25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Zwitsers bedrijf start exportstrategie

Er worden vooral schepen, steen, zand, grind en verf geëxporteerd. Curaçao exporteert vooral naar Bonaire, Nederland en Aruba.

Het Zwitsers agentschap International Trade Center van de Verenigde Naties en de World Trade Organization (WTO) gaat Curaçao de komende jaren helpen met de implementatie van de exportstrategie.

De minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Ruisandro Cijntje (PNP) en sectordirecteur Vanessa Torré presenteerden gisteren het plan.

- Advertentie -

De strategie is gebaseerd op technologie en innovatie en richt zich onder meer op het weerbaarder maken van de economie. Het aanpakken van de red tape werd ook genoemd.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

7 reacties

 1. PS: dus Heer Cijntje wij in Nederland hebben uw zand, grind, steen en verf echt niet nodig misschien kunt u dat zand, grind, steen, verf wel ruilen met Maduro tegen dikke olie waar wij niks nada aan hebben?.

 2. Cijntje het economie wonder………. zal meneer even uit zijn droom helpen, Minister Cijntje , Nederland is een
  waterland en elke grote of kleine stad heeft bijna een aanloophaven waar een opslag van zand, grind en baksteen en verf fabriek staat zelfs in de omtrek van het het Gooi staan er fabrieken en opslagen, Hilversum aan het kanaal, Huizen steenfabriek en haven, Weesp haven grind opslag, Almere steenfabriek grindfabriek opslag enz Amersfoort zand, grind, steen, ijzerfabriek, Nijkerk zand, grind opslag, Hoevenlaken steenfabriek en niet te vergeten A.Dam. Wakker meneer Cijntje zo te zijn aan uw plannen wild u dit jaar nog de hele economie op hemelen ( zakken vullen ) nu het nog kan begin eerst maar eens met de gaten op de wegen te vullen in plaatst van de zakken van u zelf en die van uw F&F.

 3. aanpakken van red tape op Curacao is een never ending story. Kan mij herinneren dat Steven Martina (die van de 1000 koeien) een slogan had “van red tape naar red carpet”: daar is bitter weinig van terecht gekomen

 4. Wij hadden hier een International Trade Center Curacao dat jarenlang niks heeft gepresteerd,geen investeerders heeft aangetrokken.Daarna veranderd de naam in World Trade Center,en dat heeft ook niks toegevoegd aan de resultaten. Ik kan mij nog goed herinneren dat dhr.Lio Capriles zelf het noemde als een witte elephant ( en niet alleen het gebouw maar ook de trade center zelf). Dat heeft zeer veel geld gekost.En nu wil deze minister een Switzers World Trade Center betalen om Curacao te zeggen hoe ze moeten exporteren? Het is NIKS te exporteren. Wel toeristen importeren.,En goederen importeren. Het is geen productie of zeer weinig, meer het fractioneren,maar geen werkelijke industrie op Curacao. Weer zo een dode muis!!

 5. Dat is niet te geloven! Wat een onzin! En deze Vanessa Tore die jarenlang voor de Kamer van Koophandel haar infocenter werkte,heeft geen flauwe idee van exporteren.Zij is trouwens ook die de reis van de premier en de delegatie die na de Emiraten heeft voorbereid en zoveel sheik Curacao als gevolg zullen bezoeken om business met het eiland te doen.Is uberhaupt een sheik gekomen? En zijn inmiddels meerdere business gelukt,uitgevoerd?? Deze dame is een expert in burocratie van de hoogste orde en heeft nooit iets ondernomen om de red tape en de jarenlange tijden om beslissingen te nemen voor investeerders te verkorten. Vroeger exporteerde Curacao offshore diensten, maar nu dat veel meer controle is in verband met witwassen en terrorisme financiering, zelf dat niet meer. Waarom praat zo een vrouw weer deze onzin?

 6. Je zou verwachten dat de BEDRIJVEN op Curacao deze exportstrategie zouden gaan implementeren. En niet de overheid. En zeker niet een buitenlands agentschap!!!

  De overheid exporteert niets. Heeft geen kennis van exporteren en zaken doen.

  De overheid zou zich moeten richten op haar kerntaken: rechtsysteem, politie, wegen, gezondheidszorg, onderwijs, haven en airport!!

  Helemaal niks meer. Die kerntaken kosten al veel aan mankracht en denkkracht. Ga dat eerst maar eens goed doen.

  Maar nee hoor. Nu gaat de overheid zich bemoeien met allerlei leuke zaken.

  De enige die echt iets exporteert in dit alles is dat slimme Zwitserse agentschap!!! ZIJ exporteren hun diensten aan ONS en krijgen er dik voor betaald ook! Wat een feest! De exportstrategiedocument verkopen aan Curacao!!

  Wat een feest. Een keer per jaar naar Curacao gaan en hen gaan vertellen hoe ze moeten exporteren.

  We geloven ook alles op dit eiland.

  De cijfers boven betreffen ook maar een deel van onze exporten namelijk exporten van goederen!! En importen van goederen!

  Die exporten van goederen hierboven zijn peanuts vergeleken met de exporten van diensten. Het grootste gedeelte van wat we exporteren aan diensten zijn toerisme diensten. We verkopen diensten aan toeristen. Voor goederen zijn we vaak te duur. Of we hebben niet genoeg kennisintensieve producten of manufacturing.

  Daar kunnen we bijna niet concurreren met landen zoals China.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -