Luchtvaartnieuws | Curaçao Airport: vertrekbelasting mogelijk vijf keer zo hoog

In een brief naar haar stakeholders stelt de luchthaven veel inkomsten mis te zijn gelopen door de coronacrisis  | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD – Vliegen van Curaçao naar Nederland wordt mogelijk flink duurder Luchthavenexploitant Curaçao Airport Partners (CAP) overweegt de vertrekbelasting voor internationale reizigers te verhogen van 42 naar 210 dollar per persoon.

In een brief naar haar stakeholders stelt de luchthaven veel inkomsten mis te zijn gelopen door de coronacrisis. Een forse verhoging van de vertrekbelasting moet ervoor zorgen dat de kas weer snel gevuld wordt, schrijf mediapartner Curacao.nu.

Doorgaans moeten reizigers die van Curaçao naar internationale bestemmingen, zoals Nederland, vertrekken 42 dollar per persoon aftikken, omgerekend zo’n 31 euro. Dat wordt, als het aan CAP ligt, binnenkort 210 dollar, ruim 185 euro.

Ook de vertrekbelasting op tickets naar bestemmingen in de regio moet omhoog. Volgens het aangekondigde plan gaat de heffing op tickets naar Bonaire omhoog van 15 naar 75 dollar, betalen overstappende reizigers straks 50 in plaats van 10 dollar en komt er bovenop de prijs van een ticket naar Aruba of Sint Maarten geen 30 maar wel 150 dollar. Luchtvaartmaatschappijen nemen de vertrekbelasting nu al standaard op in de ticketprijs.

De voorgestelde verhoging van de luchthavenbelasting is opvallend, aangezien veel toeristische bestemmingen juist reizigers proberen te trekken met incentives.

Vanuit Nederland vliegen KLM en TUI fly inmiddels weer op Curaçao.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

11 Reacties op “Luchtvaartnieuws | Curaçao Airport: vertrekbelasting mogelijk vijf keer zo hoog

 1. Curacao revisited

  waar is miles mercera als je hem nodig hebt?!

 2. Bullepees

  Aanvulling op de uitroep van Curaçao Airport Partners (CAP). Het zijn de LOKALE consultants, advocaten en andere adviseurs die Curaçao Airport Partners hebben aangespoord om zo’n histerische kreet te slaken. En het motief is heel goed te begrijpen. De hele advies sector staat onder zware druk vanwege de barre tijden. Al die adviseurs zien nu in, dat die vette facturen in de komende jaren flink dienen te worden ingekort . Als hun klanten het benauwd krijgen, dan raakt de hele sector in paniek. Vandaar die wanhopige uitspraken. Want zelfs de meest hongerige geldwolf, zal het niet in zijn hoofd halen, om zo’n stupide opmerking wereldkundig te maken.

 3. Bullepees

  Wat Curaçao Airport Partners (CAP) kort geleden in de media heeft verkondigd, getuige van gebrek aan respect voor zowel de eilandbewoners als voor de bestuurders van dit eiland. Het is opvallend hoeveel bedrijven op dit eiland zo’n arrogante houding aannemen. Het contract dat die gasten met Curaçao hebben afgesloten, zullen ze nergens anders krijgen. In het Middenoosten of Dubai, zou zo’n bericht hen of rechtstreeks in de gevangenis doen belanden of als ‘persona non grate’ het land zijn uitgegooid. CAP doet net alsof zij de enige luchthaven ter wereld zijn, die verlies heeft geleden vanwege de Covid-19 crisis. Wordt wakker mensen. CAP laat nu blijken wat voor aasgieren Curaçao nu in werkelijkheid heeft binnengehaald. In plaats van aan de overheid te zeggen, “We are unable to run the airport and are advising you to look for another operator or partner in the 2nd half of this year’, blijven ze doorprutsen.
  Curaçao heeft naar nu blijkt niks anders dan een stelletje cowboys binnengehaald, die helemaal geen verstand hebben van een luchthavenbedrijf. Het zijn wolven met een korte termijn mentaliteit. Ik raad onze bestuurders aan om voortaan in contracten clausules op te nemen, waarbij zulke opmerkingen meteen als ‘breach of contract’ kunnen worden beschouwd. Kijk wat er met de Ennia aan de hand is.Weer zo’n buitenlandse koeienmelker, die met veel tam tam is binnengehaald. Allemaal schorriemorrie gekleed in schaapskleren.

 4. Lionfish

  Woehaa, goed idee om op schiphol te gaan doen voor alle parlementariers die zonodig voor iedere scheet naar nederland vliegen ! Kunnen we zo de steun toch nog terugkrijgen uit deze put.

 5. de Groot

  Waar hebben deze lui op school gezeten??? Als ze al op school hebben gezeten.
  Met deze logica moet een biertje in een Restaurant Naf. 25.– kosten.
  Wat een sukkels bij CAP.

 6. Daan Banaan

  Als iedere horeca-eigenaar zo zou denken, dan zitten de toeristen op de slechtste kamers voor de prijs van een penthouse, is een biertje zodadelijk niet meer te betalen voor de lokale bevolking, en kunnen ze die KFC’s wel sluiten (overigens niet slecht voor obesitas).
  Ieder lijdt schade door de pandemie, dat betekent dat ook CAP dit zal moeten incasseren, net als ieder ander bedrijf en ieder ander persoon.

 7. Het ziet bijna uit zoals het Nederland zelf is die deze verhoging van de vertrek tax wil doen,zo dat geen inwoner van Curacao naar Nederland kan verhuizen, nabij dat ook geen tourist van Nederland naar Curacao zou komen!! CAP, in plaats van meer, zullen jullie zeker minder inkomen hebben omdat niemand zou gaan en niemand zou komen!!! Proficiaat!!!

 8. joop savaneta

  Op Aruba en Bonaire lachen ze zich rot.

 9. Ajo Curacao, we gaan wel naar de filistijnen.

 10. Achterlijk – dat is weer het goede voorbeeld als je een van je belangrijkste Lands belangen verkwanselt aan buitenlanders
  DIT MAG NIET GEBEUREN HET MOET EERDER OMLAAG DAN OMHOOG.
  Curacao heeft ook de internet vrijheid verkwanselt aan FLO die nu alleen maar slechtere service verleend – een totaal overbodige fiber bekabeling aanlegt en zo dadelijk heel Curacao prijzen naar lust kan opleggen.

 11. Dit is dus de snelste manier om nog minder toeristen naar Curaçao te laten vliegen. Flinke en domme prijsverhogingen betekent dat vele voor een ander vakantie land gaan kiezen waar deze prijsverhogingen niet worden doorgevoerd. Kortzichtige prijsopdrijving met flinke gevolgen voor het toerisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *