27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 02:57

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao

Curacao Interactive Gaming Association (CIGA) denkt dat belastingheffing de industrie wegjaagd

WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao.

Met de 270 miljoen gulden die dat op moet leveren zou de weg vrij kunnen worden gemaakt om de AOV-uitkering voor gepensioneerden vrij van belasting en premies te kunnen maken.

- Advertentie -

Ook zou het weduwen- en wezenpensioen hiermee vrij kunnen worden gemaakt.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. Hahaha een lachertje, inkomstenbelasting tot 31.504 gulden is nihil ofte wel niets Nada. Dus mensen met aov betalen al geen inkomstenbelasting.

 2. Er wordt aljweer met (miezerige) kruimeltjes gestrooid.

  Doen alle partijen aan!
  Eerst Kruimeltjes strooien voor het plebs dan aanschuiven aan de grote feesttafel met de bolos!

  Kruimeltjes strooien heeft maar één doel, het kraaltjes en spiegeltjes volk tevreden houden zodat ze bij de volgende verkiezingen kunnen zeggen,,; MFK sí a traha duru pa pwiblo. LOL

 3. Now you are damned if you do not and you are damned if you do.

  Al dat onderwereldgedoe en het volk maar creperen.

 4. Goed plan. Vooral omdat rmoede voor zo’n 70% gerelateerd is aan armoede. We willen toch armoede bestrijden? Nou dan; doen. Dat ‘weggaan’ is bluf en grootspraak van de goksector. Wedden?

 5. AOV belastingvrij, kom op is dit het beste wat MFK kan bedenken? Het zal de ouderen die alleen van een AOV leven maar heel weinig schelen.

  Het is toch potverdomme oneerlijk dat een parlementariër of ambtenaar naast zijn pensioen nog AOV krijgt terwijl ouderen zijn die het alleen van een AOV moeten hebben. AOV moet aangepast worden aan de hoogte van de pensioen.

 6. Die websites kunnen wel op Curacau draaien maar de betalingen niet. Dus waar willen ze nu precies belasting op heffen.

 7. @boos
  inderdaad. blijkt maar weer dat de overheid zich onvoldoende laat informeren over de praktijk. Om moedeloos van te worden. De praktijk is heel simpel, stijgt de belastingdruk te veel (en bij 9 procent is dat zeker het geval), dan verkassen deze entiteiten. Keuze zat. Stel de entiteit heeft een omzet van NAf 10 mio, dan kan deze daar NAf 900.000 aan belasting over afdragen (ipv nul in andere jurisdicties). Je hoeft geen einstein te zijn om te begrijpen wat deze entiteit zal doen. Een verplaatsing is binnen een week geregeld. En dan zullen er velen zijn de denken: dan rotten die gaming entiteiten maar op. Ja, dat kan, maar je treft de betrokken adviseurs, accountants, trustkantoren, banken als ook de overheids inkomsten zelf.

  Ik heb het eerder opgemerkt, de eerste stuip van overheid bij tekorten is altijd meer belastingheffing. Over and over again. En dat ook nu ook nog eens in tijden dat de economie op sterven na dood is. Ga bijv. eerst het ambtenaren apparaat drastisch verkleinen (zoals in werkelijk alle rapporten die de afgelopen jaren zijn verschenen wordt aanbevolen), en ga de landsverordeningen salariskorting invoeren, dan heb je die 270 miljoen ook. Ga ervoor zorgen dat er meer toeristen, penshonados, welgestelden naar het eiland komen om meer te besteden.

 8. De gok sector belasten lijkt me uitstekend maar probeer ook de sublicenties hierin te betrekken. Een loffelijk initiatief deze inkomsten aan te wenden voor de gepensioneerden maar neem tegelijkertijd actie de overheidsuitgaven in balans te brengen met de inkomsten. Als we cadeautjes blijven uitdelen bereiken we nooit de gewenste onafhankelijkheid die deze regering voorstaat.

 9. “Enige oplossing is de basis vergroten en dat is indirekte belastingen afschaffen (en dus ook de aftrekposten) en alleen direkte belastingen in de vorm van BTW.”

  Moet zijn:

  Enige oplossing is de basis vergroten en dat is direkte belastingen afschaffen (en dus ook de aftrekposten) en alleen indirekte belastingen in de vorm van BTW.

 10. Goed plan MFK! Zal de grote kantoren een rotzorg zijn. Entiteiten worden verplaatst naar een andere jurisdictie. En met de companies gaan er ook mensen mee, dus die belastinginkomsten ben je dan ook kwijt…
  Enige oplossing is de basis vergroten en dat is indirekte belastingen afschaffen (en dus ook de aftrekposten) en alleen direkte belastingen in de vorm van BTW.
  Weer lekker populistisch MFK…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -