25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 05:26

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Aruba met strengere inreisregels Nederland

- Advertentie -
Aruba airport | Persbureau Curacao

Oranjestad – Toeristen die vanuit Nederland naar Aruba komen, krijgen vanaf 4 december te maken met strengere inreismaatregelen.

Ze moeten zich 1 dag voor de heenreis laten testen, in de ochtend. Het is niet meer mogelijk dat ze zich op de heenreis op Aruba laten testen.

Het is een van de maatregelen die het crisisteam gistermiddag bekendmaakte om Aruba tegen corona te beschermen. Dat heeft te maken met de omikron-variant. Directeur Edwin Kelly van Directie Luchtvaart legde in de persconferentie uit dat Aruba tot nu toe twee landenlijsten hanteerde om het risico van besmetting aan te duiden. Daar komt vanaf 4 december een derde lijst bij, met de categorie ‘zeer hoog risico’. Nederland is op die nieuwe lijst gezet. Reizigers uit deze landen krijgen te maken met een strakkere tijdsplanning om te testen. Zij moeten zich één dag voor de heenvlucht ‘s ochtends vroeg laten testen. Het testresultaat moet worden geüpload om Aruba te kunnen binnenkomen. Transit-vluchten vallen ook onder de nieuwe regeling van de strakkere testplanning.

Een tweede maatregel is dat toeristen die uit deze landen komen, zich niet meer op Aruba kunnen laten testen om het eiland alsnog binnen te komen. Testen op de luchthaven is alleen nog toegestaan voor ingezetenen.

- Advertentie -

Een andere maatregel is dat Aruba voor een aantal landen de grenzen sluit. Dat gaat om Afrikaanse landen, waar omikron is geconstateerd. Zuid-Afrika, Zimbabwe, Namibië, Lesotho, Mozambique, Eswatini en Botswana. Ondanks dat vanuit deze landen de impact op het toerisme niet groot is, geeft Aruba hiermee wel de boodschap af dat de situatie met Covid-19 en de nieuwe variant omikron in de gaten wordt gehouden.

Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) maakte tijdens de persconferentie duidelijk dat Aruba de situatie in Nederland zorgwekkend vindt en daarom maatregelen neemt. Daarnaast ziet de regering het ‘fin di aña (de laatste periode van het jaar) met zorgen tegemoet. ,,Vorig jaar rond deze tijd zat Aruba in de tweede coronagolf, met de meeste patiënten. We willen die situatie niet meer zien. Het eiland zit in het hoogseizoen en daar zijn veel mensen van afhankelijk. We kunnen ons geen lockdown veroorloven en we willen ook geen paniek. Daarom roepen we de bevolking op: hou je aan de geldende maatregelen.”

Het crisisteam ziet dat de pandemie deze maand behoorlijk onder controle is. Het aantal patenten blijft schommelend stabiel en het ziekenhuis kan het aantal patiënten op de ic aan.

Aruba heeft sinds 13 maart 2020 vier coronagolven doorgemaakt. De eerste golf was tussen maart en april 2020, met in totaal 69 actieve gevallen. De tweede golf was tussen augustus en november, met in totaal 1.630 patiënten. Tussen december 2020 en juni 2021 had Aruba 704 actieve besmettingen.

De vierde golf is in juli begonnen en daar zit Aruba nog steeds in. Tot nu toe zijn er 1.076 actieve gevallen geregistreerd. Tijdens deze vierde golf kwam de delta-variant en overleden er 67 personen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

2 reacties

  1. De dag vóór vertrek PCR-test laten uitvoeren en het resultaat de volgende ochtend vóór vertrek van huis naar Schiphol voor de ochtend-vlucht uploaden, uitprinten etc.
    Lijkt mij een uiterst moeilijk te realiseren tijdpad voor een reiziger uit Nederland.
    De maatregel is dus een feitelijk inreisverbod, zo vlak voor de Kerstdagen.

  2. “Een tweede maatregel is dat toeristen die uit deze landen komen, zich niet meer op Aruba kunnen laten testen om het eiland alsnog binnen te komen. Testen op de luchthaven is alleen nog toegestaan voor ingezetenen.” Dit betekent dus dat ik als toerist mogelijk tussen tientallen besmette ingezetenen in het vliegtuig zit. Immers zij hoeven zich niet vóór de reis te laten testen. Zij zouden mij en anderen vooraf negatief geteste toeristen tijdens de vliegreis kunnen besmetten. Dit is het paard achter de wagen spannen! Dit zou voor mij en mogelijk ook menig ander een reden zijn om niet als toerist in het vliegtuig te stappen! Voorstel: laat ingezetenen die vanauit Nederland komen gewoon in Nederland testen. Als het om de financien gaat, zouden ze zodra ze op Aruba zijn, de gemaakte kosten van het in Nederland testen bij het AZV of een andere overheidsdienst kunnen declareren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -