PBC | Cinelandia mag voorlopig niet gesloopt

Persbureau Curacao

Volgens de rechter heeft minister Zita Jesus-Leito onzorgvuldig gehandeld en haar besluit om binnen een maand te slopen niet goed gemotiveerd | Extra

Cinelandia mag voorlopig niet gesloopt. Dat is de uitkomst van het kort geding van twee monumentenorganisaties tegen de overheid.

Volgens de rechter heeft minister Zita Jesus-Leito onzorgvuldig gehandeld en haar besluit om binnen een maand te slopen niet goed gemotiveerd.

Zij heeft in haar besluit geen enkel punt meegenomen die de organisaties jaren geleden al hadden aangedragen, zoals behoud van de voorgevel en sloop van alles wat daar achter ligt.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Cinelandia mag voorlopig niet gesloopt

 1. Oh yeh, die Jesus-Leito toch. Ze kan echt niets behalve bakzeil halen.
  Je vraagt je af waarom zo’n nitwit de eer niet aan zichzelf houdt.

 2. Volgens de rechter heeft minister Zita Jesus-Leito onzorgvuldig gehandeld en haar besluit om binnen een maand te slopen niet goed gemotiveerd.

  Misschien kan de rechter dan goed uitzoeken wat de redenen van Zita waren om dit te doen?

 3. Moet toch niet zo moeilijk zijn om in die sloopvergunning een verplichting te zetten dat het nieuwe pand in maximaal 2 jaar en met een identieke voorgevel gebouwd moet gaan worden ?
  Hier schijnt dat echter een immens karwei te zijn. Zou dat wellicht komen doordat de eigenaar heel iets anders daar wil bouwen ? Wellicht een ‘mooie’ (lees: foeilelijke) glazen toren ?
  Ben wel benieuwd of ze nu het geld, dat ze onder tafel had gekregen, nu terug moet betalen. Of was het ‘no cure no pay’ ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *