30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Sulvaran: Van Kwartel is niet de juiste man voor RdK

HomeMediaAmigoe | Sulvaran: Van Kwartel is niet de juiste man voor RdK

Glenn SulvaranWILLEMSTAD — Coalitie- en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran vindt Roderick van Kwartel niet de juiste man om de nieuwe directeur te worden van de verhuurder van de Isla-raffinaderij, de Refinería di Kòrsou (RdK). Sulvaan wijst op het feit dat Van Kwartel meer dan tien jaar werkzaam is voor PdVSA – hij is op dit moment operations manager bij de Isla – en dat hij gezien de komende onderhandelingen met Venezuela over de toekomst van de raffinaderij, niet zijn vertrouwen geniet om de nieuwe directeur van RdK te worden.

Advertentie

Met zijn stellingname mengt Sulvaran zich in de discussie tussen zijn coalitiepartners Pais en PS over de vraag wie de nieuwe directeur van RdK moet worden.
Pais houdt vast aan de kandidatuur van Van Kwartel, die als beste van drie kandidaten uit een assessment is gekomen.
PS heeft zich op haar beurt geschaard achter José van den Wall Arnemann, tevens lid van de PS, als de nieuwe RdK-directeur.
Binnen de ministerraad werd de kandidatuur van Van den Wall Arnemann door een meerderheid gesteund.
Voor Pais was dit aanleiding om intern beraad aan te vragen.

Sulvaran stelt dat hij zich niet kan vinden in de kandidatuur van Van Kwartel.

Hij werkt jarenlang bij PdVSA. Hij kent daar iedereen. Binnenkort gaan we om de tafel zitten met Venezuela om over de toekomst van de raffinaderij te praten. Ik heb niks persoonlijks tegen hem. Maar hij is ook een mens. Hij heeft een emotionele band met PdVSA, waar hij straks mee moet gaan onderhandelen. Het is bekend dat personen die in de politiek stappen en bij PdVSA werkzaam zijn, gebruik kunnen maken van een terugkeerregeling. Bij de RdK hebben wij in de afgelopen jaren tal van directeuren gehad. Als hij benoemd wordt en over een jaar geen directeur meer is, gaat hij dan weer terug naar PdVSA?”, vraagt Sulvaran zich af.

Zowel binnen Pais als binnen oppositiepartij MAN maakt men zich sterk voor Van Kwartel, maar Sulvaran plaatst hierbij zijn vraagtekens.

Weet Pais wel dat ze hiermee een PdVSA-man binnenhalen? En dat voor een partij die zich sterk maakt voor het milieu op het eiland.”

Ook oppositiepartij MAN en met name Statenlid Charles Cooper hebben in het verleden hun voorkeur voor Van Kwartel uitgesproken.
Over de mening van Cooper maakt het onafhankelijk Statenlid zich geen zorgen.

Cooper, die een verleden heeft bij de Isla, heeft een optie om na zijn politieke loopbaan bij de Isla terug te keren. Ik zie hem als de ombudsman van PdVSA in de Staten.”

Sulvaran benadrukt dat er een voordracht van drie kandidaten is gedaan, maar dat de regering een van de drie kandidaten mag kiezen.

Aan de hand van objectieve criteria is er een kandidaat naar voren geschoven. Maar hierna moet er ook naar subjectieve criteria worden gekeken en vertrouwen is een hiervan.”

Muggenziften
Cooper stelt in een reactie niet te begrijpen waarom nu, aan het eind van de rit na twee sollicitatierondes, Van Kwartel te horen moet krijgen dat hij vanwege zijn band met PdVSA niet in aanmerking kan komen voor de vacature bij RdK.

Dit is muggenziften voor iemand die met kop en schouders boven alle partijen uitsteekt. Wat ik nog steeds niet kan begrijpen is dat Van den Wall Arnemann zonder universitaire opleiding en zonder enige ervaring in de oliesector toch deel kon nemen aan het sollicitatieproces. Dit terwijl ik van twee potentiële kandidaten heb gehoord dat zij om deze zelfde redenen niet konden deelnemen. Het gaat erom dat je de juiste man hebt op de juiste plaats”

, aldus Cooper, die stelt er trots op te zijn dat hij ombudsman van PdVSA wordt genoemd.

Ik ben hier trots op. Want zij maken ook deel uit van de samenleving. Ik heb dit liever dan dat ik mee zou helpen om gemeenschapsgeld over te maken naar een dubieuze stichting (FDRS, red.).”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties