27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Schoolboeken RC en MIL komen eind juni aan

HomeMediaSchoolboeken RC en MIL komen eind juni aan

‘Verrassing op de pallets’

schoolboeken
Schoolboeken RC en MIL komen eind juni aan

WILLEMSTAD — Middels een bericht heeft het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) laten weten dat de bestelling van de schoolboeken in de laatste week van juni zal aankomen.

Dat laat de scheidend rector Adri Mink van het Radulphus College weten. Wat er precies in de verscheepte kisten zal zitten, weet de rector niet. “Ik weet wat ik besteld heb en wat we nodig hebben. Maar dat is meer dan waarvoor we budget hebben gekregen.”

Mink heeft zijn bestellijst ingediend bij het RKCS en kreeg te horen dat hij de begrote 600 gulden per leerling overschreed met zijn bestelling.

“Alleen de nieuwe scheikundeboeken voor de examenkandidaten van de havo kosten al 180 gulden per stuk. En die zijn nodig om mee te kunnen met de nieuwe examens straks voor onder andere dit vak. En daarin moeten we mee.”

De rector van het RC kreeg in samenspraak met de rector van het Maria Immaluculata Lyceum, Edgar de Palm, het boekenbudget opgekrikt naar 900 gulden.

“Maar dat is nog niet genoeg. En dan hebben we de atlassen, de woordenboeken en de Bijbels er allemaal al uitgehaald. Die zaten niet eens bij de bestelling.”

Mink geeft aan geen enkele andere concessie ten aanzien van de benodigde schoolboeken te hebben kunnen doen.

“Ik heb aangegeven wat we nodig hebben. Maar wat er daadwerkelijk naar ons toekomt is een vraag. Ik heb geen bevestiging gekregen van de bestelling. Wat er straks op die pallets staat is dus een verrassing.”

Een ander punt van onduidelijkheid is dat het afhalen van de schoolboeken nu middenin de vakantie valt. Voor het RC circuleert een datalijst waarop in de week van 19 tot en met 25 juni ingeleverd kan worden. Het afhalen van de schoolboeken voor het nieuwe schooljaar staat gepland voor de week van 7 juli tot en met 11 juli.

“En dat is middenin de vakantie. Dat wordt nog moeilijk want de leerlingen moeten zelf tekenen voor ontvangst. Hoe gaan we dat doen met mensen die al met vakantie zijn? Voor ons is het helemaal vervelend want ik wil de nieuwe rector niet opzadelen met dit proces. Die heeft dit namelijk nog niet eerder hoeven doen. Het is beter om dat zo goed als we kunnen alvast af te handelen.”

De rector van het RC, die dit jaar nu echt met pensioen gaat, vindt het allemaal heel vervelend.

“De boot met boeken schijnt 30 juni de haven in te varen. Het wordt dus allemaal best krap. Behalve dat we pas weten wat er in de kisten zit wanneer ik de lijsten krijg, is het ook nog de vraag of het allemaal lukt bij de douane. Die moeten ook meewerken om deze data te kunnen halen.”

Mink laat tot slot weten dat hij hoopt dat uitvoeringsorgaan de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) aanwezig zal zijn bij het innemen en uitdelen.

“Want de boeken zijn van hen en ik weet niet wat ik moet doen met boeken die niet ingeleverd worden of die beschadigd zijn. Er zal een controlepost of zo ingericht moeten worden. Het is allemaal nog heel onduidelijk en over de communicatie met de betrokkenen over dit onderwerp ben ik al helemaal niet te spreken. Niemand laat iets van zich horen.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties