32 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Huiszoeking KPMG in verband met ex-client

HomeMediaParadiseFM | Huiszoeking KPMG in verband met ex-client
Het OM zwijgt voorlopig over de redenen voor de inval

Er is een huiszoeking geweest op het hoofdkantoor van KPMG. Dat bevestigt woordvoerder van het Openbaar Ministerie Norman Serphos. Er zijn documenten, onder andere administratiepapieren, in beslag genomen.

Er zijn geen arrestaties verricht.

De huiszoeking zou gedaan zijn om informatie in te winnen over een ex-client van KPMG die momenteel in Nederland woont.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC:

“De huiszoeking zou gedaan zijn om informatie in te winnen over een ex-client van KPMG die momenteel in Nederland woont”. Bron van dit stukje is het Antilliaans Dagblad van vandaag:

AD | TBO onderzoekt ex-klant KPMG

TBO onderzoekt ex-klant KPMG

Willemstad – Het speciale Team Bestrijding Ondermijning (TBO) heeft gisterochtend huiszoeking gedaan in het KPMGkantoor aan de Emancipatie Boulevard op Curaçao. Dat wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie (OM), dat er meteen aan toevoegt over deze zaak ‘weinig mededelingen te doen’. Er zijn goederen, waaronder documenten en gegevensdragers meegenomen, maar er zijn geen aanhoudingen verricht. Aldus het OM.

KPMG (audit en advisory) noch Meijburg & Co Caribbean (tax) zou gelden als verdachte, zo verneemt deze krant. Het kantoor heeft volledige medewerking verleend aan de justitiële autoriteiten en na enkele uren hebben de TBO-leden het gebouw met enkele dossiers verlaten. Naar verluidt na dankzegging aan KPMG voor de coöperatieve opstelling. De redactie verneemt dat het OM belangstelling heeft voor informatie over een voormalige klant van KPMG, van ruim tien jaar geleden. Deze klant zou in Nederland woonachtig zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

Het blijft onduidelijk waar het AD haar verhaal op basseert. De zaak lijkt volgens de KKC vooralsnog eerder te maken te hebben met Ennia/Ansary/Palm en de jaarrekeningen die KPMG tot voor kort voor Ennia controleerde. http://knipselkrant-curacao.com//accountancy-inval-bij-verzekeraar-ennia-curacao/ en de sinds kort veranderde Ennia-top: http://knipselkrant-curacao.com//ad-ansary-nieuw-hoofdstuk-ennia/

4 reacties

 1. Volgens de kranten van vandaag ging het om klant Monterrey van ex KPMG accountant Gianni Schob, die een witwasfraude van honderden miljoenen gefaciliteerd zou hebben.

  Gianni Schob is recent directeur geworden bij Ernst & Young, dat dus ook geen enkele integriteitseisen heeft.

  PWC haalt haar naam weg van Curacao omdat de partners er daar een puinhoop van gemaakt hebben, er wordt een inval gedaan bij KPMG en nu blijkt ook Ernst & Young vuil te zijn.

  Blijft van de Big Four alleen Deloitte over met schone handen?

  Of moeten we straks echt voor onze accountantscontrole naar Terry Hernandez / Baker Tilly?

 2. Vreemd. Er zijn geen arrestaties verricht en KPMG audit and advisory zijn geen verdachte. Toch zet het OM een vrij zwaar middel in om de documenten en gegevensdragers te bemachtigen. Dit spreekt niet in het voordeel van KPMG m.b.t. ‘medewerking aan de justitiële autoriteiten.

 3. Het gaat slecht met KPMG Curacao, klanten lopen weg en een groot deel van hun gebouw staat te huur.

  Meerdere RA’s van KPMG Curacao zijn door de tuchtrechter veroordeeld en intern en bij klanten is er onvrede over het patser gedrag van de partners, zoals Lindomar Scoop die in een auto rijdt die zo groot is dat je verwacht er een conducteur in tegen te komen.

  Integriteit is bij KPMG Curacao ver te zoeken, zoals we ook zien aan hun produkt Ralph Palm die bij Ennia kapitalen aan zijn bysides spendeerde maar geen enkel oog had voor de pensioenen van bij Ennia verzekerden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties