28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 17:37

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Bedrijfsleven van Curaçao heeft weer vertrouwen in de toekomst

Persbureau Curacao

900 bedrijven deden mee aan het onderzoek van het CBS | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Het bedrijfsleven van Curaçao heeft weer vertrouwen in de toekomst. De helft van alle ondernemers ziet het wel weer zitten, dat was 41 procent vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Reden voor het gestegen optimisme is de stijging van de verkopen. Eind 2020 hadden acht op de tien ondernemers last van een dalende omzet, nu heeft zes op de tien nog problemen met de omzet.

Een derde van alle ondernemers denkt dat het vanaf nu beter gaat. Vijf op de tien bedrijven heeft gebruik gemaakt van overheidssteun vanwege corona. 900 bedrijven deden mee aan het onderzoek van het CBS.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ik geloof er niks van.
  Wie doet die statistiek.
  En wie roeptoeterd met cijfers.
  Fake info als 60% belasting uitstel aanvraagd.
  Selffulfilling profecy.
  Net als de belasting opbrengesten die zoveel hoger zouden zijn.
  Ok NL Stop de subsidies. Ze hebben het niet meer nodig.
  Kijken we dan weer verder.
  Ze kunnen niks.

 2. Ja, omzet minder maar de prijzen omhoog en minder personeel.
  Ondanks dat voor import uit Europa de Euro is gezakt gaan toch de prijzen omhoog. Vrachtkostenstijging? Maakt op de waarde van geïmporteerde artikelen maar een fractie uit.
  Misschien moet MEO maar eens gaan uitzoeken welke prijsafspraken er gemaakt worden in de handel want van concurrentie is totaal geen sprake. Zeker bij de supermarkten is dit het geval. Agentschappen bepalen de verkoopprijs zodat er overal practisch dezelfde prijs betaald moet worden door de klant.
  Toen Albert Heijn jaren geleden op Curacao kwam dacht men dat er meer concurrentie zou komen maar zij werden lid van dezelfde club.
  Ja, ze hebben wel aanbiedingen van artikelen die bijna niemand koopt en totaal niet interessant zijn en dan zijn deze artikelen nog duurder dan elders.
  Verf? overal dezelfde dure prijs, en over het pilsje maar niet praten want dat is helemaal schandalig duur. Om een TV of telefoon aan te schaffen hoef je de stad niet voor af te lopen want de prijs is overal hetzelfde.
  Bedrijfsleven klaagt niet, de rijken worden rijker, de armen armer.

  P.S. Misschien moet de overheid het % winstbelasting maar eens omhoog brengen t.g.v. de bevolking.

 3. Vreemd, hebben wij het hier over de lokale afzetmarkt? Er is een behoorlijke koopkracht daling en toch is het bedrijfsleven positief?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -