27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 18:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt BIA

- Advertentie -
minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Tijdens haar bezoek aan Bonaire International Airport (BIA) heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) zich deze week laten informeren over de uitdagingen en de plannen die de luchthaven heeft.

Het bezoek werd afgesloten met de overhandiging van een baanlamp door de minister aan de ceo van BIA, Onno de Jong, als symbolische start van het project ter vervanging van de baanverlichting. Dit project wordt onder leiding van Rijkwaterstaat uitgevoerd.

Er moet op de luchthaven het nodige gebeuren. De platformen moeten worden verplaatst en uitgebreid om aan de internationaal gestelde normen te voldoen. Minister Van Nieuwenhuizen gaf aan dat vanuit IenW de veiligheid van de luchtvaart voorop staat en beloofde een financiële bijdrage. De luchthaven heeft daarnaast te maken met een toenemend aantal vluchten en de capaciteit van de terminal is te beperkt om het grote aantal passagiers goed te kunnen verwerken.

Een ander project van BIA is de eerdergenoemde vervanging van de baanverlichting omdat de huidige verlichting aan het einde van haar levensduur is. In een presentatie werd het masterplan met de toekomstige ontwikkelingen om de groei van het aantal vluchten en passagiers op te kunnen vangen toegelicht.

- Advertentie -

Tijdens een rondleiding bekeek Van Nieuwenhuizen de nieuwe uitbreiding van de vertrekhal en ze werd rondgeleid langs de beoogde uitbreidingslocaties uit het masterplan. De brandweer van Bonaire (BKCN) stond op het platform van BIA met twee crashtenders om een toelichting te geven over hun taak op de luchthaven.

De taak van BKCN is bijzonder omdat deze zowel de brandweer voor het eiland is als voor de luchthaven. Daarna werd gekeken naar de akoestische regenmeters en een rekenprogramma dat is ontwikkeld om de hoeveelheid regen op de startbaan te kunnen berekenen.

BIA is binnenkort verplicht de hoeveelheid water op de baan door regen te rapporteren aan piloten zodat zij daarmee rekening kunnen houden tijdens het starten of landen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. Het bezoek van Mvr Nieuwenhuizen zou echt zin hebben gehad als zij die dikke volgevreten joekko lillo de raad had gegeven om te vermageren en het arme volk het eten geeft wat hij zelf elke dag in zijn dikke pens stopt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -