30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

OM handelt in strijd met procesorde

HomeNieuwsOM handelt in strijd met procesorde

 

Advocaat Tielkemeijer van Dos Santos laakt werkwijze OM

Willemstad – Het apert niet willen uitvoeren door het Openbaar Ministerie van het rechterlijk bevel tot opheffing van de beslagen op de banktegoeden in Amerika van de vennootschappen van verdachte Robbie dos Santos, duurt nu al meer dan een maand voort.

Aldus een van Dos Santos’ advocaten, Wouter Tielkemeijer, voorheen officier van justitie op Curaçao en dus iemand die het OM van binnenuit kent.

,,Hierbij handelt het OM bovendien in strijd met een van de meest fundamentele beginselen van een behoorlijke procesorde, namelijk dat de bevelen van de rechter stipt worden uitgevoerd.”

Tielkemeijer betoogt dit in een naar de krantenredacties van het Antilliaans Dagblad en de Amigoe verstuurd persbericht. Deze krant drukt dit elders integraal af. Tegelijkertijd kondigt Tielkemeijer, die tot nu toe stelselmatig weigerde de media te woord te staan, een tweede persbericht aan omdat ‘het standpunt van het OM wat is overbelicht’.

,,Dat het OM weigert om een rechterlijk bevel uit te voeren, kan absoluut niet worden getolereerd in een rechtsstaat”, vervolgt de raadsman van loterijhouder Dos Santos.

Daaraan doet volgens Tielkemeijer niets af het argument dat de Amerikaanse rechter nog steeds niet heeft beslist op het rechtshulpverzoek naar aanleiding van de tweede rechterlijke machtiging van januari 2012.

,,Hieraan voegt de verdediging toe dat zij het OM heeft gewaarschuwd dat ook de tweede machtiging juridisch fout is en dat een eventueel tweede beslag ook weer onrechtmatig zal zijn, omdat er inmiddels daarvoor meer argumenten zijn aan te voeren.”

Overigens is deze tweede machtiging van januari en hebben de advocaten niet de juiste procedure doorlopen om hier bezwaar tegen te maken, zo blijkt uit officiële Amerikaanse gerechtelijke stukken.

Tielkemeijer: ,,In ieder geval heeft het OM zich niets aangetrokken van de argumenten van de verdediging vanaf den beginnen dat de beslagen in strijd met recht en wet waren en blijft het OM uiteindelijk zelfs een rechterlijke uitspraak – om het netjes te zeggen – hardnekkig en dus opzettelijk negeren.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties