26 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 23:35

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Nieuwe muurschildering op de kinderafdeling van CMC

Persbureau Curacao

Het CMC heeft op de kinderafdeling een muurschildering laten aanbrengen. Gisteren werd-ie onthuld. Bedoeling is om de afdeling levendiger te maken.

In het ontwerp en de verhaallijn van de muurschildering neemt een parkiet, Dokter Pedro, de kinderen mee naar verschillende landschappen op Curaçao om kennis te maken met alle verschillende dieren die daar leven.

“De kinderafdeling is, net als alle andere in het ziekenhuis, heel modern en mooi, maar we misten wat kleur om onze kinderen en hun ouders blij te maken”, zegt Claudia Rigaud, directeur van Ronald McDonald House Charities Curaçao.

- Advertentie -

Samen met architect Omar Zimmerman en ontwerpers van Hirons Caribbean kwamen de ideeën tot leven. “We zijn erg trots op het resultaat”, vult Marina de Miranda fysiotherapeut en lid van Stichting Mucha pa Mucha aan.

“Dit is een grote verandering voor ons gezondheidswerkers die dagelijks op de kinderafdeling werken . We kunnen de muren nu op een leuke en interactieve manier gebruiken om ook met de kinderen te sporten.

Drie organisaties hebben de handen ineen geslagen om dit project mogelijk te maken. Dat zijn de Ronald McDonald House Charities, Mucha pa Mucha en de Clini Clowns.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. “We misten wat kleur om onze kinderen en hun ouders blij te maken”. Denk dat ouders blij worden als ze weten dat hun kinderen daar in goede handen zijn. Er lag toch een klacht bij de inspectie over een kinderarts die jonge patiënten met diabetes type 1 te veel insuline gaf?

    Waarom horen we daar niets meer over? Deze kinderarts zou eerst naar Nederland gaan om zich te laten bijscholen maar heeft daarvan afgezien toen Camelia Römer en een parlementariër die OK assistente was tot haar verdediging kwam.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -