27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Sollicitatieprocedure voor KTK-manager van start

KTKWILLEMSTAD — Ter vervulling van de functie van de ontslagen Earlyson Brute, die als manager in dienst was van de technische afdeling van Kompania di Tou Kòrsou (KTK), zal er volgende week al een sollicitatieprocedure worden uitgeschreven door het moederbedrijf, de Curaçao Ports Authority (CPA).

Advertentie

- Advertentie -

Dit bevestigt CPA-directeur Humberto de Castro desgevraagd.
Hij wil om ‘ethische en juridische redenen’ vooralsnog niet ingaan op de details van het ontslag.
De eindverantwoordelijkheid voor de dochtermaatschappij KTK valt nog steeds onder de CPA-directeur, zo bevestigt

De Castro: “En het klopt inderdaad dat ik donderdagmiddag persoonlijk de heer Brute heb ontslagen.
Ik ben gisteren dan ook druk bezig geweest op de technische afdeling, waarbij ongeveer 50 man personeel op de hoogte is gebracht van het ontslag op staande voet.
Het betreft hier een belangrijke functie binnen de technische afdeling, terwijl er nu dus een gat is gevallen dat gedicht moet worden”

, aldus De Castro, die daarom stelt dat de sollicitatieprocedure meteen volgende week zal worden opgestart.
Hij benadrukt dat ondertussen ‘alles doordraait’.

Er moet voor allerlei zaken worden getekend, beslissingen moeten worden genomen, dus verwacht ik dat ik ook de komende tijd vaker op deze afdeling zal doorbrengen.”

Zoals de Amigoe gisteren heeft bericht, hebben meerdere bronnen bevestigd dat het ontslag op staande voet met belangenverstrengeling te maken heeft.

Op de vraag of er mogelijk sprake is van meerdere soortgelijke kwesties die aangepakt zullen worden, stelt de CPA-directeur het volgende:

Ik heb geen aanwijzing dat er sprake zou zijn van soortgelijke omstandigheden, dus men hoeft zich geen zorgen te maken.”

- Advertisement -

Op de vraag of CPA ten tijde dat Amparo dos Santos de presidentcommissaris van de Raad van Commissarissen was, bij de elektronicazaak ‘Coshel’ (waarvan Dos Santos de eigenaar is) bestellingen heeft gedaan van producten, luidt het antwoord als volgt:

“Het kan misschien zo zijn dat er ooit een cooler of een airco is gekocht, ik heb dat niet gecheckt.
Maar welke diensten of producten van Coshel zou CPA op grote schaal nodig kunnen hebben, ‘it makes no sense’.
Dus er kan ook geen sprake zijn van grote hoeveelheden”, aldus de CPAdirecteur.

Reorganisatie
De Castro licht verder toe dat het havenbedrijf een reorganisatie ondergaat waarbinnen tal van doelen worden nagestreefd en trajecten zijn ingeslagen, met de volgende volgorde van prioriteit:

  • werving extra benodigd personeel om de reorganisatie conform masterplan te kunnen uitvoeren,
  • het komen tot een nieuwe concessieovereenkomst met de Curaçao Port Services (CPS) en de overheid, waarop er nieuwe kranen kunnen worden besteld, en
  • de realisatie van een tweede megapier.

De Castro laat weten dat er veel vooruitgang is geboekt binnen de onderhandelingen over de concessierechten met CPS en spreekt zelfs de hoop uit dat er binnenkort een bestelling van kranen voor de containerterminal geplaatst zal kunnen worden.

KTK-directeur “Een onderdeel van de reorganisatie behelst een verzelfstandiging van KTK door aanstelling van een eigen directeur.
Aangezien het sleepbedrijf zich op andere werkzaamheden richt dan CPA, is het verstandiger om KTK met een eigen directeur te bemannen.
Overigens zijn we met deze wervingsprocedure, die via Deloitte loopt, al in een vergevorderd stadium waarbij we de volgende week al de tweede gesprekken zullen voeren met de kandidaten die na hun eerste gesprek goed door het assessment zijn gekomen”

, aldus De Castro, die laat weten dat de werknemers intern ook de kans krijgen om op alle openstaande vacatures te solliciteren.
Binnen CPA zullen ook de functies van chief commercial officer (CCO) en chief operational officer (COO) vervuld worden.

Ook hierin zijn vorderingen gemaakt en zullen de komende week de tweede gesprekken plaatsvinden.
Binnen de pilot- maatschappij CPO zijn wij op zoek naar een manager wiens taak nu vervuld wordt door de havenmeester.
Om de havenmeester de ruimte te geven zich goed op de toezichthoudende en veiligheidstaken van de haven te richten, zal er een manager worden aangetrokken”, aldus De Castro.

Verder zal er ook een PR-officer worden aangetrokken en een hoofd security.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -