26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Net rond verdachten sluit zich

HomeMediaTelegraaf | Net rond verdachten sluit zich

Daders in woning in Frans dorpje

paris
Chérif Kouachi en (32) en zijn broer Saïd Kouachi (34). Hamyd Mourad (18) heeft zichzelf al overgegeven.

PARIJS – Een van de twee daders zou zijn gesignaleerd in het Franse dorp Corcy. Dit suggereert dat de twee nu los van elkaar opereren. Momenteel zoekt de politie in Corcy en Crépy-en Valois waar de twee eerder samen werden gesignaleerd.

Tereureenheden en militairen zijn in grote getale aanwezig in de regio. Daarnaast zijn wegens afgesloten, zou het telefoonnetwerk zijn platgelegd en cirkelen er helikopters boven de regio.

Chérif Kouachi en Saïd Kouachi werden donderdagochtend in een auto gesignaleerd in het dorp Villers-Cotterêt bij Parijs, waar ze om 10.30 uur een overval pleegden op een tankstation. De manager van de benzinepomp herkende de twee. De broers werden donderdag ook in het Franse dorp Vaucienne gesignaleerd en zouden in eerste instantie op weg zijn geweest naar Parijs.

Spoorloos

Er is een grote politiemacht op de been gebracht om de verdachten aan te houden, maar op het middaguur waren de twee mannen nog steeds spoorloos. Er is volgens Le Parisien een verlaten auto aangetroffen in de omgeving van het benzinestation.

Martelaar

Het duo pleegde woensdag in Parijs een bloedige aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven.

Beide mannen werden in de gaten gehouden door de politie. In 2005 verscheen Kouachi in een uitzending ’Pièces à conviction’ (’Bewijsstukken’), uitgezonden op France 3, die ging over terrorisme. Uit die uitzending komt naar voren dat hij wilde sterven als een martelaar. Kouachi verelt dat hij bezig was met voorbereidingen om te vechten in Irak.

De twee zijn in Frankrijk geboren uit Algerijnse ouders die de kinderen op jonge leeftijd aan hun lot overlieten, meldden Franse media.

Na de bloedige aanslag woensdag zijn zeven familieleden van de broers aangehouden. Een derde verdachte, een achttienjarige zwager van Chérif, heeft zich in zijn woonplaats Charleville-Mézières bij de politie gemeld.

IS

Volgens de terreurgroep IS (Islamitische Staat) zijn de gebroeders Kouachi  „helden”. Dat meldden Franse media donderdagavond. IS zou de daders hebben geprezen op de radiozender van de groep.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties