PBC | PAIS wil af van privileges Telecuraçao

Rosaria vindt dat de omroep een keuze moet maken

Rosaria vindt dat de omroep een keuze moet maken | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Alex Rosaria wil af van het monopolie van Telecuraçao. Vooral de voordeeltjes die de zender heeft als semi-staatszender moeten daar weg, zegt de voorman van PAIS.

Rosaria vindt dat de omroep een keuze moet maken. Of doorgaan als een publieke zender zonder commercie. Of doorgaan als een geprivatiseerde commerciële onderneming. Een motie met die strekking is overigens in december al aangenomen door het parlement.

Bron: Persbureau Curacao

11 Reacties op “PBC | PAIS wil af van privileges Telecuraçao

 1. Stanley Held

  Wat dom. Geef ze dan het gel om onzelfstandige pers het nieuws te geven. De pers is onze vierde macht. Geef hun een bedrag waar ze zelf kunnen bepalen. Het moment dat een democratisch gekozen overheid zich gaat bemoeien met de pers helt u over naar dictatuur. Is uw taak om het zodanig te stellen dat u hier geen bemoeiens mee heeft. Blijkbaarbaar is het hier moeilijk. Een regering wordt gekozen voor en door de bevolking en niet anders. Het moment dat de regering zich daarmee gaat bemoeien , onstaat er een probleem. Het moment als u aan u ploche gaat denken , heeft u een groot probleem. Of u moet weg, of bewijs dat u nig recht heeft om daar te zitten. De bevolking bepaald en niet u.

  een oneindig probleem. De taak is, als u gekozen bent, om uw taak
  zoals afgesproken naar behoren goed uit te voeren. Als u niet eens bent met de pers? Vraag u zelf af, als politicus waar u heeft gefaald. Zo is in elk democratische samenleving het soel

 2. Waarschijnlijk had je er daardoor 1 goed.

 3. Tja, Funderend Onderwijs gehad, was dat niet een idee van Leeflang en haar PAR?

 4. Eens met Rosaria, echter waarom was deze lafaard niet net zo principieel toen het om de privileges van Fraudelyne Wiels ging?

  Iedere andere ambtenaar zou na een negatief rapport naar huis gestuurd zijn, maar Fraudelyne mocht na 5 negatieve rapporten gewoon blijven zitten.

  Rosaria meet dus met 2 maten, en dat alleen om PS niet voor het hoofd te stoten en daarmee de coalitie in gevaar te brengen.

 5. 🙂 🙂 🙂

 6. En dan nu de juiste versie:
  “Wie betaalt, bepaalt.”

 7. Zo heb je het toch altijd graag Sander: “wie betaalt, bepaald”?

 8. de maffia beheerd de media….hier op Curacao en zeker de papiamentstalige media.
  wie betaald bepaald…

 9. Onlangs besloot coalitiegenoot Suzy dat TeleCuracao een dochteronderneming van UTS blijft (wij begrijpen nu het financiele voordeel daarvan beter). Dus dit is gewoon een inhoudloze belofte van een praatjesmaker voor de verkiezingen. Wie weet geeft CBA of TVDirect hem wat campagne geld.

 10. Abraham Mossel

  Het mogen duidelijk zijn dat Rosaria elke keer weer met oude koeie verhalen komt die allang opgelost hadden kunnen worden als het parlement eens zou samen werken. Nu ook weer zeuren maar niet de echte bedoeling zegen wat hij nou wil, zeg het toch gewoon man, dat Gerrit de Raaf telecuracrim in handen heeft en net zoveel uitzendtijd op eist als hij wil, laat je niet gijzelen Rosaria met je hele kut parlement erbij, lul verhalen hebben wij niks aan, trouwens we zien je na de verkiezingen gelukkig niet meer terug in de staten jou stemen gaan weer terug naar de PAR.

 11. kan die semi ambtenaar Alex ook niet weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *