29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Controles op supermarktprijzen worden geïntensiveerd

HomeMediaParadiseFM | Controles op supermarktprijzen worden geïntensiveerd
De controles zullen dus vooral worden toegepast op lokale groenten en fruit en op alcoholische dranken | Jeu Olimpio

Minister Giselle Mc William van Economische ontwikkeling kondigt aan dat de controles op producten in supermarkten, toko’s en minimarkten geïntensiveerd zullen worden.

Er zal daarbij vooral gelet worden op de prijzen van de producten in van de Makutu Básiko, de basismand met 22 producten die vrij van invoerrechten en omzetbelasting zijn en op de producten met betrekking tot de belastingverhoging van 1 september.

De controles zullen dus vooral worden toegepast op lokale groenten en fruit en op alcoholische dranken. De Fundashon pa Konsumidó zal de prijzen van de supermarkten vergelijken en publiceren.

Bron: ParadiseFM

22 reacties

 1. Esther, Anuschka Covagina maakte geen geheim van haar lovers, nam ze gewoon mee naar de Heeren.

  Sterker nog, de voormalige eigenaar van de Heeren, ik geloof dat hij Gerrit Schoen heette, was een van haar vele (s)exen.

  Hij leerde haar ‘Wie de Schoen past, trekke hem af’.

  Echt, het kruis van deze dame is drukker bereden dan het kruispunt Biesheuvel.

 2. Is een ieder die het over de benen wijd van mevr Cova hebben er bij geweest, wanneer ze met de benen wijd lag? Of is het alleen van horen zeggen. Ik heb gehoord dat Hans, Johan en Wim erbij waren.

 3. Met de benen wijd kun je op dit eiland ver komen.

  Anuschca Cova en Stella van Rijn zijn het beste bewijs, en ik betwijfel of Giseke McWilliams op basis van haar professie minister is geworden.

 4. Minister Giselle Mc William en adviseuze Anoushka Cova hebben hun achternaam niet bepaald mee zitten.
  Oom Rufus Mc William berucht vanwege zijn roekeloos corrupte politieke verleden en Oom Errol Cova berucht vanwege het schaamteloze aantal snoepreizen dat hij maakte als minister van Economische zaken.

  Giselle Mc William die ooit ironisch de titel “Miss Poes” toegedicht kreeg in een pittig ingezonden stuk in de krant vanwege het feit dat moeder Mc Wiliam een sensationeel spektakel had gemaakt na afloop van de miss Curaçao verkiezingen ( 1992) in Centro pro Arte omdat het volgens mama Mc Williams ongehoord was dat zo’n mooie meisje als haar dochter (“un presiosidat di un mucha” waren haar letterlijke woorden) de Miss Curaçao titel niet had gewonnen en er volgens haar op zijn minst sprake moest zijn van een grote vergissing of fraude.

  Hopelijk gaat het Giselle Mc William beter af als Miss Minister van Economische Zaken.

 5. @drechi: zou je inhoudelijk kunnen reageren 1 waarom het micro managen van supermarkten nu prio heeft 2 wat anushka, met de benen wijd, cova gaat toevoegen aan het economisch beleid?
  Dit wordt weer de zoveelste incompetente YDK minister die niets gaat presteren.

 6. Bij Citco is Anuschka Cova zo vaak met de benen wijd geweest, dat ze daar de bijnaam kreeg Anuschka Covagina.

  Het leverde haar daar wel een directeurspositie op met bijbehorend salaris.

 7. @Allen:
  Maar gelukkig hebben wij CR nog. ………
  Deze persoon is met zijn wereldwijd geprezen wijsheid, met zijn omnipotent brein, met zijn verbluffende kennis van zaken, niet alleen maar in economische maar ook alle andere materiële zaken, (m.n. verzekeringen: een van zijn stokpaardjes is Ennia) en dit doet mij echt deugd vooral op het menslievend vlak, onze enige redding…
  Wat een aanwinst voor niet alleen Curacao, maar weleer voor de hele wereld!!!!! Het heelal is gered!!!!!
  Nu nog vlug de andere criticasters aanstellen in een of andere functie als zijnde zijn adviseurs, en het klusje is geklaard… :) :)
  Nu hoeft Mw. Cova niet meer met de benen “wijdt” red tape aan te gaan pakken. Dat doet CR wel. We zijn gered!

 8. Als de supermarkten en toko’s de producten van de Makutu Básiko verhogen dan letten ze niet meer op de kleintjes en denken zeker niet met u mee. Wie zijn dan de graaiers!

 9. ‘en op de producten met betrekking tot de belastingverhoging van 1 september’

  En als de supermarkten besluiten hun prijzen te verhogen, wat wil MEO dan doen? Het is een vrije markt. Al verdubbelen de supermarkten hun prijzen dan moeten ze dat toch zelf weten? Dan gaat de consument wel naar een andere supermarkt.

 10. Deze minister is middle management, ze is verpleegkundige van beroep. Dat betekent niet dat ze dom is, wel dat ze niet het denknivo heeft van iemand met een universitaire opleiding, en ook nog eens zonder een grientje kennis en ervaring in het leiden van zo een zware post. Dit blijkt maar al te duidelijk uit het “micromanagen” van een afdeling van het ministerie. Ik begrijp heel goed waarom de man partij haar op deze post heeft gezet, er zijn geen bekwame mensen in de partij over. Laten we hopen dat Martina achter de coulissen een beetje meedenkt.

 11. Deze minister begint onmiddelijk met “beleid”: ipv een visie op overheids uitgaven en inkomsten of over stabiliteit van de financiele sector gaan we supermarketen micro managen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties