26 C
Willemstad
• vrijdag 2 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

ParadiseFM | Minister van Onderwijs heeft gemengde gevoelens na bezoek scholen

Onderwijsminister Sithree van Heydoorn

Minister van Onderwijs Sithree van Heydoorn heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn bezoek aan de scholen die gisteren weer open gingen. Dat zei de minister gisteren tijdens het avondjournaal van TeleCuraçao.

Het was volgens de minister geweldig om de blije gezichten van de kinderen en docenten te zien, maar de slechte staat waarin sommige gebouwen verkeren maakten diepe indruk.

De minister is zich bewust van de noodzaak van besparingen, maar hoopt ruimte te kunnen maken voor onderhoud aan de schoolgebouwen. Ook sprak de minister zijn waardering uit voor het schoolmateriaal dat door Nederlandse organisaties is gedoneerd.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. …”Het verdien model van de ministers is het verlies model voor de bevolking”…

  Mooi gezegd @Dislect.

  Zo is het : ministers belemmeren de emancipatie

 2. Wat nog meer schrijnend is, is de kennisachterstand van leerkrachten en schooldirecteuren over de manier waarop gedifferentieerd lesgeven moet worden gepland. Naast een gebrek aan goed lesmateriaal, verwerkingsmaterialen, remediërende materialen en methodieken is er ook een gebrek aan beleid op onderwijskwaliteit vanwege het ontbreken van een duidelijke missie en visie op de school met een duidelijke ambitie ten aanzien van onderwijsopbrengsten. Het aanbod om hierin te helpen wordt ook nog eens (systematisch) afgeslagen. Als er geen wil is, is er ook geen weg. Het sturen van dozen met boeken levert nog geen beter onderwijs op. NOS mes por…?

 3. Wat een payaso met zijn zijige “hartje”.
  Man ga als een vent met “cojones” serieuze “issues” klaren ipv met studentjes als een zijig kindermeisje naar nederland snoepreizen en broodje aap verhaaltjes verkopen! (leugens).

  Zoals lapas zegt 4x 12 × 25K voor een [email protected] lali minister die 20 adviseurs nodig heeft die ook een vermogen kosten. En na 4 jaar het eiland in nog grotere ellende achterlaat. De Zita van het pik bobo gabinet!

 4. Het onderwijs is in de zelfde toestand als de gebouwen.
  Het grootste gedeelte van het geld dat beschikbaar is gesteld komt niet aan op de plaats waar het voor bedoeld was en dan zijn de resultaten navenant. Het verdien model van de ministers is het verlies model voor de bevolking

 5. @William, “Ik twijfel ernstig aan het intelligentie vermogen van deze minister”. Nou, @William je hoeft niet te twijfelen de man is gewoon een idioot. Deze clown gaat voor de komende 4 jaar rond 7 ton beuren en aan het eind van de rit hebben de scholen misschien een laagje verf gekregen.

 6. .. .”Gibi wil alle Makamba’s die last hadden van luide muziek a la minute richting Nederland te sturen, want herrie is ons cultuur, volgens Gibi”….zegt @Roy R.

  Herrie is onze cultuur?
  Ga maar eens klere herrie maken bij Gibi thuis wanneer hij vroeg op moet. Kijken of hij nog zo cultuur gezind is.

  Begin steeds beter te snappen waarom men liever geen antillianen als Gibi heeft als buur in nederland.

  Asociaal gedrag!
  Niets met kleur te maken, alles met gedrag!

 7. Ik twijfel ernstig aan het intelligentie vermogen van deze minister. Als ‘minister’ doe je toch niet met dat infantiele hartjes gedoe mee.
  Ik vind het echt onvoorstelbaar wat er zich hier allemaal afspeelt. Afdankertjes uit NL (hoe lief ook) maar wordt het nu niet een keer de hoogste tijd om zelf te proberen de broek op te houden?
  Je kunt toch niet altijd en eeuwig bij NL blijven aankloppen, maar wel eerst ervoor te zorgen dat je eigen zakken, en die van friends en family flink gevuld worden. En dan weer op de bedeltour gaan.

 8. De minister sprak waardering uit voor het schoolmaterial dat door Nederland is gedoneerd.
  Het zou goed zijn als de minister dit ook aan Charlie Bolo Cooper en Gibi Doran bekend maakt.
  Charlie was een voorstander om dit rots a la minute onder de rok van Nerderland vandaan te halen, Nedrland moest maar oprotten. Een week of 2 geleden zat dezelfde BOLO in Nederland.
  Gibi wil alle Makamba’s die last hadden van luide muziek a la minute richting Nederland te sturen, want herrie is ons cultuur, volgens Gibi.
  Ik weet het niet meer wat ik moet geloven.

 9. Ministers die hartjes maken met hun handen!
  Smilend op selfies staan.
  Of Verbaasd zijn! (COoper was ook al zo verbaasd over rotzooi in bermen?)

  Curaçao heeft absoluut niks aan Ministers die hartjes maken.
  Nog minder aan ministers die selfies maken of zo verbaasd zijn.

  Curaçao wil ministers met karakter, daadkracht, visie en creativiteit!
  Een minister die zaken aanpakt en oplost!

  De zoveelste charlatan met broodje aap verhalen!
  Bai kas is de boodschap die Curaçao heeft voor deze minister inutil!

  18K plus emolumenten down the drain elje maand weer!

 10. Bij mijn weten heeft deze regering van Pik Pisas nog geen maand geleden een voorschot van 17 miljoen Euro ( 34 miljoen naf ) van NL ontvangen voor onderwijs projecten. waar is die poenne gebleven???. Verdwenen met de Noorder Zon !

 11. Minister van onderwijs heeft gemengde gevoelens na bezoek van de scholen .
  Onder welke steen heeft hij geleefd al die jaren .
  Je blijft lachen op dit eiland .
  Ene clown is weg en je krijgt weer een nieuwe voor in de plaats .

 12. Er zijn genoeg signalen om nu al te concluderen dat deze minister de zoveelste waardeloze minister op onderwijs zal worden. We zagen eerder al dat de man geen enkele fatsoen heeft door op een begrafenis doodleuk reclame voor zijn partij te maken.

  De man komt tot nu toe niet verder dan achterstallige onderhoud van scholen en toespraak houden voor 10 a 12 jarigen. Moeten we 4 jaar voorbij laten gaan en 12 mnd * 16.000 Naf * 4 jaar = 768000 Naf aan deze clown spenderen?

 13. Nederland heeft toch geld beschikbaar gesteld voor onderhoud van de scholen of was dat slechts een druppel op de gloeiende plaat cq is dit geld op een plek gekomen waar het niet voor bedoeld was ??

 14. ….”maar de slechte staat waarin sommige gebouwen verkeren maakten diepe indruk”….

  Is de minister verbaasd?
  Wat heeft zijn partij tussen 2010 en 2021 gedaan om de scholen te verbeteren ?

  Het is verbazingwekkend hoe verbaasd ministers zijn over de staat van Curaçao.

  Zijn ze soms vergeten dat dit de vruchten zijn van hun eigen partijrovers?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -