32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 13:53

Laatste reacties

- Advertentie -

OM handelt in strijd met procesorde

 

Advocaat Tielkemeijer van Dos Santos laakt werkwijze OM

Willemstad – Het apert niet willen uitvoeren door het Openbaar Ministerie van het rechterlijk bevel tot opheffing van de beslagen op de banktegoeden in Amerika van de vennootschappen van verdachte Robbie dos Santos, duurt nu al meer dan een maand voort.

Aldus een van Dos Santos’ advocaten, Wouter Tielkemeijer, voorheen officier van justitie op Curaçao en dus iemand die het OM van binnenuit kent.

- Advertentie -

,,Hierbij handelt het OM bovendien in strijd met een van de meest fundamentele beginselen van een behoorlijke procesorde, namelijk dat de bevelen van de rechter stipt worden uitgevoerd.”

Tielkemeijer betoogt dit in een naar de krantenredacties van het Antilliaans Dagblad en de Amigoe verstuurd persbericht. Deze krant drukt dit elders integraal af. Tegelijkertijd kondigt Tielkemeijer, die tot nu toe stelselmatig weigerde de media te woord te staan, een tweede persbericht aan omdat ‘het standpunt van het OM wat is overbelicht’.

,,Dat het OM weigert om een rechterlijk bevel uit te voeren, kan absoluut niet worden getolereerd in een rechtsstaat”, vervolgt de raadsman van loterijhouder Dos Santos.

Daaraan doet volgens Tielkemeijer niets af het argument dat de Amerikaanse rechter nog steeds niet heeft beslist op het rechtshulpverzoek naar aanleiding van de tweede rechterlijke machtiging van januari 2012.

- Advertisement -

,,Hieraan voegt de verdediging toe dat zij het OM heeft gewaarschuwd dat ook de tweede machtiging juridisch fout is en dat een eventueel tweede beslag ook weer onrechtmatig zal zijn, omdat er inmiddels daarvoor meer argumenten zijn aan te voeren.”

Overigens is deze tweede machtiging van januari en hebben de advocaten niet de juiste procedure doorlopen om hier bezwaar tegen te maken, zo blijkt uit officiële Amerikaanse gerechtelijke stukken.

Tielkemeijer: ,,In ieder geval heeft het OM zich niets aangetrokken van de argumenten van de verdediging vanaf den beginnen dat de beslagen in strijd met recht en wet waren en blijft het OM uiteindelijk zelfs een rechterlijke uitspraak – om het netjes te zeggen – hardnekkig en dus opzettelijk negeren.”

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -