28 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 10:22

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | “COHO bevat te weinig economische stimulansen”

Het afsprakenpakket met Nederland draait vooral om inleveren en bezuinigen, en te weinig om economische ontwikkelingen.

Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie-Cecilia in een interview met Maarten Schakel. Het volledige gesprek zie je hier.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

22 reacties

 1. @BS @ CR, klopt allemaal wat jullie zeggen, slavernij is van alle tijden en alle rassen deden eraan mee, waar ik op reageer is het feit dat gesteld wordt dat “in donker Afrika had men nog geen schrift of geschreven literatuur ten tijde dat men daar mensen rekruteerden. Men heeft wat dat betreft zeker ook een educatieve sprong vooruit gemaakt onder koloniaal bewind. ” Dat is dus compleet niet waar en die educatieve sprong vooruit onder koloniaal bewind is eveneens 100% bullshit.
  Lezen is ook een kunst

 2. @Curacao rev, Dat hebben we hier al gemerkt tijdens de bouw van de BOO Centrale. Moderne slavernij en onderdrukking van arbeiders uit die landen. Juist hier had je dan wat verwacht. Mevrouw Clementina die het elke dag over de slavernij had hoorde jer niet over..

 3. luister eens een uurtje op youtube naar Thomas Sowell en je komt snel tot de conclusie dat slavernij van alle tijden is en slechts de laatste 150 jaar is afgeschaft (door de verschrikkelijke kolonialisten). Het idee dat er alleen zwarte slaven zijn is historisch gezien volslagen onjuist.

  Verder is het ook opmerkelijk dat er vanuit de BLM beweging geen actie is ondernomen voor het overlijden van 6500 arbeiders in Qatar die aan de voedbalstadiums hebben gebouwd. Kennelijk waren deze mensen uit India, Nepal, Pakistan en Bangladesh niet zwart genoeg

 4. Goed dat we Ahmed Baba erbij halen. HIj was namelijk tegen de raciale slavernij dat speelde in Afrika! Hij woonde in Timbuktu wat de grootste slavenhandelaarsstad was. Deze meneer Baba was niet tegen slavernij maar alleen tegen slavernij van moslims. Uiteindelijk hebben de moslims miljoenen slaven verhandeld.
  Dat verhaal horen we echter nooit van BLM mensen

 5. @Koekoek, je feiten(hahahaha) over Afrika zijn wel heel misplaatst, en geven alleen maar aan dat je gewoon uit je nek lult. wat voor triest figuur ben je wel niet dat je met leugens het koloniale verleden wilt goedpraten.
  Maar wel de zaken in perspectief blijven bekijken., zeg je “In donker Afrika had men nog geen schrift of geschreven literatuur ten tijde dat men daar mensen rekruteerden. Men heeft wat dat betreft zeker ook een educatieve sprong vooruit gemaakt onder koloniaal bewind.”
  Ahmed Baba (1556-1627), Timboektoes prominentste geleerde, studeerde reeds in de bibliotheek van de familie Wangara. De collectie bevat manuscripten die handelen over astronomie, wiskunde, geneeskunst en esoterie.
  TrouwREPORTAGE | MARIJN KRUK | TIMBOEKTOE 7 maart 2013
  I rest my case, het zegt genoeg over jou en je gedachtegoed

 6. @vluggertje zegt: ….”Ik weet wel waar dit vandaan komt. Mijn voorvaderen in de koloniale periode hebben dat gedaan”….

  Vluggertje, niemand zegt dat het koloniale slaven verleden de schoonheidsprijs verdient.

  Maar wel de zaken in perspectief blijven bekijken.

  In donker Afrika had men nog geen schrift of geschreven literatuur ten tijde dat men daar mensen rekruteerden. Men heeft wat dat betreft zeker ook een educatieve sprong vooruit gemaakt onder koloniaal bewind. In Afrika onder de sahara is 40% analfabeet.

  Op Curaçao kan nu elk kind naar school en als men de wil en doorzetting heeft, naar elke universiteit in NL, Regio, lokaal, USA. Zie voorbeelden als Don Martina, E tromp, Zus de lannoy, Suzy Romer, etc etc…

  Het onderliggende probleem is niet zozeer de taalbarriere maar eerder de huiscultuur, waar veelal basisnormen en waarden ontbreken!

  Verder helemaal eens wat tante Larmonie aangaat. Een populistische divegge, die geen COHO aan haar aars wil. Zij wil liever ongeautoriseerde bonnen uitschrijven aan f&f

 7. Ongelooflijk wat deze dame uit weet te kramen.
  Typisch politieke praatjes die overal ter wereld voorkomen.
  Doordat haar Nederlands zo raar overkomt, komt zij nog dommer over dan zij wel zou zijn.
  Daargelaten dat zij een politiek dier pur sang is die de juiste snaren weet te bespelen.
  Niet zo zeer een sappeur die met de botte bijl hakt, maar een dresseur die fijntjes het volk bespeeld. Het volk dat oliedom is, oerdom, ja, nog dommer dan het achtereind van een varken. Ik weet wel waar dit vandaan komt. Mijn voorvaderen in de koloniale periode hebben dat gedaan. Het volk dom houden om ze zo in bedwang te houden. Je moest wel wat. Fysiek waren die zwartjes wel tien keer sterker dan ons, en velen hadden nog een lange lat waar onze vrouwtjes wellustig van droomden. Mijn voorouders moesten wel wat om dat zootje in bedwang te houden. Dom en kort houden. Wat mij nu zo steekt is dat deze tante naadloos in die doctrine stapt en het domme volk bespeeld zoals wij dat vroeger hebben gedaan. Echt een apenkunstje. Ik gun het haar niet! Verdomme.

  Ik hou mijn hart vast als deze getinte tante aan de macht komt. Dat worden dan twee vliegen in een klap. Girrl Power en de macht van het electoraat zal regeren.

  Nog ongelooflijker zijn de peilingen van het kenniscentrum Curacao, verbonden aan een lokale Universiteit. Waar halen die gasten het vandaan? Tegen het aanmatigende aan.
  De partij van deze tante zou op zes zetels uitkomen. Terug in het machtscentrum uit het niets.
  Ja, pisnijdig ben ik dat de samenleving en de politiek niet is ingericht op mij, waar men zegt dat mijn groep in de bovenste 10 % van de samenleving verkeert.
  Discrimminatie!
  Het beleid wordt afgestemd op de meerderheid. Het volk!
  Tja, ieder voor zich en God voor ons allen dan. Ik trek mij verder terug achter mijn hoge muur en hang nog een half dozijn camera’s om mijn huis.
  Laten wij, die het goed hebben, goedgebekt, ontwikkeld, bereisd, belezen, cultureel erudiet, intellectueel en hoogbegaafd zijn, uit protest op de PAR en de MAN stemmen. Hopelijk blijft Curacao dan nog Leefbaar voor ons.
  Ik hou mijn hart vast aanstaande vrijdag.
  En dan nog de partij van die pik in haar kiezelzog.
  Het moet niet veel gekker worden dan dit en kan mij de onlustgevoelens op dit forum uitstekend voorstellen. Gij geword dan echt een azijnpisser en vitriool schrijver van.

 8. Die Maarten Schakel denkt echt dat ie Jurgen van den Berg (en Xander van der Wulp) in één “wrap” is.

  Toppunt is de vraag aan de volgende lijsttrekker….!

  Buska bida Maarten.

  Ik zou graag willen zeggen goed gekopieerd dan slecht bedacht, echter m.i. liever in het papiaments gedaan.

 9. Waarom presenteert zij haar plan niet waarmee de economie verder ontwikkeld kan worden? Oh, heeft ze niet? Louter praatjes voor de
  vaak? Alleen maar ideeën van anderen afkatten.

 10. Wat een oerdom nietszeggend wijf.

  Braakt alleen gebakken lucht uit.

  Dat ze na de door de SOAB geopenbaarde bonnetjes affaire waarin zij de hoofdschuldige was nog aan de verkiezingen deel durft te nemen, en maar de mond vol hebben over ‘het volk’.

  Om van te kotsen dit kutwijf.

 11. Wat een lelijk wijf deze larmonie, die ook voor ze vertrok een goede baan heeft gereserveerd voor haar familie lid .
  Natuurlijk heeft zij commentaar, er valt nu niet voor miljoenen te tekenen.
  Nl kijkt op de vingers, en gelukkig maar!

 12. Nog een keer hoe komen we van deze gasten af .
  Zelfs op de marktplaats wil niemand ze hebben .
  Parasieten zijn ze .
  Curacao kan zijn kont niet eens krabben .
  Inleveren en bezuinigen om te beginnen vooral bij al die over betaalde functies en overtollige ambtenaren en consultans ,enz , enz ,enz

 13. Hallo, wakker worden, je wordt betaald om daar zelf over na te denken. Niet om te klagen over wat anderen doen. Van welke planeet komt dit figuur? Hoe dom kan je zijn ?

 14. “Het afsprakenpakket met Nederland draait vooral om inleveren en bezuinigen, en te weinig om economische ontwikkelingen.”

  Op welke planeet leeft deze meid ?

  How the hell can she talk about economische ontwikkeling als keer op keer is gebleken dat Gobierno & Sons B.V. niet om kunnen gaan met miljoenen, miljarden bestemd voor economische ontwikkeling ?

  Het verdwijnt in eigen zak keer op keer weer, met als gevolg dat economische pilaren vervallen, public services op niveau Haiti zijn … and so the list goes on.

  Just a choosing beggar : gimme some of that economische ontwikkelingsgeld om mijn persoonlijke financien en die van mijn family and friends te verruimen.

  P.S. Van hun kant bezuinigen en inleveren ter belang van economische ontwikkeling is out of the question.

 15. Klopt wel wat mevrouw Larmonie zegt. Als zij namelijk haar vrienden en familie kan bevoordelen met opdrachtjes van de overheid waar ze veel geld voor vangen dan kunnen deze familieleden dit geld weer uitgeven op Curacao.

 16. Van 80.000 gldn steun naar 300.000 steun aan mr Saab, toen ook ps, aardige man, maar die dievegge!!! het project is niet helemaal goed uitgekomen, maar mr Saab was er goed mee, ook een die durft!!!.

 17. Kan me niet voorstellen dat deze partij veel stemmen gaat trekken. Op vrijwel geen enkel gebied heeft deze vrouw iets zinnigs gezegd. Ze heeft echt geen flauw idee waar ze het over heeft. Op geen enkele vraag geeft ze een concreet antwoord over hoe en wanneer iets gaat gebeuren. Dit is nog erger dan PAR en MAN samen…

 18. ‘Drie opeenvolgende ministers van Pueblo Soberano hebben in strijd met de wet in 2014 en 2015 voor 8.001.719 gulden eigenhandig uitgaven ondertekend.

  Dat meldt de Algemene Rekenkamer in een nog geheim rapport. Het Conceptrapport onderzoek Mandaatregister versie juli 2016 is in handen van Caribisch Netwerk.

  Oud-minister Jeanne-Marie Francisca, demissionair premier Ben Whiteman en huidig demissionair minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia, destijds minister en interim-minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) tekenden samen 696 bestelbonnen. De meeste van die bonnen dragen de handtekening van de huidige demissionaire minister Larmonie.’

  Uiteraard werd hierover door Radio Paradise geen enkele kritische vraag gesteld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...

Opinie | Jeanne d’Arc di Aruba

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431) is een nationale heldin van Frankrijk. Ze is onlosmakelijk verbonden met de Franse geschiedenis. Haar leven vertelt het opvallende verhaal van een Frans...
- Advertentie -