31 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Nederlands-Caribische eilanden moeten voorbeeld zijn van duurzaamheid

De zes eilanden in het Caribische deel van het Koninkrijk moeten een voorbeeld worden voor duurzaamheid. De Nederlandse minister van Klimaat en Energie, Rob Jetten, schrijft dat aan de Tweede Kamer.

De D66-minister bespreekt de mogelijkheden met de zes eilanden. Het energiebeleid van de CAS-landen is een autonome aangelegenheid. Maar sommige uitdagingen kunnen de landen niet op eigen kracht het hoofd bieden. Na de zomer komt er meer duidelijkheid over de ondersteuning.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

13 reacties

 1. Gebruik de zon de wind en de zee
  Maar de voorwaarde is wel dat eindelijk het hoofd gebruikt wordt voor het algemeen belang dan is,bijna, alles mogelijk.
  En dat is hier onmogelijk.

 2. Mogelijkheden te over; stoppen met invoeren herrie-quads en vervuilende 4WD dieselauto’s, afschaffen zonnepaneel belasting enz. enz. Moeilijk is het niet, probleem is idd het zwakke bestuur. Vliegen liever met 7 personen in straalvliegtuigen naar het verre Dubai. Crisis? What crisis? Jetten gaat aardige mensen en intenties ontmoeten en vervolgens ……….. Maar toch, wie weet!

 3. @brian: maar (misschien tegen beter weten in), ik blijf van ganserharte hopen dat ergens toch een lampje gaat branden.

 4. Ik hoop van harte dat Curaçao deze technologische kans met beide handen aangrijpt en benut!

  Maar je weet ook beter dat men dat hier niet gaat doen

 5. Gebruik van de zon, gratis energiebron par excellence in de tropics, wordt op Korsou belast. Welk een dom, achterlijk systemthink bij de petrolheads op dat kiezelsteentje. Alles om een waterhoofd voor de directeuren in die blackoutfabriek en hun vette salaris, “studie”reisjes en andere perks overeind te houden.
  Met de huidige olieprijzen, tonen berekeningen aan dat de gemiddelde investering in solarpanels (bij saldering) binnen een nog kortere periode is terugverdiend. In het kikkerlandje zijn ze daarom bijna niet aan te slepen.
  Let wel…ik heb het hier over een beschaafd land, waar politici niet eerst aan verdienmodel voor F&F en eigen zak denken.
  Dushi Hende, I guess.

 6. Voor onze “elite” zit er geen verdien model in duurzaamheid en dus blijft alles zoals het is en wordt het alleen maar duurder en minder betrouwbaar tot dat het niet meer betaalbaar wordt of niet meer beschikbaar is.
  Het eerste is nu al.

 7. Laat ‘vrijwel er gerust af. We doen niets, we dumpen overal op het eiland, we verbruiken plastic, grote bedrijven geven nog steeds plastic zakken mee, we eten nog uit polystyrene en we donderen het in de mondi.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Telefoon Aqualectra roodgloeiend

Nutsbedrijf Aqualectra kreeg gisteren ruim 720 telefoontjes binnen. Daarvan werd minder dan de helft afgehandeld door een callcentermedewerker. Slechts 317 bellers kregen een telefonist aan de lijn....

Democracy now! | Friday, July 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Zes arrestaties in verband met grote drugslijn vanuit Curaçao

De politie in heeft donderdag zes verdachten gearresteerd in verband met een grote drugslijn vanuit Curaçao naar Oost-Nederland. Op dertien locaties werden invallen gedaan. De gearresteerden worden verdacht...

Nu.cw | Ministers op de foto in traditionele Seú kleding

De regering van Curaçao hulde zich vlak voor Dia di Bandera in traditionele Seú kleding. De ministers gingen er mee op de foto. Op 2 juli wordt op...

Nu.cw | Roald Lappere nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties

Roald Lappere wordt per 1 september directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Bruins Slot. De...

PBC | Mogelijke verzekering voor studenten van de eilanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Studenten van de Caribische eilanden die in Nederland studeren krijgen vanaf vandaag mogelijk te maken met veranderingen in hun volksverzekering. De Sociale Verzekeringsbank SVB...
- Advertentie -
- Advertentie -