bij de minister dan wel de aandeelhouder ook deze schijn is gewekt, is hiervoor voldoende.
Benadrukt wordt immers dat de Code stelt dat elke vorm en schijn van belangenverstrengeling vermeden moet worden”

, zo meldde SBTNO in haar rapport.
Minister Martina meldt dat hij geen deadline heeft gegeven voor het reageren op het verzoek, maar dat normaal van een periode van maximaal tien dagen wordt uitgegaan.
Ook kon hij vertellen dat inmiddels al een aantal leden van de RvC heeft gereageerd.
Om wie het precies ging, wilde de minister nog niet bekendmaken.
De volgende stap in het proces is dat de ontslagaanvraag door de Raad van Ministers moet worden besproken en vervolgens goedgekeurd waarna een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) moet plaatsvinden waarbij het ontslag voor de voltallige raad wordt afgerond.
Inmiddels is ook het proces voor het vormen van een nieuwe RvC voor het overheidsbedrijf begonnen.
Volgens de minister van Economische Ontwikkeling zijn reeds minstens vier kandidaten voor screening naar SBTNO gestuurd.

,,Als deze personen door SBTNO zijn goedgekeurd, kunnen ze worden benoemd.
Als het proces zonder problemen verloopt, kunnen we binnen twee weken tijd een nieuwe raad hebben.
Mochten we op hindernissen stuiten, dan kan het langer duren en verwacht ik dat er over uiterlijk zes weken een nieuwe RvC voor CPA is.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties