29 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 10:58

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

Luchtvaart.nl | Europese goedkeuring voor coronapaspoort; zomervakantie weer mogelijk

HomeMediaAlgemeen nieuwsLuchtvaart.nl | Europese goedkeuring voor coronapaspoort; zomervakantie weer mogelijk

Het coronapaspoort mag zowel een papieren als digitaal formaat hebben. Het document toont aan dat iemand is gevaccineerd, in het bezit is van een negatief testresultaat of recent is hersteld van het coronavirus | ANP

RUSSEL – Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor het Europees geldende coronapaspoort. Met een ruime meerderheid stemt het Parlement voor de nieuwe stap richting een relatief normale zomervakantie. Het ‘EU COVID-19 certificate’ moet in de plaats komen van het door de Europese Commissie voorgestelde Digital Green Certificate.

Het coronapaspoort mag zowel een papieren als digitaal formaat hebben. Het document toont aan dat iemand is gevaccineerd, in het bezit is van een negatief testresultaat of recent is hersteld van het coronavirus. De Europarlementariërs benadrukken dat de certificaten niet zijn bedoeld als reisdocument en geen voorwaarde mogen worden om het recht op vrij verkeer uit te oefenen.

Volgens het Parlement zouden de houders van zo’n Europees coronapaspoort niet onderworpen moeten worden aan aanvullende reisbeperkingen zoals testen of quarantaine. Vanwege discriminatie van niet-gevaccineerden en wegens economische redenen, stellen de parlementsleden dat EU-landen moeten zorgen voor universele, toegankelijke, tijdige en gratis testen.

Het Europese certificaat moet volgens het Parlement functioneren naast initiatieven die worden ontwikkeld door individuele lidstaten. Lidstaten moeten vaccinatiebewijzen die zijn uitgegeven in een andere lidstaat accepteren, zolang het gaat om inenting met een vaccin dat is goedgekeurd voor gebruik door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Het Europees Parlement start nu de onderhandelingen met de Raad van Ministers over de invoering van het EU COVID-19 certificate. Het doel is om voor het begin van het zomervakantieseizoen een akkoord te bereiken.

Bron: Luchtvaart.nl

4 reacties

 1. @ TM

  Dus jij wilt nu, zelfs wanneer we in een lock down zitten omdat het ziekenhuis overbelast is, vol blijven houden dat het allemaal een farce is ?

  Dan moet je toch een behoorlijke plaat voor de kop hebben.

  En een vaccinatiepaspoort ? Wat is daar op tegen ? Ik heb al meer dan 40 jaar het mooi gele boekje waar al je vaccinanties in worden bijgehouden. Heb daar nooit een probleem van gemaakt, heb het ook altijd bij me wanneer ik op reis ga.
  In dit geval is het ook logisch dat er een paspoort komt. Een gevaccineerd persoon kan eventueel wel corona oplopen, maar wanneer je allemaal gevaccineerde personen bij elkaar zet dan kan niemand besmet raken, it is as simple as that.
  Zo hebben een aantal cruise maatschappijen al aangegeven dat alleen gevaccineerde passagiers worden toegelaten. En ook dat is geheel logisch. Ze hebben de ellende meegemaakt van besmette passagiers aan boord om vervolgens een week op zee te mogen dobberen. Dat willen ze niet weer overnieuw doen.
  En ik weet dat jij blijft ontkennen dat de vaccins werken, doch de meerderheid weet inmiddels dat ze wel werken en dan kun je daar dus op gaan plannen.

  Wil je niet uitgesloten worden ?
  Prima, gewoon een vaccin halen.

  Wil je geen vaccin ?
  Ook prima, maar dan zul je er rekening mee moeten gaan houden dat veel bestemmingen, feesten etc voor jou off-limits zullen gaan worden. Jij vormt een risico en deze bedrijven zijn niet bereid dat risico te accepteren. Dat is de prijs die jij voor jouw vrijheid om niet te vaccineren moet betalen. Kun je kwaad om worden, maar net zoals jij het recht hebt om je niet te laten vaccineren, hebben deze bedrijven het recht om jou dan te weigeren.
  You can’t have it both ways, it is as simple as that.

 2. En zo hebben ze de mensheid flink beetgenomen. Enorme ramp verzinnen, mensen angst aanjagen zorgen dat men opgesloten wordt in hun woning, en nu komt het ware plan naar voren. Een ieder krijgt een verplichte enkelband ter meerdere glorie van de heilstaat. Een ieder die hier van tevoren tegen waarschuwde werd wappie of gekkie genoemd. Tja nu is het te laat. Nooit meer zal men spontaan iets kunnen doen, en 24 uurs controle zal ingevoerd worden. Tja men wil hetzelf

 3. Wel jammer dat het vooral de bejaarden en dikkerdjes die nu een vaccine hebben gekregen en de mensen die werken en geld uitgeven en op vakantie willen nog steeds geen vaccine hebben gekregen en zij kunnen dan alleen op vakantie na een dure covid test.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties