32 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

AntilliaansDagblad | United nieuwe eigenaar BdC

Banco di Caribe nv (BdC) | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De aandelen Banco di Caribe nv (BdC) zijn geleverd aan de nieuwe eigenaar: United Group Holdings bv. Vandaag vindt de formele afronding plaats. Zo heeft het Antilliaans Dagblad vernomen. Spoedig volgen officiële mededelingen. Ruim acht maanden na de initiële koopovereenkomst op 11 september 2021, is met de closing de overname van de bank een feit.

De nieuwe aandeelhouder, United van ondernemer Gregory Elias, is voornemens de financieel gezonde en winstgevende Banco di Caribe uit te bouwen en nieuw leven in te blazen. BdC, die dit jaar een halve eeuw bestaat, behoort tot de top drie commerciële banken van Curaçao. United ziet mogelijkheden om de positie van BdC verder te verstevigen.

De verkoop is bijzonder omdat deze door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is gedaan namens Ennia Caribe Holding, het moederbedrijf van verzekeringsmaatschappij Ennia. ,,De verkoop van BdC aan United is een belangrijke stap in het financiële herstel van de Ennia-Groep”, verklaarde de CBCS, toezichthouder op de financiële sector, vorig jaar al.

Ennia, eigendom van de Amerikaan Hushang Ansary, verkeert onder de werking van de noodregeling. De opbrengst uit de verkoop van Ennia-dochter BdC wordt ter beschikking gesteld aan Ennia Caribe Leven, wat bijdraagt aan een lager risicoprofiel en verbetering van haar beleggingsportefeuille ten behoeve van de polishouders. De Ennia-Groep kan zich nu volledig richten op verzekeringen.

United zal alle activiteiten van Banco voortzetten, dat wil zeggen ook op alle andere eilanden: naast Curaçao ook op Sint Maarten en Bonaire (met De Nederlandsche Bank, DNB, als toezichthouder). Alleen de Arubaanse portefeuille zal op korte termijn worden doorverkocht. Tot de BdC-deal horen eveneens enkele verzekerings- en investeringsactiviteiten.

Na een zorgvuldig opgezette procedure met actieve deelname en inschakeling van CBCS, DNB, Deloitte Nederland (accountants), De Brauw Blackstone (advocaten) en BroadSpan Capital (investment bankers) kwam United, met het enige concrete en daarmee hoogste bod, als beste uit de bus.

United wordt door CBCS omschreven als een gevestigde financiële dienstverlener, actief op onder meer Curaçao en in diverse Europese landen, waaronder financiële centra zoals Amsterdam, Londen en Luxemburg. De overname van Banco di Caribe door United – ‘een kapitaalkrachtige aandeelhouder en een gecommitteerde partner’ – draagt bij aan de consolidatie van het bankenlandschap op Curaçao.

Nu is getekend voor de levering van de aandelen, nadat de raad van bestuur (RvB) van de CBCS hiermee heeft ingestemd. Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) financiert de transactie, met de bedoeling dit later deels om te zetten in een minderheidsbelang. Wat betreft de acquisitie van de Aruba-operatie is het de verwachting dat United en AIB (Aruba Investment Bank) spoedig overeenstemming bereiken over de doorverkoop.

Voor het personeel van Banco treedt een nieuwe fase aan. Niet langer de onzekerheid over al dan niet verkoop en wanneer, maar met een kersverse eigenaar die streeft naar expansie en moderne technologische dienstverlening.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -