34 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | 3.000 mensen halen boosterprik op eerste dag van de campagne

HomeNieuwsGezondheidDolfijnFM | 3.000 mensen halen boosterprik op eerste dag van de campagne
96.000 mensen hebben inmiddels hun tweede prik van het reguliere vaccin gehad | Extra
WILLEMSTAD – Ongeveer 3000 mensen hebben op tweede kerstdag hun boosterprik opgehaald. Veel meer dan verwacht. 2000 mensen konden terecht in het SDK-stadion en 1000 op de poli in het oude Sehos.

Mensen zonder afspraak waren ook welkom, maar moesten vanaf een uur of elf wachten op mensen die keurig een afspraak hadden gemaakt.

De gezondheidsautoriteiten vragen mensen om hun booster te halen, maar bij voorkeur met afspraak. Curaçao heeft zo’n 90.000 boostershots op voorraad. Genoeg om iedereen nu een booster te geven. 96.000 mensen hebben inmiddels hun tweede prik van het reguliere vaccin gehad.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @ Ericlapas,

  Beetje oud nieuws, wat inmiddels al geruime tijd niet meer juist is.
  Het klopt dat de Palestijnen achter liepen bij het vaccineren, doch dat had 2 oorzaken. De eerste was, zoals overal ter wereld, de complot theorieën en de tweede was dat de Palestijnen geen vaccins van Israël wilden hebben.
  Dat was aan het begin van het jaar, dat is echter veranderd.
  Momenteel zitten zij ook op 70 a 80 % vaccinatiegraad in de bezette gebieden.

 2. Het probleem met Israël is dat de Israëlieten al aan hun 4de prik toe zijn. Dit terwijl nog niet eens 2% van de Palestijnen die daar wonen een 1ste prik hebben gehad.

 3. Natuurlijk weet @Lamoen niet wat survival if the fittest betekent, anders zou hij niet zoveel BZ uitkramen. Elke x weer. Z’n braincells zijn ook maar klein, alleen de best aangepaste overleeft in de natuur, daar hoort hij en z’n mede antivaxxers niet bij.
  Just mentioning.

 4. Tja Limoen. Opnieuw een reeks opmerkingen waaruit weer eens haarscherp blijkt dat jijzelf zeker niet tot de ‘smartest’ behoort. Ik vraag me zelfs heel sterk af of jij Darwin ooit gelezen hebt, of dat je deze quote van een vage website hebt gevist. Moet je toch eens lezen, dan zal je erachter komen dat Darwin haarscherp de huidige pandemie heeft voorspeld en ook duidelijk maakt dat dat een natuurlijk mechanisme is wat regelmatig leidt tot een gezonde natuurlijke selectie. Rum zal daarbij niet helpen…

 5. @ Lamoenchi,

  Je moet vooral doen wat jij leuk vindt, alleen doe de zorg en iedereen gewoon een lol en blijf weg uit het ziekenhuis wanneer het toch alsnog fout gaat.
  En hou je gewoon aan de maatregelen. Jij gelooft er wel niet in, maar ze zijn er om de maatschappij te beschermen en daar maak jij ook onderdeel van uit. Wil je daar geen deel van uitmaken, ga dan lekker op Klein Curacao wonen.

 6. Darwin had het over “survival of the fittest”. Ik voeg daaraan toe : “and smartest”.
  Joep Meloen heeft blijkbaar geen van beide kwaliteiten. Al 3 prikken en in de rij voor nr. 4. In Israel, het meest gevaccineerde land ter wereld, is men al bezig met prik nr. 4 maar besmettingen blijven oplopen. Van nr. 3 was al bekend dat die veel minder werkzaam is op de Omicron. Tegen de tijd dat er daarvoor wel een vaccin ontwikkeld wordt, dan is die al lang achterhaald want er is dan een nieuwe variant virus. Volgend jaar na 4de shot dus een nieuwe model vaccin, natuurlijk met een booster er achteraan. Minimaal 6 shots voor Joep. Met oud en nieuw neem ik ook een paar shots, niet in de arm maar in de keel met mijn beste rum.

 7. @ Ericlapas,

  Het is makkelijk oordelen voor ons, zittend in een stoel en geen verantwoordelijkheid hoeven te dragen voor het wel en wee van de gehele bevolking.
  Omicron is nog vrij nieuw, niet alles is bekend, maar wat we wel weten is dat het zeer besmettelijk is. De Delta variant was al flink wat besmettelijker dan het originele virus en was ook dodelijker.
  Het gaat dus nu om de cijfers. Wanneer met Omicron bv slechts 0,5 % van het aantal besmette personen in het ziekenhuis zou komen, i.p.v. bv 5% bij Delta dan klinkt het alsof je niet veel hoeft te doen. Echter, dan gaat de wet van de grote getallen weer op. 0,5 % van 15.000 is meer dan 5 % van 1000 gevallen. En dat omicron zich razendsnel kan verspreiden hebben we nu al mogen zien. In amper 1 week zijn we van minder dan 100 gevallen naar meer dan 1500 gegaan. Wanneer we zo doorgaan zitten we eind van deze week op 3000 gevallen.

  Laten we hopen dat omicron minder mensen naar het ziekenhuis zal sturen en de vaccins helpen daar zeer zeker bij. Ze kunnen wellicht de besmetting niet voorkomen, maar omdat het covid is heb je wel weerstand tegen deze variant. Jouw immuunsysteem zal sneller reageren en als dat helpt om jou uit het ziekenhuis te houden dan doet een vaccin dus toch nog zijn werk.

  Ik heb mijn derde al gehad en zodra het nieuwe vaccin (mRNA gericht op omicron) beschikbaar komt, zal ik het meteen nemen. Zal mij een complete worst zijn of ik ieder half jaar een nieuw vaccin moet halen.
  Een kennis van mij heeft vorig jaar ruim 3 maanden aan de zuurstof gelegen en is nu nog steeds niet de oude. Kan nog immer vrij weinig, loopt te puffen en te hijgen wanneer hij moet lopen. Voorheen was hij sportief, rookte niet en dronk weinig, geen overgewicht, geen onderliggende ziektes, maar zelfs na 1,5 jaar nog steeds een wrak. Als ik zo’n ziekte kan voorkomen dan doe ik dat graag.

 8. Moeten we ons niet de vraag stellen of de booster prik echt nodig is? Deze nieuwe variant schijnt minder schadelijk te zijn, waarom blijven virologen volhouden dat ze niet weten dat Omicrion minder schadelijk is? Het aantal besmetten neemt toe maar het aantal ziekenhuis opnames blijft gelijk.

  Ben benieuwd wat het effect van Omicron op de niet gevaccineerden is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties