27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:32

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | 1.625 Registraties coronacertificaat goedgekeurd

Willemstad – De lancering van de website www.curacaohealthapp.com gisteren was succesvol. Binnen drie uur waren er 1.137 registraties voor het Digital Covid Certificate (DCC) goedgekeurd. Om 17.00 uur stond de teller op 1.625. In totaal waren er 2.080 aanmeldingen.

Dat zegt Sharlon Melfor, secretaris-generaal van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) desgevraagd.

De website genereert een QR-code van het vaccinatiebewijs dat door het GMN-ministerie is uitgegeven. De QR-code is het digitaal bewijs dat iemand gevaccineerd is. De QR-code wordt aan de grens gecontroleerd en bij toegang tot activiteiten en evenementen.

De QR-code is vooralsnog voor lokaal gebruik en reizen binnen het Koninkrijk en Europa. Inwoners van Curaçao die hun vaccinatiebewijs tijdens een reis naar Nederland al door de GGD in Utrecht hebben laten omzetten in een QR-code, kunnen die blijven gebruiken.

- Advertentie -

Om de epidemiologische risico’s die gepaard gaan met het toestaan van hoogrisico-activiteiten en voorzieningen te minimaliseren, dienden bezoekers tot voor kort te beschikken over hun vaccinatieboekje of een negatieve Covid-19 antigeentestuitslag. Dit was echter zeer fraudegevoelig. Het standpunt van het crisisteam is dat het digitaliseren van deze documenten voldoende oplossing hiervoor zou kunnen bieden, aldus de toelichting bij de tijdelijke ministeriële regeling DCC Curaçao.

,,Personen kunnen dan hun mate van bescherming, dan wel hun mate van besmettelijkheid aantonen door gebruik te maken van een digitaal coronatoegangsbewijs in de vorm van een document bevattende een QR-code. Ongeacht het bovenstaande blijft de naleving van de algemene adviezen betreffende veilige afstand en handhygiëne onverkort van kracht.”

App eind oktober verkrijgbaar
Om de aanvraag voor een QR-code in te kunnen dienen is eerst een verificatiecode nodig, die de aanvrager na voltooiing van het aanmeldingsformulier per automatisch gegenereerd e-mailbericht ontvangt. Wanneer het aanmeldingsformulier ontvangen is door het ministerie worden de gegevens automatisch geverifieerd. In geval er informatie ontbreekt of de informatie onjuist is, bericht de administrateur de aanvrager, zodat het formulier gecorrigeerd kan worden.

Als de informatie volledig en correct is krijgt de aanvrager een unieke combinatiecode waarmee de aanvrager op de website een persoonlijk DCC kan activeren. Het DCC, in de vorm van een QR-code, kan de aanvrager downloaden en opslaan op een daarvoor geschikt elektronisch apparaat, zoals een telefoon, laptop, tablet of computer. Ook kan de QR-code direct van de website worden afgedrukt.

- Advertisement -

De (mobiele) Curaçao Health App is ontwikkeld door het ministerie van GMN. De applicatie is tot stand gekomen met de hulp van tientallen experts en ervaringsdeskundigen. Ook heeft een grote ‘open source community’ tijdens de ontwikkeling meegekeken en getest. Eind oktober moet de app in de verschillende app stores verkrijgbaar zijn.

Organisatoren van evenementen en locaties kunnen de DCC Cross border DCC Scanner app downloaden op een mobiele telefoon of tablet. De Curaçaose regering moet nog aangeven wanneer het mogelijk is om de scanner app te gebruiken voor ingezetenen met een Curaçaos DCC.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...

NTR | Meer maatregelen op Bonaire: ‘de besmettingen stijgen nog steeds’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “De covid-19 besmettingen stijgen nog steeds op ons eiland’’, aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie donderdag. Daar werd aangekondigd dat er vanaf 27...
- Advertentie -