27 C
Willemstad
• dinsdag 17 mei 2022 09:18

Laatste reacties

- Advertentie -

Crimesite | OM vraagt uitlevering Curaçaose oud-minister

Vlnr: Gerrit Schotte, Robbie Dos Santos en George Jamaloodin

Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft vorige maand Venezuela verzocht om uitlevering van oud-minister van Financiën George Jamaloodin (40, foto). Hij is verdacht van het opdracht geven voor de moord op politicus Helmin Wiels.

Tegen de tussenpersoon de moord uitzette eiste officier van justitie Gert Rip 26 jaar cel.

Dos Santos

- Advertentie -

De man die Wiels in 2013 doodschoot op een strand in Curaçao, Elvis Kuwaswees woensdag voor de rechtbank in Willemstad Burney Fonseca aan de man die hem 250.000 Antilliaanse guldens (131.000 euro) beloofde voor de moord op Wiels.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn op dit moment nog zeker twee anderen verdacht van uitlokken van de moord op Wiels onder wie de halfbroer van Jamaloodin, de loterijbaas Robbie Dos Santos. Het motief ziet justitie in de weigering van Wiels om tegemoet te komen aan de wensen van de gok-sector op Curaçao.

Venezuela

Jamaloodin vluchtte dit jaar naar Venezuela nadat het Openbaar Ministerie op Curaçao zijn mobiele telefoon in beslag had genomen. Maar bij aankomst op de luchthaven van Valencia werd hij aangehouden omdat de autoriteiten op Curaçao hem hadden laten signaleren door Interpol. De uitlevering waartegen Jamaloodin in beroep is gegaan is op basis van de moordverdenking. Tot nu was alleen bekend dat hij werd gezocht op verdenking van valsheid in geschrifte en fraude. Jamaloodin was minister in het kabinet van de voor corruptie veroordeelde oud-premier Gerrit Schotte. Hij zit vast in Valencia.

Schotte

Wiels’ partijgenoot en voormalig minister van Justitie Elmer Wilsoe is ook verdachte in de zaak van de moord op Wiels. Hij zou het slachtoffer naar het strand van Marie Pampoen hebben gelokt waar moordenaar Elvis Kuwas stond te wachten.

Gerrit Schotte komt ook voor het dossier. Er zou telefonisch contact geweest zijn tussen Schotte en Fonseca. Maar op dit moment is Schotte formeel geen verdachte van het beramen of aanzetten tot de moord. Dat kan veranderen want het onderzoek naar de opdrachtgevers voor de moord loopt nog voort. Onlangs was er een inval in de woning van Schotte, formeel wegens een onderzoek naar corruptie van een parlementslid. Schotte is op vrije voeten in afwachting van zijn hoger beroep.

Een andere hoofdrolspeler in de corruptieverdenkingen op de Antillen is vorig jaar december op Sint Maarten aangehouden: Francisco Corallo.

Zie meer in het Antilliaans Dagblad.

Bron: Crimesite

- Advertentie -

Artikel delen

17 reacties

 1. Had ze wellicht niet dat geld van die mondkapjes moeten jatten, dan was er wel geld geweest om materiaal te kopen.
  De MFK moet wel 100 % gestoord zijn om een SMS te versturen, die zogenaamd van haar kwam, welke ging over materialen voor het Sehos. Ze hadden alle kandidaten kunnen kiezen…………..behalve onze dievegge zelf.

  Maar ja, ze hebben vrijwel alleen criminelen op de lijst, dus veel keus op een goede kandidaat was er niet.

 2. Ik denk dat die pret oogjes en die gezellige rode gekleurde drank wangetjes op dit moment een beetje bleekie bleekie zijn, ik denk ! ik weet bijne zeker dat de dunne stront langs de benen loopt.

 3. @ Peter.P die feestneus heb ik al op, sinds 10-10-10 curacim werd opgericht door Gerrit de Raaf en zijn mede oprichter Fransesco Corallo van de MFK/KFO maffia club. De laatst genoemde zit al een paar maanden in een politie cel te wachten op zijn uitlevering naar Italia, de ander oplichter moet over een tijdje 3 jaren het HOK in, het kunnen er ook zomaar tig jaren bij komen, aangezien er nog het een en ander onder de pet zit van het OM waar de honden geen brood van lusten.

 4. Ja, Jacintha zit mij ook te beligen.Er is volgens haar nu geen materiaal om te opereren. Zij zorgt dat dit er na 28 april wel is.

 5. het zou zo maar waar kunnen zijn.
  deze familie heeft kapitalen aan zwart geld.
  En jamaloodin heeft even veel geld nodig om niet uitgeleverd te worden.
  zou die zus dan nu ook vast zitten?
  of is alleen het geld in beslag genomen?
  is zij niet ook strafbaar?
  lijkt me wel…misschien aangifte doen bij het OM…

 6. Onlangs op een vliegveld in Venezuela contant geld in beslag genomen wat bestemd was voor Jamaloodin.

  Ze hebben Marcia de zus van Amparo dos Santos met een koffer vol met dollars betrapt bij binnenkomst van Venezuela en deze in beslag genomen.

 7. @ sander

  Ik had het niet over de schuldvraag en ook niet over Wilsoe en Robbie. Twee enorme eikels, maar dat terzijde.

  Ik had erover dat jullie te vroeg feest vieren, want Jamaloodin zit nog in Venezuela en alles is daar mogelijk tegen betaling. Niets meer en niets minder.

  Overigens een vluchteling “per se” hoeft nog niet schuldig te zijn. Iemand kan ook vluchten omdat die onschuldig is en niet voor niets wilt brommen.

  Wist je dat als je anabolen steroïden gebruikt je lichaam de natuurlijke productie van testosteron stil legt? Herstel hiervan kan enkele maanden tot een jaar duren. Ik geloof niet dat je daar gelukkig mee zal zijn en het is maar dat je het weet.

 8. dat is waar: in Venezuela is alles tegen betaling mogelijk…
  dus voorlopig blijft hij een vluchteling…
  en vluchtelingen bekennen schuld…
  hoe zit het nu met Robbie, gaat die dan wel gearresteerd worden
  En Wilsoe, blijft toch zeker niet vrij rondlopen?
  Het Om heeft een sterk e zaak tegen ze zeker al Nini gaat praten.
  dat gaat hij doen…hij gaat niet alleen zitten…hij neemt wat menen mee..
  Tenzij hij dom is natuurlijk…

 9. @Peter P. wedden voor 20.000,00 nafjes tegen jou 5000,00 zullen we afspreken?zeg maar waar, liggen we het geld in een kluis bij een hotel.

 10. Doe nou nog even die feestneus af Mossel,
  Jamaloodin is nog niet hier en klaarblijkelijk kent u Venezuela niet.
  Tegen betaling is alles daar mogelijk.

 11. Het OM is met het volgende bezig!, Van kort hout zaagt men geen planken en waar gehakt wordt vallen er spaanders in de zaak maximus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -