29 C
Willemstad
• donderdag 1 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Nu.cw | Tussenvonnis in zaak Lake

Zaak Triggerfish

De tot levenslangveroordeelde verkrachter en moordenaar Ashton Lake komt voorlopig niet vrij. De rechter heeft donderdag in een tussenvonnis besloten dat de moeder en zussen van het slachtoffer gehoord moeten worden.

De man uit Anguilla werd in 1985 tot levenslang veroordeeld voor de moord op een 5-jarig meisje in Sint Maarten. Hij was toen 21 jaar, Lake is nu 59.

Lake ontvoerde het meisje op haar verjaardag, verkrachtte haar en gooide haar in zee met een steen aan haar voeten. Hij wilde wraak nemen op haar familie. Na 38 jaar gevangenisstraf vroeg de man om vrijlating.

Dit verzoek is vorige maand behandeld. Ter zitting verklaarde de vader van het slachtoffer dat hij geen moeite heeft met de vrijlating van Lake. De moeder en zussen zijn een andere mening toegedaan. Daarnaast waren zij niet op de hoogte dat zij hun kant van het verhaal voor de rechter konden brengen. Zij hebben de rechtbank laten weten dat zij ook graag gehoord hadden willen worden in de procedure.

De rechter geeft hen gelijk. Zij krijgen alsnog de kans om hun standpunt kenbaar te maken, voordat hij uitspraak doet. Ook wordt er gekeken of er opvang-en hulpmogelijkheden zijn in Anguila voor de dader.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Hij kan nog altijd bij MFK een ministerpostje verwerven, als Justitie minister of i.d., moet ie wel effe een dopisitootje neerdokken op de rekening van de partijvoorzitter, een tonnetje of twee, plekje geregeld.

 2. Wat gaat zo’n crimineel verder doen in zijn leven. 59 jaar oud, krijgt nergens werk, geen enkele ervaring en wie wil nou een moordenaar pedofiel in dienst nemen.

  In Curacao zou hij de politiek in kunnen gaan. Bepaalde politieke partijen hebben graag criminelen en veroordeelde zedendeliquenten als Minister.

 3. Wat gaat zo’n crimineel verder doen in zijn leven. 59 jaar oud, krijgt nergens werk, geen enkele ervaring en wie wil nou een moordenaar pedofiel in dienst nemen. Gedoemd om boevenpad op te gaan als hij wordt vrij gelaten. Het beste lijkt mij is om hem te deporteren naar zijn geboorte eiland Anguilla.
  Hij kost ons alleen veel geld en er is ruimte nodig in de gevangenis voor onze eigen criminelen. Maar eerst castreren voordat hij op het vliegtuig gezet wordt. Allicht wil een dierenarts dat voor nop doen wanneer hij bezig is met zwerf honden te castreren.

 4. Een pedofiel vervalt altijd terug in zijn lusten en is niet te vertrouwen.

  Als je er dan toch voor kiest om ze los te laten dan moet je gewoon zijn dingetje afknippen.

 5. Zo’n misselijkmakende wraak aktie op een klein onschuldig meisje, dan is 38 jaar gevangenis nooit genoeg. Levenslang is levenslang, met een minimum van 65 jaar.
  Na 38 jaar kan deze man van 59 jaar oud weer een wraak aktie nemen tegen dezelfde familie. Zo’n misdadiger heeft geen gevoel voor het lijden van anderen en ook geen spijt. Een pedofiel vervalt altijd terug in zijn lusten en is niet te vertrouwen.

 6. Anders moet je meteen doodstraf doen en erover ophouden.

  Dat is beter maar mag niet van de de linkse vrienden.. moordenaars moeten op straat rondlopen

 7. Dat de familie na 38 jaar het nog geen plek heeft kunnen geven is wel triest. Het doet een beetje aan de zaak James Murray denken. Die heeft ook uit wraak een klein meisje verkracht en vermoord. Wat toen opviel bij James Murray was al die zogenaamde religieuze hypocrieten die de straat opgingen om tegen vrijlating te demonstreren.

  Wat heeft de woorden, “vader vergeeft ons, onze zonden” voor waarde als wij zelf niet willen vergeven.

 8. Dat de familie nog steeds bezig is met die laffe moord /wraak actie.
  Dan moet je je af vragen wie nu precies het slachtoffer is.
  De persoon in kwestie is dood. Recht houdt voor haar op.
  Leed ja leed kan inderdaad nooit weg gaan. Voor betrokkenen is leed iets wat nooit weg gaat maar je kan het ook koesteren.
  Wat is het nut van het recht als er nooit een genoegdoening is.
  Als het nooit omgekeerd kan worden dat iemand terugkomt op z’n acties en boete heeft gedaan en daar recht aan kan doen.

 9. Ja ik begrijp het helemaal als ze dat met mijn dochter zouden doen dan zou ik ook direct persoonlijk actie willen ondernemen. Maar ook dat rechtvaardigt niks.

  Dat is waar je voor kiest als je je overgeeft aan een bepaald rechtsstelsel. Net als dat corona gedoe.
  Ja je kan ageren en je mening geven.
  Maar 38 jaar lopen janken helpt niks.

  Ja laat hem vrij en bewijs daarmee dat justitie werkt.
  Bewijs daarmee dat geloof in verbetering werkt.
  Die persoon van 21 is na 38 jaar niet meer dezelfde.
  Laat hem bewijzen dat dat zo is.
  Dan heeft recht zin.
  Anders niet.
  Anders moet je meteen doodstraf doen en erover ophouden.
  Zo niet voer controle in om zeker te zijn en bij de eerste significante misdraging alsnog aan de eerste boom. Of ok.. via recht permanent weg in lock what ever de costs.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -