26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 08:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Geen gegraai en gesjoemel’ bij het Kolegio Alejandro Paula

Kolegio Alejandro Paula, het voormalige Peter Stuyvesant College

afbeelding van Natasja Gibbs
Door  Natasja Gibbs
(Foto | RNW)

Van ‘gegraai en gesjoemel’ met de ouderbijdrage op het Kolegio Alejandro Paula, het voormalige Peter Stuyvesant College is geen sprake. Dat zegt de voorzitter van de oudervereniging, Carlo Rigot.

Hij reageert daarmee op aantijgingen van mede-bestuurslid Richard Campagnard, die deze week in de papiamentstalige media op Curaçao zijn eigen bestuur en de schoolleiding beschuldigt van financiële wanpraktijken met de ouderbijdrage en het boekenfonds.

De problemen met de ouderbijdrage en de Stichting Boekenfonds KAP, waar Campagnard naar verwijst, zijn al geruime tijd bekend. Een nieuw bestuur van de oudervereniging moet schoon schip maken, maar volgens Campagnard is het nog steeds een ‘zooitje’.

- Advertentie -

Openheid
Campagnard stelt dat er geen openheid van zaken is over wat er precies met het geld van de ouders gebeurt. “De ouders hebben geen zeggenschap over het geld in het boekenfonds. De schoolleiding kan dus zelf in de pot graaien en doen en laten wat ze wil met het geld zonder dat de ouders weten wat er precies mee gebeurt. Aan het einde van het jaar is er wel een jaarverslag, maar daar staat zeker niet alles in”, aldus Campagnard.

Bestuursvoorzitter van de oudervereniging, Carlo Rigot

Bestuursvoorzitter van de oudervereniging, Carlo Rigot
Foto | Oudervereniging PSC

Bestuursvoorzitter van de oudervereniging, Carlo Rigot reageert fel: “Campagnard moet zijn huiswerk beter doen. Hij is al maanden niet bij de vergaderingen geweest en ook reageert hij niet op zijn e-mails. Als hij wel zijn verantwoordelijkheid had genomen en aanwezig was geweest, had hij gezien dat de jaarrekening is behandeld. Bovendien is deze gewoon door iedereen in te zien en te controleren op het internet.”

 

Drie jaar geleden is volgens Rigot, door het toenmalige bestuur – waarvan een aantal leden nu nog steeds zitting hebben – vastgesteld dat het schoolleiding gelden van de ouderbijdrage voor andere doeleinden op school gebruikte. “Daar is toen meteen een einde aangemaakt, want dat kan niet. Maar van graaien is absoluut geen sprake.”

- Advertisement -

Kascommissie
Volgens Campagnard is het niet pluis met de controle op de financiën. “De kascommissie bestaat uit ‘vriendjes van’. De secretaris van de oudercommissie, Hermine Matthes heeft de commissieleden via e-mail benoemd. Ik heb daar grote vraagtekens bij en kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er onderlinge afspraken zijn gemaakt.”

Rigot stelt dat kascommissieleden niet benoemd, maar gekozen worden op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. “Die wordt 30 november aanstaande gehouden. Campagnard zou wat geduld moeten betrachten en die vergadering af moeten wachten.”

Manipulatie
Als ik secretaris Matthes moet geloven dan heeft het bestuur van de Stichting Boekenfonds voor het KAP al ruim zeven jaar geen oudervertegenwoordiging gehad”, zegt Campagnard. Iedereen die probeert om iets te maken te krijgen met het boekenfonds wordt voorgehouden dat ze daar niets te zoeken hebben. Wat zou de reden daarvoor zijn?”

De heer Campagnard is door het bestuur van de oudervereniging benoemd in een commissie om in overleg met het bestuur van dit fonds de zaken transparanter te maken. Dat is hem niet gelukt, bovendien benoemde hij zichzelf in het bestuur van het boekenfonds. En dat is juridisch onmogelijk. Vandaar dat we hem van het boekenfonds hebben afgehaald. Daar doelt Campagnard blijkbaar op“, aldus Rigot.

Persoonlijke leningen
Volgens Campagnard heeft de schoolleiding geld uit de ouderbijdrage gebruikt voor persoonlijke leningen aan docenten en er recentelijk ook een teambuildingcursus voor docenten van betaald. “Die uitgaven zijn nooit van te voren aan de ouders voorgelegd.”

Rigot beaamt dat de persoonlijke leningen een prangende kwestie is. “De directie van de school heeft nog steeds tekenbevoegdheid voor de financiën van de oudervereniging, waardoor we geen zicht hadden op deze kwestie.”

Deze gang van zaken is na constatering meteen gestopt. We zijn nu in overleg met de schoolleiding om hun tekenbevoegdheid in te trekken en om inzicht te krijgen in de leningen aan docenten, zodat deze terugbetaald kunnen worden. De heer Campagnard doet alsof hij iets ontdekt heeft, maar we zijn als bestuur al geruime tijd bezig om deze kwestie op te lossen.

Ons doel is om de school draaiende te houden met een transparante oudervereniging. Het lijkt erop alsof Campagnard een ander doel heeft, namelijk de boel kapot maken”, aldus Rigot.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -