26 C
Willemstad
• vrijdag 2 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Schotte: Dit is niet makkelijk

Hoge Raad: Ontneming Schotte blijft gehandhaafd

Schotte werd in hoger beroep veroordeeld wegens ambtelijke corruptie, witwassen, valsheid in geschrifte en voorhanden hebben jammers. Zijn toenmalige levenspartner Cicely van der Dijs werd veroordeeld voor alleen witwassen en voorhanden hebben jammers

Willemstad – De uitspraak van de Hoge Raad in de ontnemingszaak van Gerrit Schotte is de oud-premier zwaar gevallen. ,,Nee, dit is niet makkelijk”, stelt hij in een post op social media. ,,Wat me op de been houdt, zijn mijn geloof en overtuiging dat op een dag het goddelijk recht zal zegevieren.”

De Hoge Raad heeft gisteren het vonnis van hoger beroep in de ontnemingszaak van Schotte bevestigd. Daarmee staat vast dat de maatregel die eerder aan de oud-minister-president werd opgelegd voor de ontneming van bijna 2 miljoen gulden, gehandhaafd moet worden. Schotte werd in 2018 voor ambtelijke corruptie en witwassen tot een celstraf van drie jaar veroordeeld.

Daarnaast kreeg hij de ontnemingsmaatregel opgelegd en werd door de rechter bepaald dat hij zich vijf jaar niet verkiesbaar mag stellen.

Schotte kwam in november vorig jaar vrij. Maar daarmee is nog niet per se een einde gekomen aan zijn periode achter tralies; die dreigt nu namelijk weer. Indien de oud-premier het bedrag dat door het Openbaar Ministerie wordt ontnomen niet kan betalen, moet hij weer voor de periode van drie jaar de gevangenis in. Uiteraard is dit een ‘ultimum remedium’ en volgen eerder andere pogingen om het ontnomen bedrag te innen, zoals bijvoorbeeld het aangaan van een betalingsregeling. Het gaat om precies te zijn om een bedrag van 1.844.190,36 gulden.

Bedrag ‘onmiddellijk opeisbaar’
Het Openbaar Ministerie (OM) laat in een korte reactie tegenover deze krant enkel weten dat het bedrag ‘onmiddellijk opeisbaar’ is en dat het OM ‘alle vonnissen ten uitvoer brengt’.

De uitspraak van de Hoge Raad in de ontnemingszaak sluit aan bij het advies van de advocaat-generaal. De raad heeft de klachten in cassatie zonder inhoudelijke motivering afgedaan omdat deze ongegrond zijn en geen juridisch belangrijke nieuwe vragen oproepen. Met de uitspraak van de Hoge Raad is de oplegging van de ontnemingsmaatregel definitief.

,,Voor we onze dromen verwezenlijkt zien, voor we genezing, promotie, restauratie ervaren, wees niet verrast reuzen op je pad tegen te komen; meer obstakels, meer teleurstelling. En je vraagt jezelf dan af hoe je ooit je dromen kan realiseren. Ik behoud mijn geloof; vandaag omhels ik mijn storm van vandaag en ik blijf geloven”, aldus Schotte in een reactie op het vonnis.

,,De prijs die ik betaal is niets vergeleken met de prijs die Jezus heeft betaald voor mijn redding. Daarom kan ik rustig blijven en ben ik Hem dankbaar; alleen Hij heeft de oplossing voor alles en Zijn wil zal mij begeleiden en instrueren. Ik vertrouw op Hem en alleen op Hem.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

12 reacties

 1. Ongelooflijk wat een komediant die leerling Pastor en beroeps leugenaar Gerrit de Raaf, waar haalt hij het vandaan, je zou bijna medelijden met hem gaan krijgen nu ik heb medelijden met die mensen ” het volk “die hij heeft voor miljoenen heeft bestolen, ja de Heer zal jou in jouw ogen en hersenpan wel geloven en vergeven maar de mensen die je hebt bestolen niet. Je zal gewoon moeten boeten en je straf moeten betalen of uit zitten en dat ken geen ander voor jou doen ook is er geen kerk club of zogenaamde rijkaard die boete voor jouw gaan betalen aangezien hij dan eerder als jij zelf in het hok zit voor 3 jaar ! Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar als ik hem zo hoor praten weet hij al dat er geen dooie hond voor hem die 3 miljoen gaat betalen, dus dat word 3 jaar zitten Gerrit, of misschien gebeurd er een wonder en betaald de Heer ” gokkasten en wega die nummer koning Robby Dos Santos “die 3 miljoen voor jouw bij de kassa van de belastingkantoor. Zou er niet van op kijken aangezien je toch wel netjes je kiezen op elkaar houd.

 2. @o. jee

  Spijtbetuigingen?
  Hij heeft tot aan de Hoge Raad beweert dat hij onschuldig is.
  Dus hij heeft helemaal geen spijt over zijn criminele daden!
  In de Here gaan zal hem ook niet helpen maar misschien zelfs nog verder in de misère helpen

 3. Net als jezus; Gewoon kruisigen, minder verdient deze charlatan niet. Je nu gaan beroepen op een imaginair mannetje in de hemel getuigt toch wel van schuld, andere argumenten heeft gerrit niet meer. Betalen gerrit, of het gevang in. Basta

 4. Schotte mag hopen dat er geen hemel en hel bestaat. Want indien wel dan weet ik wel waar hij belandt.
  Dacht je echt dat de Heer gelooft in dat gewauwel van Schotte over de bijbel en Jesus etc.? Welnu Schotte, niemand trapt daarin en God al helemaal niet. God is wel goed maar niet gek!
  Heeft Schotte wel eens spijtbetuigingen gepubliceerd met verklaring waarom hij tot zijn misdadig gedrag is gekomen?
  ps voor het doodrijden van die vrouw zonder dat hij daarvoor gestraft werd, dankzij ex-schoonpapa en ex-MinJus wordt hij tzt door de Almachtige alsnog gestraft. Hij had beter daarvoor de straf op het wereldse kunnen uitzitten, dat kan ik hem verzekeren.

 5. Een van de gevaarlijkste misdadigers die je kunt voorstellen, iemand zonder scrupules. Zonder enig berouw. Dat hoort bij hem, hij kent dat gewoonweg niet. Iemand oplichten, geld voor diensten aannemen dat is de gewoonste zaak in zijn wereld. Dat is business as usual. Een bijbel in de hand nemen en je zonden zijn vergeven, en zo spoedig mogelijk opnieuw beginnen. In het engels is het gezegde:
  If you want to get rich, get into religion. Dat is nu zijn nieuwe m.o. zoveel mogelijk goedgelovigen van hun geld verlossen. Als je zijn foto ziet is dat een duivel in schaapskleren. Deze man moet dringend in een stichting voor gestoorden worden opgenomen voor een lange periode, voordat iets zeer ernstig weer gebeurt.

 6. Wouw, Gerrit toch……
  Jezus had al vele keren aangegeven dat je geen corruptie mag plegen. Dat je je oprecht moet zijn naar je medemens. Dat je hulp biedt in nood in plaats van de nood nog erger maken……. Dat heeft Jezus je steeds weer gezegd en jij heb het niet opgevolgd. Jij was degene die goddeloos door het leven ging, totdat je de tempel bent uitgetrapt. Ga zitten. Wees een kerel en neem geen geld meer aan van andere voor eigen gewin. En die schuld aan de staat betalen is het gevolg van eigen gewin.

  PS. er ligt nog een lading zeepjes klaar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -