26 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

ParadiseFM | Loslippige politieagent en Sbab-medewerker gestraft

Een politieagent en een medewerker van Sbab zijn gestraft voor het doorspelen van informatie. De 43-jarige belastingmedewerker kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd...

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

DolfijnFM | Video van excessief politiegeweld Sint Maarten

Video van excessief politiegeweld Sint Maarten | Daily Herald

De regering van Sint Maarten is in verlegenheid gebracht door de publicatie van een video waarin politieagenten een plunderaar op straat in elkaar slaan.

Dat gebeurde op 10 september, vier dagen na de passage van orkaan Irma. Er was toen een zero-policy van kracht tegen mensen die misbruik maakten van de chaotische situatie op het eiland. De man zou agressief zijn geweest tegenover de politie. Die start nu een intern onderzoek naar het incident.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

10 reacties

 1. @ Uny & Ericlapas,

  Ik wist niet dat plunderaar een apart ras is, maar dat schijnt kennelijk zo te zijn. Weer wat geleerd zullen we maar zeggen.

  En wat heb ik tegen deze plunderaars ?
  Heel simpel. Geen van hen had honger en geloof me, geen van hen was aan het vooruit denken om ruilmiddelen in handen te hebben zodat ze aan het eten konden komen.
  Ten tijde van het plunderen van telefoons, televisies, juwelen etc was de orkaan krap 4 uur voorbij oftewel van honger kan geen sprake zijn. Alle winkels waren tot kort voor de orkaan open, had men gewoon netjes inkopen kunnen doen.
  Maar, in plaats van op zoek te gaan naar slachtoffers, gewonden of gewoon de medemens helpen stond bij hen als prioriteit 1 op de lijst……….het plunderen van winkels. Zouden ze dan nog achter de supermarkten zijn aangegaan dan had ik het nog kunnen begrijpen, maar nee, ze braken met hekwerken afgesloten winkels open, sloegen de ruiten in en gingen aan de haal met alles wat waarde heeft. Dat waren dus winkels, welke de orkaan zonder schade hadden weten te doorstaan. Die winkels hadden gewoon weer open gekund, was niets mee aan de hand, totdat deze halve garen voorbij kwamen.
  Dat was gewoon diefstal, meer niet. En ik weet dat het concept ‘mijn en dijn’ ook voor velen op dit eiland een totaal onbekend concept is. Zelfs al hebben velen een goede baan, dan nog kunnen ze niet nalaten spullen te jatten van de baas, van hun buren of gewoon in winkels. Het is een onbegrijpelijke kleptomanie die je, ook hier, vaak aantreft. Blijf gewoon met je tengels van de spullen van een ander af. Het is niet van jou, dus je hebt er gewoon vanaf te blijven. Wie dat probeert goed te praten die moet echt eens bij zichzelf te rade gaan, want dan zit er toch echt iets fout in je opvoeding.
  Deze plunderaars gingen echter nog een stap verder, zij zagen in het ongeluk van het hele eiland, namelijk getroffen worden door een orkaan, een uitgelezen kans om flink wat spullen te gaan jatten. En wanneer ze dan worden betrapt door de politie beginnen ze te jammeren ? Helaas, daar had je dan maar eerder aan moeten denken. Berouw komt pas na de zonde, maar bij dit figuur kwam het berouw pas na een pak slaag. Zal hij het de volgende keer weer doen ? Hoogstwaarschijnlijk wel, het zit gewoon in hem gebakken, dat krijg je er niet uit en je slaat het er ook niet uit.
  Velen op het eiland St Maarten hadden niet als prioriteit 1 het plunderen van de zaken van kooplieden. Zij hadden geen dwang van de politie nodig om op het goede pad te blijven.
  De pluderaars laten echter zien dat ze totaal geen moreel besef hebben, dat ze totaal geen bijdrage leveren aan de maatschappij. Het zijn parasieten, meer niet, En al jullie verontwaardiging zal niets aan de werkelijkheid veranderen. Kan alleen maar zeggen: ‘wacht maar totdat jouw zaak door deze parasieten wordt geplunderd en jij voor de schade mag opdraaien.’ Dan piept eenieder van jullie wel anders.

 2. @ericlapas, Wie wil er eten gaan ruilen voor een gestolen flatscreen en er is niet eens stroom? Dan ga je een supermarket beroven maar deze heren gingen als eerste naar een tv store en sportschoenen winkel. Daarnaast zijn er ook veel huizen berooft door deze lui. Eigen mensen die al bijna alles verloren.
  @urny, mensen die in nood situaties gaan roven in plaats van hulp te bieden hebben geen normen en waarden.. blijkbaar jouw vriendjes..

 3. @Wim. Wat een merkwaardig standpunt. De doodstraf dient volgens Wim om de kosten van levensonderhoud van criminelen te beperken.
  Volgens Wim bestaat er maar één straf voor alle vergrijpen, groot of klein : de doodstraf. Je hebt dan achteraf veel minder kosten en Wim vindt het kennelijk nog leuk om te doen ook. Win-Win-Wim

 4. Beste @uny, om Joep een racist te noemen gaat een beetje te ver denk ik. Wat ik wel voel is dat mensen als Joep nooit echte honger gekend hebben. Het kan ook niet anders als hij in één van de rijkste landen ter wereld opgroeit. Het kan best zo zijn dat die mensen tv’s en mobiele telefoons stelen om voor eten te ruilen. Niemand wist op dat moment hoe erg het kon worden er was toen nog een orkaan op komst.

 5. Joep Meloen je ben een racist en je dagen komen ook , ik keur deze actie van de politie af, het is een mens en een mens doe wat je doet blijf hij een mens waarom als je een vrouw slaan noem je dat mishandeling en als je een man slaan met klop en niet een maar vijf agenten en je wens deze man zijn dood. denk eraan Joep en al de andere die jouw steun in deze handelingen er zal niet lang duren dat je lot gaat ook spellen, of je geeft iemand een handklap in zijn gezicht moet je gaan zitten denk even voordat je iets zeggen dat je straks spijt hebben dat je hebt gezegd. ik wacht gewoon een reactie van je en je mag gewoon komen of bellen of mailen ook je weet wie ik ben Joep Meloen.

 6. Overheid, we zijn zeer erkentelijk voor het aanbod van Pukkie om voortaan de kosten van de bewaring van criminelen te betalen.

  Mag hij de kosten in maandelijkse termijnen voldoen?

 7. Als je halve eiland wordt weggevaagd en in plaats dat je mensen gaat helpen ga je mensen beroven en winkels plunderen voor een flatscreen, dan is er flink wat mis met je en kan deze wereld je missen als kiespijn!

 8. Zo zo, de doodstraf voor een telefoontje. Dat niet alleen, maar ook mensen die niet “nuttig” zijn kunnen ‘kwijtgemaakt ” worden. Hitler was de laatste die dit in de praktijk bracht. Blij dat ik niet op zo’n eiland geboren ben, althans niet in de buurt van Joep Meloen. Want die is niet mis.

 9. Helemaal mee eens met Joep, doodknuppelen die lui.

  Is dat niet beschaafd?

  Is het dan wel beschaafd om gepensioneerden een karig pensioentje van slechts 900 gulden per maand te geven maar wel 9,000 gulden per maand per gedetineerde crimineel uit te geven voor zijn opslag in Bon Futuro?

  Zouden we geen miljard bespaard hebben als we Schotte in 2010 op Noord Koreaanse wijze hadden aangepakt?

 10. Een plunderaar van televisies, telefoons etc ?
  Hadden hem gewoon dood moeten knuppelen.
  Dit soort volk heb je niets aan, hebben nog nooit een positieve bijdrage geleverd aan het eiland en zullen dat hun hele leven ook niet gaan doen. Je bent ze liever kwijt dan rijk, dus mijn zegen hebben ze, weg ermee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -