32 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

HOF | Veroordeling wegens misdrijf staat benoeming tot minister in de weg

Met vonnis

Het parlementslid werd afgelopen zomer door formateur gevraagd om minister van Justitie te worden, maar kwam niet door de veiligheidsdienst screening en spande daarop een civiele zaak aan tegen het Land Curacao (KKC onderschrift)

Vandaag heeft het gerecht in eerste aanleg uitspraak gedaan in een civiele zaak die door een kandidaat voor een ministerschap was aangespannen tegen het Land Curaçao.

De zaak draaide om de vraag of een in 2002 tegen de eiser gewezen strafvonnis in verband met een door hem begaan delict in de weg mag staan aan de benoembaarheid van eiser tot minister.

Het gerecht beantwoordde die vraag bevestigend en oordeelde dat de wettelijke eis in artikel 7 van de Landsverordening houdende regels betreffende de integriteit van (kandidaat-) ministers dat een minister niet mag zijn veroordeeld voor een misdrijf, niet onredelijk is en niet in strijd is met de Staatsregeling Curaçao of met internationale verdragen.

Het gerecht zag geen grond daar in dit specifieke geval anders over te oordelen.

Bron: Persbericht Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Naschrift KKC

Klik hier voor de originele link naar rechtspraak.nl. Klik hier voor het document als uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

2022 02 07 – VONNIS CUR202102113 Eduard Braam Vs Curacao Landsverordening Integriteit – Veroordeling – Mini… by Knipselkrant Curacao on Scribd

Artikel delen

9 reacties

 1. Uiteraard neem ik de “ontwerpers” van dit systeem het kwalijk dat ze dit niet hebben zien aankomen.
  Ze hadden al voorbeelden van “nieuwe democratieën” en de valkuilen.
  En toch is er gekozen voor een systeem dat in Europa goed werkt.
  Waar geen rekening mee gehouden is is algemene ontwikkeling, en geschiedenis.
  Deze uitkomst was voorspelbaar.
  En nu kan eigenlijk het systeem alleen maar veranderd worden door degene die gebruik, moeten, maken van dit kleptocratiche systeem en gaat dus niet, op een normale democratische manier gebeuren.

 2. Politiek is een business model:
  Je investeert en je haalt rendement uit je investering zo simpel is het geworden.
  Als je geld mee kan brengen ben je interessant voor de politieke partijen die daar ondernemer hun Kampanje kunnen voeren; de vlaggen posters en bijeenkomsten (feestjes) dit is ook de enige keer dat de politiek om het electoraat denkt. En het gaat alleen om stemmen voor de rest niet.
  Meer geld, hoger op de kieslijst en hoe groter de kans wordt dat er een minister post aan komt.
  De individuele kandidaten kunnen zelf dit geld opbrengen, ze kunnen het ook opbrengen door “sponsors” deze “sponsors” verwachten hier wat voor terug.
  Ik verwijs hierbij aan het “sponsor contract” dat schotte destijds is aangegaan.
  Alleen in extreme gevallen komen dergelijke contracten boven water maar meestal dus niet.
  In ruil voor sponsoring kan “gunstig wetgeving beloofd worden” of het vergunnen van opdrachten of zelfs een plaatsing in de directie van een overheidsnv of entiteit.
  Dit kan ook tegen betaling “achteraf” geregeld worden.
  En zo haalt de kandidaat rendement uit zijn “investering”
  Dat dit altijd ten koste gaat van de samenleving is in dit “model” niet van belang.
  Waar het om gaat is de root cause:
  Is het de mentaliteit of het systeem?
  Ik ben van mening dat als het systeem niet veranderd wordt dit zal blijven bestaan.
  Want de enige die verkozen gaan worden zijn zij die “investeren”.
  Dit is de werking van een kleptocratie.
  En kan alleen veranderen door een verandering van systeem.

 3. Maffia F&f & Kiddofielen
  Daar staat MFK blijkbaar voor!
  Lekker volk dat hen de hand boven het hoofd houdt.

  Het was niets, het is niets, en het wordt nooit wat met deze lui aan het roer.
  Kleptocratie in full swing!

 4. Trouwens hoe zit dat met die boete afbetaling die Gerrit de Raaf moet doen OM, of word het een doofpot verhaal, ik denk van niet aangezien ik dan persoonlijk een recht zaak tegen het OM ga aanspannen.

  Zijn partner Cicely was ook veroordeeld maar hoeft blijkbaar niet de gevangenis in?

 5. Nou dit is dan nu wel duidelijk, alleen onbegrijpelijk dat dergelijke figuren wel zonder enige schaamte in de staten kunnen zitten. Als je een beetje moraal hebt wil je als politieke partij toch niet zulke mensen in een functie hebben wat een voorbeeld en visite kaartje is voor het land Curacao. weg. Laat de staten vrij zijn van statenleden die schoon zijn van wat voor veroordeling dan ook. Pff en deze man wilde ze voordragen als minister van justitie, nou hoe integer kan je zijn, ik begrijp nu waarom veel staten leden en ministers vaak een zonnebril dragen of de ruiten van hun auto willen blinderen, Dan worden ze niet in hun ogen gekeken en kunnen ze schuilen voor hun donkere verleden!

 6. Dan weet de oprichter Gerrit de Raaf van de MFK nu ook wat hem te wachten staat mocht hij nog te denken ooit MP van curacrim te worden, de enige kans voor hem is om als leerling Pastor zoveel mogelijk heilige verkiezingsstemmetjes bij elkaar te schrapen voor zijn corrupte MFK bij de volgende verkiezingen zodat hij nog zijn zakken kan blijven vullen om zijn boete van 1.8 miljoen te kunnen afbetalen. Trouwens hoe zit dat met die boete afbetaling die Gerrit de Raaf moet doen OM, of word het een doofpot verhaal, ik denk van niet aangezien ik dan persoonlijk een recht zaak tegen het OM ga aanspannen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -