Chauffeur van moord Raikel Conception opgepakt

Keith Alden Kemba Godwin (27)

Keith Alden Kemba Godwin (27)

WILLEMSTAD — Keith Alden Kemba Godwin (27) afkomstig uit St. Kitts, is op 9 juni in de Verenigde Staten door de autoriteiten van Kenner in de staat Louisiana, aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de moord op Raikel Conception in januari vorig jaar.

De aanhouding vond plaats op verzoek van het lokale Openbaar Ministerie, bevestigt woordvoerder Guillano Schoop desgevraagd tegenover de Amigoe.

Het OM heeft tevens zestig dagen de tijd om een uitleveringsverzoek in te dienen, wat nog niet is gebeurd, aldus Schoop. Zaaksofficier Gert Rip heeft op afgelopen 5 mei – precies een jaar na de moord op PS-leider Helmin Wiels – een rechtshulpverzoek ingediend bij de Amerikaanse autoriteiten voor de (voorlopige) aanhouding van de man K.A.K.G., die volgens Rip in dat verzoek ‘Gamba’ wordt genoemd.

Deze zaak kwam aan het rollen nadat de vier mannen Burney ‘Nini’ Fonseca, Carlos P., Dangelo ‘Panchèk D. en Elvis ‘Monster’ K., werden opgepakt voor de moord op Wiels.

Uit het onderzoek Magnus bleek bovendien dat K. ook bij de moord op Conception vorig jaar betrokken was. Conception werd op 27 januari in een boot genaamd ‘No Limit’ bij Caracasbaai gevonden en werd het eerste moordslachtoffer van 2013. ‘Monster’, de zelfverklaarde schutter van Wiels, heeft inmiddels bekend dat hij ook bij de moord op Conception de schutter was.

Verder verklaarde K. dat ‘Gamba’ de chauffeur was van de vluchtauto die werd gebruikt bij deze moord. Dat blijkt uit de verhoorgesprekken van K. en zijn vrouw Monalisa K.-A., die de Amigoe heeft ingezien.

Uit het lopende onderzoek naar de moord op Conception blijkt bovendien dat de recentelijk in de VS opgepakte 27-jarige man ook bij deze moord betrokken is, aldus Schoop. Hij wilde echter niet in details treden over de rol van Godwin bij deze moord. Uit de verhoorgesprekken met K. blijkt echter dat ‘Gamba’ de chauffeur was van de gebruikte vluchtauto, bij de moord op Conception.

Volgens zijn vrouw Monalisa kreeg hij hiervoor 75.000 gulden van wijlen Luigi ‘Pretu’ Florentina, die hij met ‘Gamba’ moest delen omdat hij als chauffeur had opgetreden. K. verklaarde tevens van diezelfde ‘Gamba’ het vuurwapen te hebben gekregen om Conception te doden. Als motief van die moord noemde hij in die gesprekken, ‘problemen die zij met elkaar hebben gekregen, waarbij Conception in de voormalige Bandera Grill een vuurwapen tevoorschijn haalde’.

Valselijk beschuldigd

De advocaat Martin Regan van New Orleans zei tegenover de nieuwssite The New Orleans Advocate dat Godwin valselijk wordt beschuldigd en dat hij alles zal doen om een uitlevering naar Curaçao voor berechting, te voorkomen. Regan wees bovendien op het gevaar bij vervolging op het eiland en haalde hierbij ‘de dood van een gedetineerde en een medeverdachte in detentiecellen’ (Florentina en Raúl ‘Bolle’ Martinez, red.) aan.

Martinez werd in juni vorig jaar echter bij de vlakte van San Pedro gevonden. Ook zal hij de rechter wijzen op ‘het feit dat Godwin verkeerd is geïdentificeerd’ door het lokale OM.

“Mijn cliënt ontkent alle betrokkenheid op dit punt”, aldus Regan tegenover The New Orleans Advocate. “Hij was bij geen enkele moord betrokken en werkt nimmer samen met criminelen op dat eiland. Hij heeft een vriendin daar en zijn aanwezigheid op het eiland heeft enkel te maken met zijn relatie met een vrouw daar.”

Daarnaast beschreef hij Godwin als een ‘gezagsgetrouw’ persoon, die legaal in de VS verblijft en daar een familie heeft, waarvoor hij moet zorgen. Hij wilde verder voor hun veiligheid niet in details treden hierover.

Verder maakt The New Orleans Advocate melding van gerechtsdocumenten waaruit blijkt dat Godwin afgelopen maart in de Amerikaanse stad Jefferson Parish, op heterdaad werd betrapt in het bezit van marihuana en een illegaal vuurwapen.

“Uit een proces-verbaal blijkt dat de autoriteiten van Kenner een niet-gerelateerde verkeerscontrole bij 27th Street uitvoerden, toen Godwin voorbijreed en de agenten onmiddellijk overvallen werden door de overweldigende geur van onverbrande marihuana uit Keiths voertuig”, meldt de Amerikaanse nieuwssite.

Bron: Amigoe

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *